Sikkerhetskopiér og gjenopprett data på Android-enheten din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra telefonen din til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til den opprinnelige telefonen eller til en annen Android-telefon.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sikkerhetskopiér innhold

• Bilder og videoer
    Du kan sikkerhetskopiere bildene og videoene dine automatisk til Google Foto-biblioteket. Finn ut hvordan.
  • Filer og mapper
    Du kan laste opp filer og mapper manuelt til Google Disk. Finn ut hvordan.

Sikkerhetskopiér data og innstillinger

For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk skjermlås med PIN-kode, mønster eller passord i stedet for sveiping eller Smart Lock.
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering.​ Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Slå på sikkerhetskopitjenesten.

Merk: På nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet se innstillingene for sikkerhetskopiering og tilbakestilling.

Dette blir sikkerhetskopiert

Tjenester for sikkerhetskopiering er forskjellige.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til telefonens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

• Kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data. For å finne ut om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Legg til eller bytt sikkerhetskopikontoer

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Legg til en sikkerhetskopikonto

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Trykk på Konto Og så Legg til konto.
  4. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for telefonen hvis det er nødvendig.
  5. Logg på kontoen du vil legge til.

Bytt mellom sikkerhetskopikontoer

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Trykk på Konto.
  4. Trykk på kontoen du vil bruke for sikkerhetskopier.

Sikkerhetkopiér data og innstillinger manuelt

Hvis du bruker Android 8.1 eller eldre: Du kan sikkerhetskopiere enheten din manuelt når som helst, for eksempel hvis du vil overføre informasjonen din til en ny telefon.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering Og så Sikkerhetskopiér nå Og så Fortsett.

Slett etter sikkerhetskopiering

Etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille telefonen din ved å tømme den for innhold. Finn ut hvordan du kan tilbakestille telefonen til fabrikkstandard.

Gjenopprett sikkerhetskopierte data og innstillinger

Når du legger til Google-kontoen din på en telefon som er konfigurert, blir det du tidligere sikkerhetskopierte for den aktuelle Google-kontoen, lagt til på telefonen.

For å gjenopprette en sikkerhetskopiert konto på en tilbakestilt telefon, følg instruksjonene på skjermen. Se produsentens nettsted for brukerstøtte for å få mer hjelp.

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Gjenopprett sikkerhetskopierte apper

Når du gjenoppretter en sikkerhetskopiert konto, blir appene du hadde sikkerhetskopiert i Google-kontoen, lagt til på telefonen.
Merk: Ikke alle eldre apper kan gjenopprettes. Prøv å laste dem ned fra Play-butikken igjen.
Gjenopprett sikkerhetskopierte appinnstillinger

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Når du installerer en app på nytt, kan du gjenopprette appinnstillingene du tidligere sikkerhetskopierte med Google-kontoen din.
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Sikkerhetskopiering Og så Appdata. Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for telefonen din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Slå på Automatisk gjenoppretting.

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data. For å finne ut om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Hvis du lagret kontaktene i Google-kontoen din, synkroniseres de automatisk.

Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontakter manuelt.