Finn ut mer om Innstillinger-assistent på Pixel-telefonen

Innstillinger-appen på telefonen bruker systemprogramvare som kalles Innstillinger-assistent. Programvaren muliggjør konfigurering, tilkobling og tilpassing av innstillingene på telefonen og visse appinnstillinger.

Systemet gir Innstillinger-assistent tillatelse til blant annet å vise informasjon om nettverkstilkoblinger og tilkoblede enheter, angi regler for når «Ikke forstyrr»-modus skal aktiveres, eller sende varsler.

Tillatelsestyper

Mobilnettverk-tilkobling
Innstillinger-assistent sjekker om telefonen er koblet til et mobilnettverk.
Tilkoblede enheter
Denne tillatelsen gjør at moduler kan vise statusinformasjon for telefonen og enhetene som er tilkoblet via Bluetooth.
Varsler
Innstillinger-assistent viser statusvarsler og oppdateringer. Forskjellige varsler har egne innstillinger. Finn ut hvordan du kontrollerer varsler på Android.
Posisjon

Med regler kan du automatisere posisjonsavhengige endringer du ofte gjør i innstillingene, for eksempel å sette telefonen til lydløs når du er fremme på jobben. Regler må ha posisjonstilgang hele tiden for å fungere som de skal. Posisjonsdata blir værende på telefonen og sendes ikke til Google. Du kan endre posisjonstillatelsene og regelinnstillingene.

Endre posisjonstillatelsene

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Posisjon og så Appenes posisjonstillatelser.
  3. Trykk på Meny Meny og så Vis systemet og så Innstillinger-assistent.
  4. Under «Posisjonstilgang for denne appen» velger du en innstilling:
    • Tillat hele tiden.
    • Bare tillat når appen brukes.
    • Spør hver gang.
    • Ikke tillat.
  5. Slå Bruk nøyaktig posisjon på eller av.

Endre regelinnstillingene

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Regler.
  3. Slå Gi alltid posisjonstilgang for regler av eller på.
  4. Slå Foreslå regler automatisk av eller på.

Sånn bruker Google informasjonen din

Hvis innstillingen for bruk og diagnostikk på telefonen er på, kan Google samle inn visse opplysninger for å analysere og forbedre opplevelsen din. Innstillinger-assistent kan for eksempel samle inn telefon-ID-er, andre ID-er, appinteraksjoner, krasjlogger og diagnostikk. Data krypteres under overføring, og Google bruker disse dataene i samsvar med Googles personvernregler. Finn ut mer om deling av informasjon om bruk og diagnostikk med Google.

Endre innstillingen for bruk og diagnostikk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Personvern og så Bruk og diagnostikk.
  3. Slå Bruk og diagnostikk på eller av.

Finn ut mer om datatilgang i brukerstøtten for personvern.