Minder mobiele data gebruiken met de modus Databesparing

Als je minder mobiele data wilt gebruiken omdat je een abonnement met beperkt datagebruik hebt, kun je de modus Databesparing inschakelen. Met de modus Databesparing kunnen de meeste apps en services achtergrondgegevens alleen downloaden via wifi. Apps en services die momenteel actief zijn, kunnen wel gebruik maken van mobiele data.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert

Modus Databesparing in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Datagebruik En dan Databesparing.
  3. Schakel Databesparing in of uit.

Als Databesparing is ingeschakeld, wordt het pictogram Databesparing Databesparing weergegeven in je statusbalk en wordt bovenaan de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat een melding weergegeven.

Tip: Je kunt Databesparing toevoegen aan je instellingenbalk. Meer informatie over het aanpassen van 'Snelle instellingen'

Voorkomen dat apps worden onderbroken als er geen wifi is

Bepaalde apps en services werken zonder achtergrondgegevens niet zoals verwacht. Je kunt daarom instellen dat bepaalde apps en services in de modus Databesparing toch achtergrondgegevens blijven ontvangen via mobiele data.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Datagebruik En dan Databesparing En dan Onbeperkte datatoegang.
  3. Schakel de app of service in waarvoor je mobiele data wilt blijven gebruiken in de modus Databesparing.