Android-laitteen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida sisältöä, tietoja ja asetuksia Android-laitteelta Google-tilillesi. Voit myös palauttaa varmuuskopioidun datan alkuperäiselle laitteelle tai toiselle Android-laitteelle.

Datan palautuksen kulku vaihtelee laitteen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle laitteelle.

Huom. Kaikkien Android-laitteiden asetukset eivät ole samassa paikassa tai samannimisiä. Katso oman laitteesi tarkemmat asetukset valmistajan tukisivustolta.

Sisällön varmuuskopiointi

• Kuvat ja videot
    Voit automaattisesti varmuuskopioida kuvat ja videot Google Kuvien kirjastoon. Lue lisää.
  • Tiedostot ja kansiot
    Voit lähettää manuaalisesti tiedostoja ja kansioita Google Driveen. Lue lisää.

Datan ja asetusten varmuuskopiointi

Suojaa varmuuskopioitu data lukitusnäytön PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla pyyhkäisyn tai Smart Lockin sijaan.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Varmuuskopiointi.
    Vinkki: Jos nämä vaiheet eivät vastaa laitteen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Ota varmuuskopiointi käyttöön.

Huom. Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi käyttää varmuuskopiointi- ja palautusasetuksia.

Varmuuskopioitava sisältö

Varmuuskopiointipalvelujen välillä on eroja.

Jos varmuuskopiot ladataan Googleen, ne salataan Google-tilisi salasanalla. Osa datasta voidaan myös salata laitteen näytön lukituksen kuviolla, PIN-koodilla tai salasanalla.

Google Driveen varmuuskopioidaan seuraavat:

• Google-yhteystiedot
  • Google Kalenterin tapahtumat ja asetukset
  • Wi-Fi-verkot ja salasanat
  • Taustakuvat
  • Gmailin asetukset
  • Sovellukset
  • Näyttöasetukset (kirkkaus ja virransäästö)
  • Kieli- ja syöttöasetukset
  • Aika ja päivämäärä
  • Muiden kuin Googlen kehittämien sovellusten asetukset ja data (vaihtelee sovelluksen mukaan)

Huom. Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Varmuuskopiotilien lisääminen tai vaihtaminen

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Varmuuskopiotilin lisääminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Varmuuskopiointi.
    • Jos nämä vaiheet eivät vastaa laitteen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Valitse Tili ja sitten Lisää tili.
  4. Syötä tarvittaessa laitteen PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Kirjaudu tilille, jonka haluat lisätä.

Varmuuskopiotilien välillä vaihtaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Varmuuskopiointi.
    • Jos nämä vaiheet eivät vastaa laitteen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Valitse Tili.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.

Datan ja asetusten manuaalinen varmuuskopiointi

Jos käytät Android 8.1:tä tai sitä aiempaa versiota: Voit varmuuskopioida laitteesi manuaalisesti koska tahansa, esimerkiksi siirtääksesi tietoja uudelle puhelimelle.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Varmuuskopioi nyt ja sitten Jatka.

Tietojen poistaminen varmuuskopioinnin jälkeen

Voit poistaa kaikki laitteen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen palauttamalla tehdasasetukset. Lue lisää laitteen tehdasasetusten palauttamisesta.

Varmuuskopioitujen tietojen ja asetusten palauttaminen

Jos lisäät Google-tilisi määritetylle laitteelle, tililtä aiemmin varmuuskopioimasi tiedot siirretään tälle laitteelle.

Noudata näytöllä näkyviä ohjeita palauttaaksesi varmuuskopioidun tilin laitteelle, jonka tehdasasetukset on palautettu. Lisätietoja on valmistajan tukisivustolla.

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Varmuuskopioitujen sovellusten palauttaminen

Kun palautat varmuuskopioidun tilin, kyseiselle Google-tilille aiemmin varmuuskopioidut sovellukset siirretään tälle laitteelle.
Huom. Kaikkia vanhempia sovelluksia ei voi palauttaa. Kokeile ladata ne uudelleen Play Kaupasta.
Varmuuskopioitujen asetusten palauttaminen

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Kun asennat sovelluksen uudelleen, voit palauttaa aiemmin Google-tilille varmuuskopioidut sovellusasetukset.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Varmuuskopiointi ja sitten Sovellustiedot.
    • Jos nämä vaiheet eivät vastaa laitteen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Ota Automaattinen palautus käyttöön.

Huom. Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Varmuuskopioitujen yhteystietojen palauttaminen

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Jos olet tallentanut yhteystietoja Google-tilillesi, ne synkronoidaan automaattisesti.

Lue lisää yhteystietojen manuaalisesta palauttamisesta, jos sinulla on muita yhteystietoja laitteella tai SIM-kortilla.