Android-laitteen datan varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit varmuuskopioida puhelimesi sisältöä, dataa ja asetuksia Google-tilillesi. Voit myös palauttaa varmuuskopioidun datan alkuperäiseen puhelimeen tai toiseen Android-puhelimeen.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa, jos puhelimessa on vanhempi Android-versio.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Sisällön varmuuskopiointi

• Kuvat ja videot
    Voit automaattisesti varmuuskopioida kuvat ja videot Google Kuvien kirjastoon. Lue lisää.
  • Tiedostot ja kansiot
    Voit lähettää manuaalisesti tiedostoja ja kansioita Google Driveen. Lue lisää.

Datan ja asetusten varmuuskopiointi

Suojaa varmuuskopioitu data PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla lukitusnäytön pyyhkäisyn tai Smart Lockin sijaan.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi.​ Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Ota varmuuskopiointi käyttöön.

Huom. Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi käyttää varmuuskopiointi- ja palautusasetuksia.

Varmuuskopioitava sisältö

Varmuuskopiointipalvelujen välillä on eroja.

Jos varmuuskopiot ladataan Googleen, ne salataan Google-tilisi salasanalla. Osa datasta voidaan myös salata näytön lukituksen kuviolla, PIN-koodilla tai salasanalla.

Google Driveen varmuuskopioidaan seuraavat:

• Yhteystiedot
  • Google Kalenterin tapahtumat ja asetukset
  • Wi-Fi-verkot ja salasanat
  • Taustakuvat
  • Gmailin asetukset
  • Sovellukset
  • Näyttöasetukset (kirkkaus ja virransäästö)
  • Kieli- ja syöttöasetukset
  • Aika ja päivämäärä
  • Muiden kuin Googlen kehittämien sovellusten asetukset ja data (vaihtelee sovelluksen mukaan)

Huom. Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Varmuuskopiotilien lisääminen tai vaihtaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Varmuuskopiotilin lisääminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Valitse Tili Ja sitten Lisää tili.
  4. Syötä tarvittaessa puhelimen PIN-koodi, kuvio tai salasana.
  5. Kirjaudu tilille, jonka haluat lisätä.

Varmuuskopiotilien välillä vaihtaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Valitse Tili.
  4. Valitse tili, jota haluat käyttää varmuuskopiointiin.

Datan ja asetusten manuaalinen varmuuskopiointi

Jos käytät Android 8.1:tä tai sitä aiempaa versiota: Voit varmuuskopioida puhelimen manuaalisesti koska tahansa, esimerkiksi siirtääksesi tietoja uudelle puhelimelle.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi Ja sitten Varmuuskopioi nyt Ja sitten Jatka.

Tietojen poistaminen varmuuskopioinnin jälkeen

Voit poistaa kaikki puhelimen tiedot varmuuskopioinnin jälkeen palauttamalla tehdasasetukset. Lue lisää puhelimen tehdasasetusten palauttamisesta.

Varmuuskopioidun datan ja asetusten palauttaminen

Jos lisäät Google-tilisi määritetylle puhelimelle, tililtä aiemmin varmuuskopioimasi tiedot siirretään tälle puhelimelle.

Noudata näytöllä näkyviä ohjeita palauttaaksesi varmuuskopioidun tilin puhelimelle, jonka tehdasasetukset on palautettu. Lisätietoja on valmistajan tukisivustolla.

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Varmuuskopioitujen sovellusten palauttaminen

Kun palautat varmuuskopioidun tilin, kyseiselle Google-tilille aiemmin varmuuskopioidut sovellukset siirretään tälle puhelimelle.
Huom. Kaikkia vanhempia sovelluksia ei voi palauttaa. Kokeile ladata ne uudelleen Play Kaupasta.
Varmuuskopioitujen asetusten palauttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Kun asennat sovelluksen uudelleen, voit palauttaa aiemmin Google-tilille varmuuskopioidut sovellusasetukset.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Varmuuskopiointi Ja sitten Sovellusdata. Jos nämä vaiheet eivät vastaa puhelimen asetuksia, etsi asetussovelluksesta varmuuskopio.
  3. Ota Automaattinen palautus käyttöön.

Huom. Kaikki sovellukset eivät voi varmuuskopioida tai palauttaa kaikkia asetuksia ja dataa. Selvitä tietyn sovelluksen tila ottamalla yhteyttä sen kehittäjään.

Varmuuskopioitujen yhteystietojen palauttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Jos olet tallentanut yhteystietoja Google-tilillesi, ne synkronoidaan automaattisesti.

Jos sinulla on muita yhteystietoja puhelimella tai SIM-kortilla, lue lisää yhteystietojen manuaalisesta palauttamisesta.