Kom i gang med batteri og lading på Pixel-telefoner

Du kan administrere batteriet, forlenge batterilevetiden eller løse problemer med batteriet på Pixel-telefonen.

Administrer batteriet på Pixel-telefonen

Legg til batterimodulen på startskjermen

Du kan bruke batterimodulen til å sjekke batteriinformasjonen for Pixel-telefonen og tilkoblede enheter i nærheten.

Finn ut hvordan du legger til batterimodulen.

Sjekk batterinivået

Du kan sjekke hvor mye batteri som er igjen på Pixel-telefonen.

Finn ut hvordan du sjekker batterinivået.

Lad Pixel-telefonen

Alle Pixel-telefoner kan lades med USB-C-kabel. Hvis en strømkabel følger med telefonen, som det gjør med for eksempel Pixel 5a (5G), bør du bruke den for å få det beste resultatet. Hvis telefonen ikke lades som den skal, kan du finne ut hvordan du fikser en telefon som ikke lades. Finn ut hvordan du lader Pixel-telefonen.
Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro og Pixel 7a kan lades via trådløs Qi-lading. Finn ut hvordan du bruker Pixel Stand til å lade Pixel-telefonen trådløst.

Bruk batterideling til trådløs lading av telefoner og tilbehør som er Qi-sertifisert, for eksempel Pixel Buds eller Pixel 5–7 Pro, unntatt 6a og 7a. Sett tilbehøret eller den andre telefonen på baksiden av telefonen for å lade.

Over tid kan batteriet i Pixel-telefonen bli dårligere på grunn av bruksmønstre, temperatur og alder. For å forlenge batterilevetiden kan noen Pixel-telefoner justere ladingen automatisk for å håndtere enhets- og batteritemperaturer. I noen tilfeller kan dette føre til tregere lading.

Finn ut hvordan du deler batteri med Pixel-telefonen.

Bruk batterisparing og ekstrem batterisparing

For å få batteriet til å vare lenger kan du sette batterisparingen til å slå seg på automatisk. Du kan også slå på batterisparing når som helst. For å spare enda mer strøm på enheten kan du slå på ekstrem batterisparing.
Finn ut hvordan du bruker batterisparing og ekstrem batterisparing.

«Lading er midlertidig begrenset» (Pixel 3 eller nyere)

For å beskytte batteriet og gi det lengre levetid begrenser telefonen automatisk ladingen til omtrent 70–80 % under visse forhold, for eksempel ved

• kontinuerlig lading i mer enn noen få timer ved høye temperaturer
  • kontinuerlig lading i mer enn noen dager

Når denne funksjonen slås på, får du et varsel om at batteriet beskyttes. I tillegg vises meldingen «Ladingen er optimalisert for å beskytte batteriet» under Batteri i Innstillinger-appen.

Tips: Denne funksjonen deaktiveres automatisk når telefonen ikke oppfyller betingelsene ovenfor lenger. Du vet at funksjonen ikke er aktiv lenger, når telefonen gjenopptar ladingen til 100 %.

Hvis du vil overstyre funksjonen for batteribeskyttelse og la telefonen lade til 100 %, trykker du på «Lad til batteriet er fullt»-linken under «Batteri» i Innstillinger-appen. Alternativt kan du starte Pixel-telefonen på nytt.

Tips: Funksjonen slås på igjen automatisk neste gang telefonen oppfyller betingelsene ovenfor.

Forleng batterilevetiden på Pixel-telefoner

Få batteriet til å vare lengst mulig

Du kan bidra til å få batteriet på telefonen din til å vare lenger gjennom hele levetiden ved å ta vare på batteriet og redusere batteriforbruket.

Finn ut hvordan du forlenger batterilevetiden.

Få batterier med lite strøm til å vare lenger

For å hjelpe et batteri som holder på å gå tom for strøm, med å vare lenge nok til at du kan koble telefonen til laderen, slå først på batterisparing. For å forlenge gjenværende batterilevetid kan du også gjøre midlertidige endringer i innstillingene.

Finn ut hvordan du får batterier med lite strøm til å vare lenger.

Ha tilpasset batteri og batterioptimalisering på

Hold tilpasset batteri og batterioptimalisering på for å sørge for at appene bare bruker batteristrøm når det er nødvendig. Disse innstillingene er aktivert som standard.

Finn ut hvordan du optimaliserer batteriet.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Løs problemer med batteriet på Pixel-telefonen

Løs problemer med høyt batteriforbruk
Hvis batterilevetiden til telefonen tilsynelatende er dårlig eller kort, kan det hende du har lastet ned en app som bruker for mye batteri. Du kan også endre innstillinger som fører til at batteriet varer lenger.
Fiks en telefon som ikke lades, eller som ikke slår seg på

Hvis telefonen din har et av disse problemene:

• Den kan ikke slås på.
  • Den har en svart eller blank skjerm.
  • Den slår seg på, men slår seg umiddelbart av igjen.

Finn ut hvordan du fikser en Pixel-telefon som ikke lades eller ikke slår seg på.