I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Krav på kassan och målsidan för att kunna visa användarna annoteringar om gratis och snabb frakt i dina annonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

För att få visa annoteringar om gratis och snabb frakt i dina Shopping-annonser, Köp på Google-annonser och gratis produktannonser måste du uppfylla vissa krav för kassan och målsidan. Syftet är att erbjuda en enhetlig användarupplevelse.

Krav

Kassa: Du måste ge användarna minst ett fraktalternativ som uttryckligen visar leverans inom tre arbetsdagar utan fraktkostnad.Leveranstiden får inte överstiga siffrorna du skickar till Merchant Center.

Målsida: För kvalificerade produkter får produktmålsidor inte innehålla fraktinformation som inte stämmer överens med kostnadsfri och snabb frakt.

Exempel på fraktsituationer i kassan

Obs! Exemplen här är inte uttömmande. Vi har inkluderat några alternativa formuleringar, men de kanske inte täcker dina fraktalternativ exakt. Det viktigaste att komma ihåg är att fraktkonfigurationen måste erbjuda leverans inom högst tre arbetsdagar utan fraktkostnad – inklusive behandlings- och hanteringstid.
Fraktspråk i kassan i dina annonser och produktinformation Kan också se ut så här Uppfyller kraven? Varför?
”3 arbetsdagar” + ”behandling samma dag” ”3-dagarsleverans”
+ ”ingen ytterligare bearbetningstid”
J Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”Två arbetsdagar” + ”tillåt 24 timmar för behandling” ”levereras i morgon” J Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”1–3 arbetsdagar” + ”hantering samma dag” (ingen ytterligare hanteringstid har angetts) J Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”Leverans nästa dag” ”Leverans nästa dag” +
“mindre än 2 dagars hanteringstid”
“behandlingstiden är mindre än 2 dagar”
J Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”Anländer senast den 23 juli” (datumet är högst tre arbetsdagar från dagens datum) ”Fredag 23 juli” J
  • Datumet är tre eller färre arbetsdagar från dagens datum
  • Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”Levereras om 1–3 dagar”   J
  • ”Levereras” omfattar behandlings- och leveranstid
  • Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”2 dagars leverans till CA, NV och AZ. 3–6 dagar till andra destinationer.” Exempel: en specifik zon för snabb leverans, men inga uppskattningar av dynamisk leverans baserat på användarens leveransadress J Frakt och hantering/behandling är högst tre dagar
”Gratis och snabb frakt”   N Frasen indikerar inte uttryckligen tre dagars frakt
”GRATIS ekonomifrakt”   N Frasen indikerar inte uttryckligen tre dagars frakt
”1–3 arbetsdagar” + kostnad (ej gratis)   N Inte gratis frakt
”2 arbetsdagar” + ”tillåt 24–48 timmars behandlingstid”   N Maximal behandlingstid + frakttid > 3 dagar
”3 arbetsdagar” + ”tillåt 24 timmar för behandling” angivet på kassasidan   N Behandling + leveranstid är tillsammans mer än tre dagar
”3–5 arbetsdagar”   N Leveransen kan ta längre tid än tre dagar
”Anländer senast den 30 juli” (när datumet är mer än tre arbetsdagar från dagens datum)   N Ankomstdatumet är mer än tre arbetsdagar från kundens beställningsdatum

Exempel på leveransscenarier för målsidor

Obs! Leveransuppgifterna på målsidan får inte strida mot frakttiden i kassan och informationen i din Shopping-annons eller gratisannons. Med andra ord får målsidan inte ange något om frakt som kostar pengar eller om tar längre tid än tre dagar om du har visat annoteringen om gratis och snabb frakt på dina annonser och gratisannonser. Målsidan kan också sakna sådan information helt.
Fraktinformation på målsidan Uppfyller kraven? Varför?
Ingen fraktinformation alls J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Gratis frakt” (ingen information om hastighet) J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”3 dagars frakt tillgänglig” (ingen information om kostnaden) J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Gratis och snabb frakt” J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Fri frakt inom 3 dagar” J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Gratis leverans inom 3 dagar i hela landet” J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Gratis frakt inom tre dagar för utvalda områden” J Kassan måste dynamiskt visa ett kostnadsfritt leveransalternativ på tre dagar (eller mindre) baserat på användarens destination
”Fri frakt med leverans inom tre dagar till CA, AZ och NV” J Kassan måste dynamiskt visa ett kostnadsfritt leveransalternativ på tre dagar (eller mindre) baserat på användarens destination
”Fri frakt med leverans inom tre dagar vid köp för över X kr”: varans pris är högre än minimikravet J Leveransalternativet med tre dagar (eller mindre) måste visas i kassan
”Fri standardfrakt, beräknad leveranstid 2–5 dagar” N Leveransintervallet överskrider 3 dagars frakt
”3 dagars frakt vid köp för X kr eller mer” N Fraktalternativet är inte gratis
”Fri frakt inom 3 dagar vid köp på minst X kr” när varans pris understiger minimikravet för köpet N Erbjudandet skulle inte erbjuda gratis frakt vid köp under minimikravet