Meer informatie over hoe de luidsprekers en microfoons van je Pixel werken

Gebruik dit artikel om de onderdelen van je telefoon te vinden en te begrijpen die geluiden afspelen en opvangen.

Speakers en microfoons

Pixel-telefoons hebben twee luidsprekers en drie microfoons. Meer informatie over waar je speakers en microfoons zich bevinden

Je telefoon gebruikt verschillende luidsprekers en microfoons voor verschillende taken. Allebei de luidsprekers worden gebruikt om muziek af te spelen, maar de onderste luidspreker is luider.

Hoe je telefoon de bovenste luidspreker gebruikt

De bovenste luidspreker is voor de ontvanger. Deze is voornamelijk actief tijdens telefoongesprekken.

Als je de telefoon tegen je oor houdt, is de bovenste luidspreker ingeschakeld. Hierdoor kun je degene die belt horen terwijl de onderste speaker uitstaat. Omdat de bovenste speaker kleiner is dan de onderste speaker, klinkt deze veel stiller als je die niet samen hoort met de onderste speaker.

Hoe je telefoon de onderste luidspreker gebruikt

De onderste luidspreker is groter en over het algemeen luider. Als je aan het bellen bent, maakt deze alleen geluid als je de luidsprekerstand inschakelt.

Hoe je telefoon gebruikmaakt van je microfoons

Je telefoon heeft 3 identieke microfoons, maar gebruikt ze niet allemaal tegelijk. De kwaliteit van de opname is afhankelijk van welke app je gebruikt.

Heb je nog steeds geluidsproblemen op een Pixel-telefoon?

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.

Je kunt ook contact opnemen met een klantenservicemedewerker over dit probleem. Meer informatie over hoe je hulp krijgt voor je Pixel