Løs problemer med fingeravtrykkssensoren på Pixel-telefonen din

Hvis du har problemer med fingeravtrykkssensoren, bør du finne frem til problemet du opplever, og prøve disse forslagene.

Bruk den trinnvise veiledningen vår for å finne ut hvordan du løser problemer med opplåsing med fingeravtrykk.

Feilsøk problemer med fingeravtrykkssensoren (Pixel 6 eller nyere)

Disse forslagene gjelder problemer med opplåsing med fingeravtrykk for fingeravtrykkssensoren under skjermen på Pixel 6 og nyere Pixel-telefoner (ikke inkludert Pixel Fold). Det kan være flere grunner til at fingeravtrykket ditt ikke skannes:

Du er utendørs i sterkt sollys

Gjør dette hvis fingeravtrykket ditt ikke skannes i sterkt sollys utendørs:

1. Skjerm sensoren mot direkte lys.
  2. Trykk bestemt på og hold fingeren på sensoren.
Telefonen er i hvilemodus

Du kan endre innstillingene, slik at skjermen alltid viser fingeravtrykkssensoren, selv når den er i hvilemodus.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm og så Låseskjerm.
  3. Slå på Vis alltid klokke og info.
Tips: For å forbedre tilgangen til fingeravtrykkssensoren når telefonen er i hvilemodus, kan du også slå på Trykk for å sjekke telefonen eller Løft for å sjekke telefonen.
Du bruker en skjermbeskytter

Hvis fingeravtrykket ikke skannes, kan det være på grunn av skjermbeskytteren. Sørg for at du bruker en skjermbeskytter som er Made for Google-sertifisert.

Hvis du bruker en skjermbeskytter som ikke er Made for Google-sertifisert, kan det hende fingeravtrykkssensoren på telefonen ikke fungerer som den skal, eller at den ikke er like sikker.

Modell Made for Google-sertifiserte merker
Pixel 6 og Pixel 6 Pro Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
ZAGG
Pixel 7 og Pixel 7 Pro
Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
Mous
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
SPIGEN
Whitestone Dome
ZAGG

Alternativet for skjermlås er slått av

Hvis du får meldingen «Alternativet for skjermlås er slått av» på siden for fingeravtrykkinnstillingene, krever administratoren for telefonen din en annen skjermlåsmetode. Hvis du har en jobbkonto på telefonen, kan administratoren kreve at du bruker en PIN-kode, et mønster eller et passord. For å få endret dette må du kontakte administratoren for telefonen.

Tips: Du kan fortsatt bruke fingeravtrykket ditt til å godkjenne betalinger og låse opp bestemte apper.

Fingeravtrykkssensoren gjenkjenner ikke fingeravtrykket ditt

For å løse andre problemer med fingeravtrykkssensoren, prøv disse feilsøkingstrinnene:

Hvis ingen av disse løsningene fungerer, må du slette det nåværende fingeravtrykket ditt og registrere det på nytt ved å følge fremgangsmåten for å konfigurere fingeravtrykk. Sørg for at du får med kantene og endene på fingeravtrykket når du registrerer det på nytt.

Feilsøk problemer med fingeravtrykkssensoren på siden (Pixel Fold)

Av/på-knappen reagerer ikke
Sjekk innstillingene for «Trykk for å låse opp når som helst»:
  1. Gå til Innstillinger og så Sikkerhet og personvern.
  2. Trykk på Enhetslås og så Opplåsing med ansikt og fingeravtrykk.
  3. Trykk på Opplåsing med fingeravtrykk.
  4. Slå Trykk for å låse opp når som helst av eller på.
    • Når «Trykk for å låse opp når som helst» er slått av, kan du låse opp telefonen ved å trykke inn av/på-knappen med en registrert finger når skjermen er av. Når skjermen er på, trenger du bare å trykke lett på av/på-knappen med en registrert finger. Denne innstillingen forhindrer utilsiktede trykk.
    • Når «Trykk for å låse opp når som helst» er slått på, kan du trykke lett på av/på-knappen med en registrert finger når som helst for å låse opp telefonen. Med disse innstillingene kan det bli enklere å låse opp telefonen.
Tips: Hvis ikke av/på-knappen reagerer, bør du forsikre deg om at Android-versjonen din er oppdatert. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen.
Fingeravtrykkssensoren gjenkjenner ikke fingeravtrykket ditt
  • Sørg for at av/på-knappen er ren. Du kan rengjøre sensoren med alkoholbaserte våtservietter.
  • Hvis du bruker et beskyttelsesdeksel på Pixel Fold, bør du registrere fingeravtrykket ditt på nytt og sørge for at du registrerer hele fingeravtrykket – inkludert kantene og endene.
  • Sjekk at du skannet den samme fingeren som du brukte da du registrerte deg for opplåsing med fingeravtrykk. Du kan legge til opptil 5 fingeravtrykk. Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere fingeravtrykk.

Tips: For å få den beste opplevelsen bør du konfigurere både opplåsing med fingeravtrykk og ansiktslås. Slik konfigurerer du ansiktslås.

Feilsøk andre problemer med innstillingene for fingeravtrykk

Hvis fingeravtrykket ditt ikke godtas

Gjør dette hvis fingeravtrykket ditt ikke godtas:

​Når du har fått tilgang til telefonen igjen, kan du gjøre det mer sannsynlig at fingeravtrykket ditt godkjennes:

Tips: For å få den beste opplevelsen bør du konfigurere både opplåsing med fingeravtrykk og ansiktslås. Slik konfigurerer du ansiktslås.