Løs problemer med mobiltilkobling

Hvis du ikke kan ringe eller motta anrop eller har problemer med mobildata, kan du prøve trinnene nedenfor.

Bekreft 5G-kompatibilitet

Viktig: Pixel-telefoner fungerer med alle de store operatørene. Men ikke alle Pixel 4a (5G)-telefoner og nyere versjoner fungerer på alle 5G-nettverk. Kontakt operatøren din for å sjekke at telefonen fungerer på 5G-nettverket. Se en liste over sertifiserte operatører.

Både telefonmodellen og operatørnettverket avgjør hvilken type 5G du trenger. I USA er noen Pixel 4a (5G)-telefoner utviklet spesifikt for bruk med Verizon. Finn ut hvilke Pixel-telefonmodeller som kan brukes med hvilke typer 5G.

Know when you're on 5G

Løs problemer med mobildata

Sjekk innstillingene for mobildata
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.

Du skal kunne se navnet på operatøren her. Sørg for at «Bruk SIM-kort» er på.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Trykk på navnet til operatøren.
  4. Slå på Mobildata.

Sånn slår du av flymodus:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett.
  3. Slå av flymodus.
Sjekk nettverkstypen

Viktig: I enkelte land kan alternativene som vises under den foretrukne nettverkstypen, variere.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Velg operatøren din.
  4. Velg nettverkstypen du foretrekker (basert på operatørtilgjengelighet):
    • 5G (anbefalt)
    • 2G
    • 3G
    • LTE
Sjekk signalstyrken

Slå av wifi for å sjekke at du er koblet til mobilnettverket.

1. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så Internett.
  2. Slå av wifi.
    • Øverst til høyre på Pixel-enheten skal det være et trekantikon som viser nettverkets signalstyrke. Jo mer fylt trekanten er, desto bedre signalstyrke har enheten.
    • Hvis du har svakt signal eller ikke noe signal, kan du prøve å bytte posisjon.
    • Du kan også kontakte operatøren din for å sjekke dekningen i området ditt.

Løs problemer med SIM-kortet

Sjekk at SIM-kortet ditt er aktivert og satt inn riktig
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Velg operatøren din.
    • Hvis du allerede har et SIM-kort, men det er inaktivt, klikker du på SIM-kort og slår på Bruk SIM-kort.
    • Hvis operatørnavnet er grått og du ser meldingen «Ingen SIM-kort», har du enten ikke SIM-kort, eller så er SIM-kortet inaktivt. Du kan sjekke dette ved å gå til Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.
  4. Hvis du ikke har noe SIM-kort aktivert ennå, kan du sette inn et fysisk SIM-kort eller laste ned et SIM-kort (avhengig av operatørtilgjengelighet).
Sjekk monteringen av SIM-kortet
  1. Sett SIM-utløserverktøyet eller en liten binders inn i hullet i SIM-kortskuffen.
  2. Trykk bestemt, men forsiktig til skuffen spretter ut.
  3. Fjern skuffen og ta ut SIM-kortet.
  4. Undersøk SIM-kortet.
    • Hvis SIM-kortet er skadet eller bøyd: Kontakt operatøren din for å få et nytt SIM-kort.
    • Hvis SIM-kortet er skittent eller støvete: Tørk av kortet med en mikrofiberklut.
  5. Når SIM-kortet er rent og intakt, setter du det inn i telefonen igjen.

Finn ut mer om hvordan du setter inn SIM-kort.

Prøv et annet SIM-kort

Hvis du har et annet SIM-kort, kan du prøve å sette det inn i Pixel-telefonen.

• Tips: Hvis problemet vedvarer og du har en annen telefon, setter du inn SIM-kortet i den andre telefonen for å se om problemet er med SIM-kortet.

Løs wifi-problemer

Sjekk wifi-anrop
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Trykk på Wifi-anrop.
  4. Slå Bruk wifi-anrop på eller av.
  5. Gjør et testanrop.

Når wifi-anrop er slått på, kan telefonen din dirigere telefonsamtaler via wifi-nettverk eller operatørens nettverk basert på hva du foretrekker, eller signalstyrken. Før du slår på wifi-anrop, må du sjekke med operatøren din for å få informasjon om priser og annet.

Sjekk Bluetooth med andre enheter

Slik slår du av Bluetooth:

1. Sveip ned for å åpne varselmenyen.
  2. Trykk på Bluetooth av hvis det er på.

Andre ting du kan prøve

Sjekk hindringer

For å sjekke hindringer, fjern telefondekselet hvis du har et.

Slå av aktive prosesser
  1. Slå av telefonen.
    • Tips: Ikke velg Start på nytt.
  2. Vent i 30 sekunder, og slå deretter på telefonen.
  3. Test telefonen.

Tips: Du kan også slå flymodus på og av for å slå av de aktive prosessene.

Tilbakestill alle nettverksinnstillingene

Slik tilbakestiller du alle innstillingene for mobilnettverk:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Innstillinger og så System og så Alternativer for tilbakestilling og så Tilbakestill innstillingene for mobilnettverk.

Slik tilbakestiller du Bluetooth- og wifi-innstillingene:

Viktig: Dette alternativet sletter de lagrede wifi-tilkoblingene.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Alternativer for tilbakestilling og så Tilbakestill Bluetooth og wifi.
Få mer hjelp

Sjekk at du har en oppdatert versjon av Android. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Hvis disse trinnene ikke fungerer, bør du kontakte operatøren din for å sjekke om det har vært tjenesteavbrudd i området ditt, eller om noe er endret for dataabonnementet ditt.

Hvilken informasjon deles med Google når du feilsøker mobiltilkoblingen?

Du kan feilsøke på enheten ved å gå til Innstillinger og så Nettverk og internett og så Feilsøk mobiltilkoblingen.

Hvis du deler enhets- og tilkoblingsinformasjon med Google, kan enheten din sende informasjon som

• kontoinformasjonen din
  • enhetens IMEI-nummer
  • modellnavnet til enheten, for eksempel Pixel 8 eller Pixel 8 Pro
  • tilkoblingsflagg
  • tilkoblingslogger, for eksempel antall avbrutte anrop, MMS- og SMS-feil og tidsforsinkelser ved svar på anrop