Je eigen Pixel-telefoon of Pixel Tablet repareren

Als je Pixel-telefoon of Pixel Tablet moet worden gerepareerd, ben je niet meer beperkt tot de opties voor reparatie bij een fysiek reparatiecentrum en per post. Je kunt deze apparaten nu ook zelf repareren.

Tip: We raden aan dat alleen gebruikers met relevante technische ervaring hun apparaat repareren.

Originele reserveonderdelen kopen

Als je zelf een Pixel-telefoon of Pixel Tablet wilt repareren, kun je originele Google-onderdelen kopen bij iFixit.

Beschikbaarheid:

• Apparaten: Pixel 2 en hoger, Pixel Fold en Pixel Tablet
  • Locaties: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Europese landen/regio's waar de Pixel-telefoon en Pixel Tablet beschikbaar zijn

Reparatietoebehoren en -gereedschappen kopen (alleen Pixel-telefoon)

Je kunt veelgebruikte reparatiegereedschappen kopen bij je online of lokale reparatiewinkel of verkooppunt. Je kunt ook professionele reparatietoebehoren en -gereedschappen kopen bij Shyft Services. Shyft Services is een vertrouwde distributeur die bestaande Pixel-gereedschappen en -toebehoren verkoopt die door onze geautoriseerde serviceproviders worden gebruikt. Nu zijn deze beschikbaar voor alle consumenten en reparateurs.

Beschikbaarheid:

• Apparaten: Pixel 8 en hoger, waaronder de Fold
  • Locaties: Verenigde Staten

Reparatiehandleidingen gebruiken (alleen Pixel-telefoon)

Belangrijk:

• Als je je apparaat probeert te repareren zonder relevante technische ervaring, kun je jezelf verwonden of je apparaat beschadigen. We raden aan dat alleen gebruikers met relevante technische ervaring proberen om zelf reparaties uit te voeren.
  • Als je ervoor kiest zelf een reparatie uit te voeren, ga je akkoord met het risico van een dergelijke reparatie.
  • Als je het apparaat niet zelf kunt repareren, laat je het repareren door een onafhankelijke professionele reparatiepartner of een gebruiker met technische ervaring.

Check de reparatie-instructies in de reparatiehandleidingen voor de Pixel om je apparaat te onderhouden of problemen met je apparaat op te lossen. Je vindt stapsgewijze instructies voor het volgende:

• Een beschadigd Pixel-apparaat repareren met originele onderdelen.
  • Je Pixel-apparaat monteren of demonteren.
  • Onderdelen verwijderen en vervangen.
  • De levensduur van je apparaat verlengen en resources besparen.

De handleiding bevat ook een tabel met compatibele apparaten en typen reparaties.

Zoek en download reparatiehandleidingen voor je apparaat.

Beschikbaarheid:

• Apparaten: Pixel 6a en hoger
  • Talen: Engels en Frans

Diagnostische en softwaretools gebruiken (alleen Pixel-telefoon)

Voor en na een reparatie is het een goed idee om een diagnose uit te voeren van de functionaliteit van je apparaat. Als je een diagnose wilt uitvoeren op je Pixel-apparaat, gebruik je de app Diagnostische gegevens.

De Pixel-app Diagnostische gegevens is ingebouwd in elke Pixel-telefoon en is bedoeld om de functionele status van je telefoon te bepalen.

Check deze gids om deze app te starten: De gebruikershandleiding voor de Pixel-diagnosetool downloaden.

Beschikbaarheid:

• Apparaten: Alle Pixel-telefoons (alleen in het Engels)
  • Locaties: Verenigde Staten
  • Talen: Engels

Instructies voor toegang:

1. Zorg dat je Pixel-telefoon verbinding heeft met internet.
  2. Open de app Telefoon .
  3. Tik op Toetsenblok Toetsenblok.
  4. Kies het volgende: *#*#7287#*#*
  5. Volg de berichten op het scherm.
  6. Tik op Bevestigen.
  7. Als je je besturingssysteem wilt updaten en de vingerafdruksensor onder het scherm wilt kalibreren, ga je naar:
    1. De software van je Pixel-apparaat updaten of opnieuw installeren
    2. Je Pixel verbinden

Tip: Als je problemen ondervindt met de kalibratie van de vingerafdruksensor onder het scherm, ga je naar de tips voor probleemoplossing onderaan de tool om updates en herinstallaties uit te voeren.

Hulp van een professional krijgen

Als je je Pixel-apparaat niet zelf wilt repareren, kun je het opsturen naar of afleveren bij een geautoriseerd reparatiebedrijf. Meer informatie over hoe je je Pixel-apparaat laat repareren

Als je besluit je apparaat op te sturen voor reparatie, zijn er privacybeschermende opties:

Pixel-reparatiemodus: Zet de Pixel-reparatiemodus aan voordat je reparaties en diagnoses uitvoert om reparaties mogelijk te maken en je privacy als apparaateigenaar te beschermen.

Beschikbaarheid:

• Apparaten: Alle Pixel-telefoons (alleen in het Engels)
  • Locaties: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Europese landen/regio's waar Pixel-apparaten beschikbaar zijn

Voor support voor de Pixel Tablet: meer informatie over hoe je een garantieclaim indient.