Sikkerhetskopiér og gjenopprett data på Android-enheten din

Du kan sikkerhetskopiere innhold, data og innstillinger fra Android-enheter til Google-kontoen din. Du kan gjenopprette sikkerhetskopiert informasjon til den opprinnelige enheten eller til en annen Android-enhet.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken enhet og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en enhet som kjører en eldre Android-versjon.

Merk: Ikke alle Android-enheter har innstillingene på samme sted eller med samme navn. For å finne innstillingene for enheten din kan du se produsentens nettsted for brukerstøtte.

Sikkerhetskopiér innhold

• Bilder og videoer
    Du kan sikkerhetskopiere bildene og videoene dine automatisk til Google Foto-biblioteket. Finn ut hvordan.
  • Filer og mapper
    Du kan laste opp filer og mapper manuelt til Google Disk. Finn ut hvordan.

Sikkerhetskopiér data og innstillinger

For å beskytte de sikkerhetskopierte dataene dine, bruk en skjermlås med en PIN-kode, et mønster eller et passord i stedet for sveiping eller Smart Lock.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering.
    Tips: Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for enheten din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Slå på sikkerhetskopitjenesten.

Merk: På nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet se innstillingene for sikkerhetskopiering og tilbakestilling.

Dette blir sikkerhetskopiert

Tjenester for sikkerhetskopiering er forskjellige.

Hvis sikkerhetskopiene dine lastes opp til Google, krypteres de med passordet til Google-kontoen din. For noen data brukes PIN-koden, mønsteret eller passordet til enhetens skjermlås også til kryptering.

Hvis du sikkerhetskopierer til Google Disk, blir dette sikkerhetskopiert:

• Data fra Google-kontakter
  • Google Kalender-aktiviteter og -innstillinger
  • Wi-Fi-nettverk og -passord
  • Bakgrunner
  • Gmail-innstillinger
  • Apper
  • Skjerminnstillinger (lysstyrke og hvilemodus)
  • Språk- og inndatainnstillinger
  • Dato og klokkeslett
  • Innstillinger og data for apper som ikke kommer fra Google (varierer fra app til app)

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data. For å få mer informasjon om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Legg til eller bytt sikkerhetskopikontoer

Merk: Innstillingene kan variere fra enhet til enhet. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Legg til en sikkerhetskopikonto

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering.
    • Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for enheten din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Trykk på Konto og så Legg til konto.
  4. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet for enheten hvis det er nødvendig.
  5. Logg på kontoen du vil legge til.

Bytt mellom sikkerhetskopikontoer

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering.
    • Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for enheten din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Trykk på Konto.
  4. Trykk på kontoen du vil bruke for sikkerhetskopier.

Sikkerhetkopiér data og innstillinger manuelt

Hvis du bruker Android 8.1 eller eldre: Du kan sikkerhetskopiere enheten din manuelt når som helst, for eksempel hvis du vil overføre informasjonen din til en ny telefon.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering og så Sikkerhetskopiér nå og så Fortsett.

Slett etter sikkerhetskopiering

Etter at du har sikkerhetskopiert, kan du tilbakestille enheten din ved å tømme den for innhold. Finn ut hvordan du kan tilbakestille enheten til fabrikkstandard.

Gjenopprett sikkerhetskopierte data og innstillinger

Når du legger til Google-kontoen din på en enhet som er konfigurert, blir det du tidligere sikkerhetskopierte for den aktuelle Google-kontoen, lagt til på enheten.

For å gjenopprette en sikkerhetskopiert konto på en tilbakestilt enhet, følg instruksjonene på skjermen. Se produsentens nettsted for brukerstøtte for å få mer hjelp.

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

Gjenopprett sikkerhetskopierte appinnstillinger

Merk: Innstillingene kan variere fra enhet til enhet. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Når du installerer en app på nytt, kan du gjenopprette appinnstillingene du tidligere sikkerhetskopierte med Google-kontoen din.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på System og så Avansert og så Sikkerhetskopiering og så Appdata.
    • Hvis disse trinnene ikke finnes i innstillingene for enheten din, kan du prøve å søke etter sikkerhetskopi i innstillingsappen.
  3. Slå på Automatisk gjenoppretting.

Merk: Ikke alle apper sikkerhetskopierer eller gjenoppretter alle innstillinger og data. For å finne ut om en app, finn ut hvordan du kontakter utvikleren.

Gjenopprett sikkerhetskopierte kontakter

Merk: Innstillingene kan variere fra enhet til enhet. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Hvis du lagret kontaktene i Google-kontoen din, synkroniseres de automatisk.

Hvis du har andre kontakter på en enhet eller et SIM-kort, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter kontakter manuelt.