Konfigurera en skärmsläckare

Telefonens skärmsläckare kan visa foton, färggranna bakgrunder, en klocka med mera när telefonen laddas eller står i en dockningsstation.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Inaktivera skärmsläckaren

Vid laddning, dockning eller båda:

1. Tryck på När den ska starta bredvid inställningarna för skärmsläckaren. Om du inte ser När den ska starta trycker du på Mer Mer Följt av När den ska starta.
  2. Tryck på Vid laddning, Vid dockning eller Vid laddning eller dockning. Dockning innebär att telefonen är ansluten till en dockningsstation, som är en typ av telefontillbehör.

Konfigurera skärmsläckare

Steg 1: Välj vad skärmsläckaren visar

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Skärmsläckare.
  3. Tryck på ett alternativ under Välj en skärmsläckare:
    • Klocka: Visa en digital eller analog klocka. Om du vill välja klocka eller minska skärmens ljusstyrka trycker du på Inställningar Inställningar bredvid Klocka.
    • Färger: Visa ett färgspel på skärmen.
    • Foton: Visa bilder från appen Foto. Om du vill välja källa eller ändra inställningarna trycker du på Inställningar Inställningar bredvid Foto.
    • Andra appar: Om du har laddat ned en app som kan användas med skärmsläckaren visas den i listan.

Steg 2: Hantera när skärmsläckaren visas

Vid laddning, dockning eller båda:

1. Tryck på När den ska starta bredvid inställningarna för skärmsläckaren. Om du inte ser När den ska starta trycker du på Mer Mer Följt av När den ska starta.
  2. Tryck på Vid laddning, Vid dockning eller Vid laddning eller dockning. Dockning innebär att telefonen är ansluten till en dockningsstation, som är en typ av telefontillbehör.

Steg 3: Testa skärmsläckaren

Om du vill se en förhandsvisning av skärmsläckaren trycker du på Använd skärmsläckare.

Välja när telefonens tidsgräns ska uppnås

När du har ställt in skärmsläckaren visas den när tidsgränsen för telefonens skärm har uppnåtts. Så här ändrar du hur lång tid det tar för telefonens tidsgräns att uppnås:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Skärmens tidsgräns.
  3. Välj ett alternativ.

Tips! Om du stänger av telefonen med strömbrytaren startar inte skärmsläckaren. Lämna i stället skärmen på så att telefonens tidsgräns uppnås automatiskt.