Ratkaisuja sormenjälkitunnistimen ongelmiin Pixel-puhelimella

Jos sormenjälkitunnistimen käytössä on ongelmia, etsi ongelma ja kokeile näitä ehdotuksia.

Katso ohjeet sormenjälkiavauksen ongelmien korjaamiseen.

Ratkaisuja sormenjälkitunnistimen ongelmiin (Pixel 6 ja uudemmat)

Nämä ehdotukset koskevat sormenjälkiavauksen ongelmia Pixel 6:n ja uudempien Pixel-puhelinten (ei Pixel Foldin) näytön sormenjälkitunnistimella. Sormenjälkesi skannaus ei välttämättä onnistu näistä syistä:

Olet ulkona kirkkaassa auringonvalossa

Jos sormenjäljen skannaus ei onnistu ulkona kirkkaassa auringonvalossa:

1. Suojaa tunnistin suoralta valolta.
  2. Paina tunnistinta pitkään sormella.
Puhelin on lepotilassa

Voit muuttaa asetuksia niin, että sormenjälkitunnistin näkyy aina näytöllä, vaikka se olisi lepotilassa.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lukitusnäyttö.
  3. Laita Näytä aina aika ja tiedot päälle.
Vinkki: Jos haluat helpottaa sormenjälkitunnistimen käyttöä puhelimen ollessa lepotilassa, voit myös laittaa päälle Tarkista puhelimen ilmoitukset napauttamalla- tai Tarkista nostamalla ‑vaihtoehdon.
Käytät näytönsuojusta

Jos sormenjäljen skannaus ei onnistu, se saattaa johtua näytönsuojuksesta. Varmista, että käytät Made for Google ‑sertifioitua näytönsuojusta.

Muun kuin Made for Google ‐sertifioidun näytönsuojuksen käyttö voi heikentää puhelimen sormenjälkitunnistimen toimintaa tai turvallisuutta.

Malli Made for Google ‐sertifioidut brändit
Pixel 6 ja Pixel 6 Pro Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
ZAGG
Pixel 7 ja Pixel 7 Pro
Bigben
BodyGuardz
Case-Mate
Mous
OtterBox
PanzerGlass
Power Support
SPIGEN
Whitestone Dome
ZAGG

Näytön lukitusvaihtoehto ei käytössä

Jos näet sormenjälkien asetussivulla ilmoituksen, jonka mukaan näytön lukituksen avaaminen sormenjäljellä on poistettu käytöstä, puhelimen järjestelmänvalvoja edellyttää muun lukitustavan käyttöä. Jos puhelimella on työtili, järjestelmänvalvoja voi edellyttää PIN-koodia, kuviota tai salasanaa. Jos haluat muuttaa tämän, ota yhteyttä puhelimen järjestelmänvalvojaan.

Vinkki: Voit kuitenkin käyttää sormenjälkeä maksujen hyväksymiseen ja tiettyjen sovellusten avaamiseen.

Sormenjälkitunnistin ei tunnista sormenjälkeä

Voit yrittää korjata muita sormenjälkitunnistimen ongelmia seuraavilla tavoilla:

Jos ongelma ei ratkea, poista nykyinen sormenjälki ja rekisteröi se uudelleen seuraamalla sormenjäljen käyttöönotto-ohjeita. Varmista, että tallennat sormenjälkesi reunat ja päät rekisteröityessäsi.

Ohjeita sormenjälkitunnistimen ongelmiin (Pixel Fold)

Virtapainike ei vastaa
Valitse "Avaa lukitus milloin tahansa koskettamalla" ‐asetukset:
  1. Valitse Asetukset ja sitten Tietoturva ja yksityisyys.
  2. Valitse Laitteen lukitus ja sitten Kasvojentunnistus- ja sormenjälkiavaus.
  3. Valitse Sormenjälkiavaus.
  4. Laita Avaa lukitus milloin tahansa koskettamalla päälle tai pois päältä.
    • Kun "Avaa lukitus milloin tahansa koskettamalla" on pois päältä, voit avata puhelimen lukituksen näin: Jos näyttö on sammutettuna, paina virtapainiketta rekisteröidyllä sormella. Jos näyttö on päällä, kosketa virtapainiketta rekisteröidyllä sormella. Tämä asetus estää tahattomat kosketukset.
    • Kun "Avaa lukitus milloin tahansa koskettamalla" on päällä, avaa puhelimen lukitus milloin tahansa koskettamalla virtapainiketta sormella, jonka olet rekisteröinyt. Tämä asetus voi helpottaa puhelimen lukituksen avaamista.
Vinkki: Jos virtapainike ei vastaa, varmista, että Android-versio on ajan tasalla. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.
Sormenjälkitunnistin ei tunnista sormenjälkeä
  • Varmista, että virtapainike on puhdas. Voit puhdistaa tunnistimen alkoholia sisältävillä pyyhkeillä.
  • Jos käytät Pixel Foldin suojakoteloa, rekisteröi sormenjälki uudelleen ja varmista, että tallennat sormenjäljen keskiosan, reunat ja päät.
  • Tarkista, että käytät samaa sormea, jota käytit sormenjälkiavaukseen rekisteröitymiseen. Voit lisätä enintään viisi sormenjälkeä. Ota sormenjälki käyttöön näiden ohjeiden avulla.

Vinkki: Saat parhaan käyttökokemuksen, kun otat käyttöön sekä sormenjälkiavauksen että kasvojentunnistusavauksen. Näin voit ottaa kasvojentunnistusavauksen käyttöön.

Ratkaisuja muihin sormenjälkiasetusten ongelmiin

Jos sormenjälkeä ei hyväksytä

Jos laite ei hyväksy sormenjälkeäsi:

​Kun olet saanut puhelimen taas käyttöösi, voit muuttaa asetuksia niin, että sormenjälkien tunnistus onnistuu luotettavammin:

Vinkki: Saat parhaan käyttökokemuksen, kun otat käyttöön sekä sormenjälkiavauksen että kasvojentunnistusavauksen. Näin voit ottaa kasvojentunnistusavauksen käyttöön.