Vanlige spørsmål

Kan jeg velge bort kildeskatt?

Avgiftstrekket på 25 % ved kjøp som gjøres av brasilianske kunder, er lovpålagt og gjelder for alle selgere som mottar utbetalinger fra Google i andre valutaer enn brasilianske realer (BRL). Fordi denne avgiften er obligatorisk, kan den bare unngås gjennom å fjerne apper fra distribusjon i Brasil.

Hvorfor mislyktes den umiddelbare bekreftelsen av bankkontoen min?

Her er noen ting du bør huske på når du prøver å bekrefte bankkontoen din umiddelbart:
  • Kontrollér at banknavnet er skrevet riktig i betalingsprofilen din. Hvis det er feil, må du gå tilbake, legge inn informasjonen om bankkontoen din på nytt og deretter bekrefte den.
  • Sørg for at du skriver inn navnet og passordet du bruker til å logge deg på nettbankkontoen din – ikke de du bruker til betalingsprofilen din.
  • Hvis den umiddelbare bekreftelsen mislykkes på grunn av et problem med tilkoblingen til banken, kan du prøve igjen senere eller bruke bekreftelsesmetoden med testinnbetaling.
  • Før du skriver inn kontoinformasjonen din, bør du sjekke at nettleseren viser en sikrere tilkobling. Finn ut mer om hvordan du identifiserer sikrere nettilkoblinger.

Hva er hjemfall?

Bedrifter i USA er forpliktet til å overlate midler de mener ikke lenger tilhører noen, til de aktuelle amerikanske delstatsmyndighetene. Den aktuelle delstaten er den du har informert oss om at du bor i. Hvis du bor utenfor USA, er den aktuelle delstaten Delaware, hvor Google er registrert. Hvis saldoen din allerede er overdratt til delstatsmyndighetene, kan du sende inn en søknad om å få pengene tilbakebetalt. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du gå til https://www.usa.gov/unclaimed-money.

Hvordan beregnes grensen som avgjør om jeg må sende inn skjema 1099-K?

Reguleringene fra amerikanske skattemyndigheter (IRS) krever rapportering av total- eller bruttoinntekter og brutto antall transaksjoner, uten justeringer for refusjoner, tilbakeførsler eller justeringer.

Får jeg et eksemplar av skjema 1099-K hvis jeg bare når én av grensene?

Nei. Selgere må oppfylle alle kriteriene for at de skal få tilsendt 1099-K-skjemaet.

Hvordan får jeg et eksemplar av skjema 1099-K?

Vi sender eksemplarer av skjema 1099-K årlig med post innen 31. januar.

Hva skjer hvis jeg oppgir feil – eller ikke oppgir noe – TIN-nummer?

Hvis du ikke oppgir all obligatorisk informasjon og bekrefter at den er korrekt, kan Google iverksette en rekke tiltak. Vi kan blant annet holde tilbake selgerutbetalinger og suspendere behandlingen av transaksjoner.

Hvilke skatteskjemaer må selgere som ikke holder til i USA, sende inn?

Hvis du er en internasjonal selger som er registrert utenfor USA, er du pålagt å sende inn bevis på utenlandsk status («Certificate of Foreign Status», skjema W-8BEN) via betalingsprofilen. De amerikanske skattemyndighetene, IRS, krever at internasjonale selgere som behandler salg i USA, kan fremlegge bevis på utenlandsk status (skjema W-8BEN) for å bli fritatt fra amerikanske skatterapporteringskrav. Du finner mer informasjon om W-8BEN på http://www.irs.gov/formspubs/.

Hva slags varsler får jeg?

Alle selgere får e-poster om visse betalingsaktiviteter, blant annet når
  • vi sender deg en selgerutbetaling
  • en innbetaling fra Google for bankkontobekreftelse mislykkes
  • en ny primær betalingsmåte velges for profilen din
  • selgerutbetalinger (EFT, bankoverføring osv.) ikke går gjennom

Finn ut mer om hvordan du legger til eller endrer e-posttillatelser for betalingsbrukere.

Hvorfor mislyktes testinnbetalingen min?

Det finnes flere grunner til at en testinnbetaling kan mislykkes, blant annet følgende:
  • Du har skrevet inn feil kontonummer eller ABA-nummer eller -koder (hvilken informasjon som kreves, varierer fra land til land).
  • Bankkontoen din er avsluttet.
  • «Kontoinnehavers navn» er ikke NØYAKTIG det samme som navnet på bankkontoen din.
  • Banken din er ikke registrert i det landet du oppga i betalingsprofilen din.
  • Valutaen for bankkontoen din er ikke den samme som den lokale valutaen i landet du oppga i betalingsprofilen din.
  • Bankkontoen din er ikke konfigurert slik at du kan motta innkommende betalinger via ACH (Automated Clearing House) og EFT (elektronisk overføring av midler).
  • Bankkoden din er endret på grunn av en nylig sammenslåing av banker.

Hvis testinnbetalingen din mislykkes, ser du feilmeldingen «Innbetalingen mislyktes» på siden der du sendte inn bankkontoinformasjonen din. Hvis du får denne meldingen, bør du legge inn bankinformasjonen på nytt, i tilfelle problemet skyldes en skrivefeil. Du kan også være lurt å kontakte banken for å få bekreftet nøyaktig hvilke detaljer du trenger, og skrive inn bankkontoinformasjonen på nytt.

Hvis problemet vedvarer og du får en melding der det fremgår at kontoen allerede er registrert, kontakter du oss, så hjelper vi deg gjerne.

Kan jeg endre e-postadressen for betalingskontakten?

Ja. Du kan når som helst legge til eller fjerne brukere og endre e-postinnstillingene. Når du lagrer en ny betalingsbruker, får vedkommende en e-post for å bekrefte e-postadressen sin før Google sender fremtidige e-poster om betalinger.

Merk: Som standard mottar betalingskontakten alle faktureringsvarsler hvis du merker av for Hovedkontakt.

Kan jeg velge hva slags e-postvarsler jeg får?

Ja. Det finnes tre typer varsler:
  • alle e-poster om betaling
  • bare administrative e-poster om betaling
  • ingen e-poster om betaling

Må betalingsbrukeres tillatelser være de samme som tillatelsene deres for brukertilgang?

Nei. Du kan legge til en bruker som betalingskontakt uten at vedkommende har påloggingsinformasjon. For eksempel kan regnskapsavdelingen din motta informasjon om betalingsaktiviteten din selv om de ikke har tilgang til bestillingsdetaljer eller påloggingsinformasjon. Finn ut mer om å legge til og fjerne brukere eller endre tillatelser.

Hva om jeg ikke fikk noen selgerutbetaling fra Google?

Hvis du ikke har mottatt en forventet selgerbetaling, bør du være oppmerksom på dette:

• Selgerutbetalinger per bankoverføring kan bli forsinket. Hør med banken din for å få hjelp og mer informasjon.
  • Vi sender utbetalinger som faller på en helligdag eller helg, neste virkedag. Eksempel: Hvis den 15. faller på en helligdag på en mandag, skjer betalingen tirsdag 16.
  • Kontrollér at du har nådd minstegrensen din for utbetalinger.
  • Det kan ta opptil fem virkedager (og enda mer i enkelte land) fra en betaling er utført til du får den inn på kontoen din.
  • Sørg for å ha bekreftet bankkontoen din. Hvis du fortsatt trenger hjelp med en utbetaling, kan du kontakte oss.

Finn ut mer om betalinger og administrering av betalingsgrensen samt hvordan du administrerer betalingsprofilen din.