Hitta IMEI-koden och övriga id-nummer på en Pixel-telefon

En telefon måste ha en IMEI-kod (International Mobile Equipment Identity) för att kunna användas i ett mobilnätverk. Om det ska gå att använda ett eSIM-kort behöver telefonen dessutom ha ett EID-nummer (Embedded Identity Document). När du ska konfigurera ett nytt SIM-kort kan du behöva uppge telefonens IMEI1-kod, IMEI2-kod eller EID-nummer för operatören.

Läs mer om IMEI 1 och IMEI 2

Pixel-telefoner som det går att använda både eSIM-kort och SIM-kort på har två IMEI-nummer, ett för varje typ av SIM-kort. Läs mer om vilka Pixel-telefoner som har stöd för båda typerna av SIM-kort.

Om du har två IMEI-nummer är IMEI 1 oftast kopplat till det första SIM-kortet du konfigurerade på telefonen. Kontakta mobiloperatören om du vill kontrollera att detta stämmer.

Om du har en Pixel 3a eller en senare Pixel-telefon kan du använda två SIM-kort – ett fysiskt SIM-kort och ett eSIM-kort. Du kan välja vilket SIM-kort du vill använda för vilken åtgärd, t.ex. för att skicka meddelanden eller ringa. Det här alternativet kallas DSDS (Dual SIM Dual Standby).

Hitta telefonens IMEI-nummer

Kontrollera

• telefonens förpackning
  • telefonens fack för SIM-kort
  • appen Inställningar på telefonen.
    • Tryck på Om telefonen och titta efter IMEI-koden.
  • Google Hitta min enhet.
    1. Tryck på telefonen uppe till vänster.
    2. Tryck på Information Information.

Operatören kanske måste be dig om IMEI 2-koden för att kunna ge dig ett eSIM-kort för DSDS. Så här hittar du IMEI 2:

1. Aktivera DSDS. Läs mer om hur du aktiverar DSDS.
  2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  3. Tryck på Om telefonen.
  4. Titta efter IMEI (SIM-kortplats 2).

Hitta telefonens EID-nummer

Telefonens IMEI-nummer kan stå

• på telefonens förpackning
  • i appen Inställningar på telefonen:
    • Tryck på Om telefonenföljt av Status för SIM-kort. Titta efter EID.

Så här hittar du telefonens QR-kod för EID:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Tryck på Lägg till Lägg till bredvid Mobilnätverk följt av Vill du ladda ned ett SIM-kort i stället?.
  4. Tryck på Nästa följt av Aktiverar du detta i en butik?.