Om Google Analytics Individual Qualification (IQ)

Google Analytics Individual Qualification (IQ) er et sertifikat som gis til alle som har bestått Google Analytics-testen. Ved å bestå denne får du et bevis på at du har kompetanse innen Google Analytics. Kvalifiserte brukere er flinke til å utnytte mulighetene i Google Analytics i bedriften sin og hjelpe andre med å gjøre det samme. Du kan ta testen og sertifisere deg via Skillshop – Googles nettbaserte opplæringsprogram.

Før du begynner

Hvis du ikke har Skillshop-konto, må du opprette en for å få tilgang til Google Ads-testene du må bestå for å bli sertifisert. Finn ut hvordan du kan opprette Skillshop-kontoer

Slik fungerer Google Analytics IQ

Du må bestå Google Analytics-testen for å bli Google Analytics-sertifisert. Når du oppretter en Academy for Ads-konto, får du tilgang til Google Analytics-testen.

Testene for Google Analytics-sertifisering er tilgjengelige på 19 språk.

Tilgjengelig på følgende språk: engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (brasiliansk), russisk, slovakisk, spansk, spansk (latinamerikansk), thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og vietnamesisk

Retningslinjer for å informere andre om statusen din som individuelt kvalifisert

Ved å bestå denne testen får du et bevis på at du har grunnleggende kompetanse innen Google Analytics. Vær oppmerksom på at du bryter Googles retningslinjer for merkevarebygging hvis du lager eller viser et merke for Google Analytics IQ. Du kan også krenke Googles varemerkerettigheter. Hvis du lager eller viser et merke, kan du miste kvalifiseringen din.

Vanlige spørsmål

Forskjellen mellom individuell kvalifisering og Partners-merket

• Kvalifiseringen gis til enkeltpersoner. Alle Partners-medlemmer kan ta Google Analytics IQ-testen. Når du har bestått Google Analytics IQ-testen, kan du vise kompetansen din med et personlig sertifikat du får fra Google.
  • Partners-merket gis til byråer. Et byrå som oppfyller kravene til partnerstatus, får Google Partners-merket og kan markedsføre seg selv som «Google-partner». Vær oppmerksom på at det ikke holder å bare delta i programmet for å bli «Google-partner».

Forskjellen mellom å inneha en individuell kvalifisering og å være en sertifisert Google Analytics-partner

En sertifisert Google Analytics-partner er en organisasjon som tilbyr profesjonelle tjenester og oppfyller en rekke strenge krav for å bli autorisert. Disse bedriftene er oppført på siden for profesjonelle Google Analytics-tjenesteytere. Individuell kvalifisering for Google Analytics gjelder for enkeltpersoner som ønsker eller har behov for å demonstrere ferdigheter i Google Analytics. En individuell kvalifisering for Google Analytics er ikke i seg selv nok til å kvalifisere som sertifisert Google Analytics-partner. Gå til denne siden hvis du vil ha informasjon om hvordan du blir en autorisert konsulent.

Slik tar du testene

I Academy for Ads kan du ta testen ved å følge kursplanen for Google Analytics Individual Qualification med «sertifisering» i tittelen.

Finn ut mer om hvordan du tar tester og sertifiserer deg i Academy for Ads.

Linker til beslektet innhold