Reparera din egen Pixel-telefon eller Pixel Tablet

När du behöver reparera din Pixel-telefon eller Pixel Tablet är du inte längre begränsad till alternativen inlämning eller post. Du kan även reparera dessa enheter själv.

Tips! Vi rekommenderar att endast användare med relevant teknisk erfarenhet reparerar sina egna enheter.

Skaffa äkta reservdelar

Du kan skaffa äkta Google-delar från iFixit för att reparera en Pixel-telefon eller Pixel Tablet själv.

Tillgänglighet:

• Enheter: Pixel 2 och senare, Pixel Fold och Pixel Tablet
  • Platser: USA, Förenade kungariket, Kanada, Australien och europeiska länder eller regioner där Pixel-telefoner och Pixel Tablet är tillgängliga

Köpa tillbehör och verktyg för reparation (endast Pixel-telefoner)

Du kan skaffa vanliga reparationsverktyg från en reparationsbutik eller återförsäljare (online eller lokalt). Du kan även köpa professionella tillbehör och verktyg för reparation på Shyft Services. Shyft Services är en betrodd distributör som säljer befintliga Pixel-verktyg och -tillbehör som används av våra auktoriserade tjänsteleverantörer. De är nu tillgängliga för alla konsumenter och reparatörer.

Tillgänglighet:

• Enheter: Pixel 8 och senare, inklusive Fold
  • Platser: USA

Använda reparationshandböcker (endast Pixel-telefoner)

Obs!

• Om du försöker reparera enheten utan någon relevant teknisk erfarenhet kan du skada dig själv eller enheten. Vi rekommenderar att endast användare med relevant teknisk erfarenhet försöker utföra reparationen själv.
  • Om du väljer att utföra reparationen själv accepterar du risken med en sådan reparation.
  • Om du inte kan reparera enheten själv ska du få den reparerad av en oberoende professionell reparationspartner eller en användare med teknisk erfarenhet.

För att reparera eller åtgärda problem med enheten kan du följa reparationsanvisningarna i reparationshandböckerna för Pixel. Du kan få följande detaljerade anvisningar:

• Reparera en skadad Pixel-enhet med äkta delar.
  • Sätta ihop eller ta isär Pixel-enheten.
  • Ta bort eller ersätta delar.
  • Förlänga enhetens livslängd och spara resurser.

Handboken innehåller även en tabell över kompatibla enheter och reparationstyper.

Hitta och ladda ned reparationshandböcker för din enhet.

Tillgänglighet:

• Enheter: Pixel 6a och senare modeller
  • Språk: Engelska och franska

Använda verktyg för diagnostik och programvara (endast Pixel-telefoner)

Innan och efter reparationen kanske du vill diagnostisera enhetens funktionalitet. Du kan komma åt appen Diagnostik för att utföra diagnostik på Pixel-enheten.

Pixel-appen Diagnostik är inbyggd i varje Pixel-telefon och är utformad för att testa telefonens funktionshälsa.

Läs mer om hur du startar appen i den här guiden: Ladda ned användarhandboken för diagnostikverktyget för Pixel.

Tillgänglighet:

• Enheter: Alla Pixel-telefoner (endast engelska)
  • Platser: USA
  • Språk: Engelska

Åtkomstanvisningar:

1. Se till att Pixel-telefonen är ansluten till internet.
  2. Öppna appen Telefon .
  3. Tryck på Knappsats Knappsats.
  4. Slå följande nummer: *#*#7287#*#*
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. Tryck på Bekräfta.
  7. För att uppdatera operativsystemet och kalibrera fingeravtryckssensorn under skärmen (UDFPS) går du till:
    1. Uppdatera eller ominstallera programvaran på Pixel-enheten
    2. Ansluta din Pixel

Tips! Om du får problem med att kalibrera fingeravtryckssensorn under skärmen finns det felsökningstips längst ned i Uppdatering och ominstallation.

Få professionell reparationshjälp

Om du inte vill reparera Pixel-enheten själv kan du skicka in eller ta med den till ett auktoriserat reparationsställe. Läs mer om hur du får Pixel-enheten reparerad.

Om du väljer att skicka in enheten för reparation har du integritetsskyddande alternativ:

Pixels reparationsläge: Aktivera Pixels reparationsläge innan du påbörjar reparationen eller diagnostiken för att förenkla reparationen och skydda din integritet som enhetsägare.

Tillgänglighet:

• Enheter: Alla Pixel-telefoner (endast engelska)
  • Platser: USA, Förenade kungariket, Kanada, Australien och europeiska länder eller regioner där Pixel-enheter är tillgängliga

Läs mer om hur du reklamerar för att få hjälp med Pixel Tablet.