Läs mer om hur högtalare och mikrofoner fungerar på Pixel

I den här artikeln kan du läsa mer om var och hur delarna på din telefon som spelar upp och fångar ljud finns och fungerar.

Högtalare och mikrofoner

Pixel-telefoner har två högtalare och tre mikrofoner. Läs mer om var högtalarna och mikrofonerna sitter.

Olika högtalare och mikrofoner används för olika uppgifter. Musik spelas upp i båda högtalarna, men ljudet från den nedre högtalaren är starkare.

Så här används den övre högtalaren på telefonen

Den övre högtalaren är den som hör till luren. Den används främst vid telefonsamtal.

När du håller telefonen mot örat är den övre högtalaren på. Därför kan du höra den som ringer fast den nedre högtalaren är avstängd. Eftersom den övre högtalaren är mindre än den nedre blir ljudet svagare när den nedre inte är aktiverad.

Så här används den nedre högtalaren på telefonen

Den nedre högtalaren är större och brukar ge starkare ljud. När du pratar i telefon hörs det inget i den, om du inte slår på högtalartelefonen.

Så här används mikrofonerna på telefonen

Telefonen har tre likadana mikrofoner, men alla används inte samtidigt. Inspelningens kvalitet beror på vilken app du använder.

Har du fortfarande problem med ljudet på en Pixel-telefon?

Du kan hitta möjliga lösningar på andra problem med att återställa telefonen genom att ställa frågor i våra forum i Pixel-gruppen.

Du kan även kontakta en supportrepresentant om problemet. Läs mer om hur du får hjälp med Pixel-telefonen.