Crear còpies de seguretat de les dades del dispositiu Android o restaurar-les

Pots crear una còpia de seguretat del contingut, de les dades i de la configuració del telèfon al teu Compte de Google, així com restaurar la informació de la qual hagis creat una còpia de seguretat al telèfon original o en un altre telèfon Android.

El procés per restaurar dades pot variar en funció del telèfon i la versió d'Android. No pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un telèfon mòbil amb una versió anterior.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Crear una còpia de seguretat del contingut

• Fotos i vídeos
    Pots crear una còpia de seguretat de les fotos i els vídeos de manera automàtica a la biblioteca de Google Fotos. Obtén més informació.
  • Fitxers i carpetes
    Pots penjar fitxers i carpetes manualment a Google Drive. Obtén informació.

Crear una còpia de seguretat de les dades i les opcions de configuració

Per protegir les còpies de seguretat de les teves dades, utilitza un bloqueig de pantalla amb PIN, patró o contrasenya, en comptes de fer lliscar la pantalla o fer servir Smart Lock.
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat.​ Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació Configuració.
  3. Activa el servei de còpia de seguretat.

Nota: a les tauletes que fan servir diversos usuaris, només el propietari pot consultar-ne les opcions de còpia de seguretat i restauració.

De què es crea una còpia de seguretat

Els serveis de còpia de seguretat no són tots iguals.

Si les teves còpies de seguretat es pengen a Google, s'encripten amb la contrasenya del teu Compte de Google. Per encriptar algunes dades, també s'utilitzen el PIN, el patró o la contrasenya de bloqueig de pantalla del telèfon.

Si fas una còpia de seguretat a Google Drive, es crearà una còpia de les dades següents:

• contactes
  • esdeveniments i configuració de Google Calendar
  • contrasenyes i xarxes Wi-Fi
  • fons de pantalla
  • configuració de Gmail
  • aplicacions
  • configuració de la pantalla (brillantor i repòs)
  • configuració d'idioma i introducció de text
  • data i hora
  • configuració i dades d'aplicacions que no són de Google (varia en funció de l'aplicació)

Nota: no totes les aplicacions poden crear còpies de seguretat de les opcions de configuració i les dades, o restaurar-les. Per conèixer les especificitats d'una aplicació, consulta com pots contactar amb el seu desenvolupador.

Canviar de compte de còpia de seguretat o afegir-ne un

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Afegir un compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació Configuració.
  3. Toca Compte i, a continuació, Afegeix un compte.
  4. Si cal, introdueix el PIN, el patró o la contrasenya del telèfon.
  5. Inicia la sessió al compte que vulguis afegir.

Canviar de compte de còpia de seguretat

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat.Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació Configuració.
  3. Toca Compte.
  4. Toca el compte que vulguis utilitzar per a les còpies de seguretat.

Crear una còpia de seguretat manual de les dades i les opcions de configuració

Si fas servir Android 8.1 i versions anteriors: pots crear una còpia de seguretat del teu telèfon manualment en qualsevol moment, com ara si vols transferir la teva informació a un telèfon nou.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat i, a continuació, Crea una còpia de seguretat ara i, a continuació, Continua.

Esborrar dades després de crear-ne una còpia de seguretat

Un cop hagis creat una còpia de seguretat del teu telèfon, pots restablir-lo esborrant-ne tot el contingut. Obtén informació sobre com pots restablir la configuració de fàbrica del telèfon..

Restaurar dades i opcions de configuració amb còpia de seguretat

Quan afegeixes un Compte de Google a un telèfon que s'ha configurat, s'hi aplica la còpia de seguretat que vas crear per a aquest compte.

Per restaurar un compte amb còpia de seguretat en un telèfon restablert, segueix els passos en pantalla. Per obtenir més ajuda, consulta el lloc web d'assistència del fabricant.

Important: no pots restaurar una còpia de seguretat d'una versió posterior d'Android en un telèfon mòbil amb una versió anterior. Obtén informació sobre com pots comprovar i actualitzar la versió d'Android..

Restaurar aplicacions amb còpia de seguretat

Quan restaures un compte mitjançant una còpia de seguretat, les còpies de seguretat d'aplicacions que hagis creat anteriorment per a aquest Compte de Google es transfereixen al telèfon.
Nota: no totes les aplicacions antigues es poden restaurar. Prova de tornar a baixar-les de Play Store.
Restaurar la configuració de les aplicacions amb còpia de seguretat

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Quan tornis a instal·lar una aplicació, pots restaurar-ne la configuració si prèviament n'has creat una còpia de seguretat al teu Compte de Google.
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema i, a continuació, Còpia de seguretat i, a continuació, Dades d'aplicacions. Si aquests passos no coincideixen amb les opcions de configuració del teu telèfon, prova de cercar còpia de seguretat a l'aplicació Configuració.
  3. Activa l'opció Restauració automàtica.

Nota: no totes les aplicacions poden crear còpies de seguretat de les opcions de configuració i les dades, o restaurar-les. Per conèixer les especificitats d'una aplicació, consulta com pots contactar amb el seu desenvolupador.

Restaurar els contactes amb còpia de seguretat

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Si has desat els contactes al Compte de Google, se sincronitzaran de manera automàtica.

Si tens altres contactes en un telèfon o una targeta SIM, obtén informació sobre com pots restaurar els contactes manualment.