Visa dina lokala produkter gratis på Google

När du deltar i lokala gratisannonser kan dina produkter i butiken visas i gratisannonser på Googles tjänster, inklusive Google Sök, Google Bilder, Shopping-fliken, Google Maps och Google Lens. Läs mer om tillgängliga annonstyper

Tillgänglighet

Vi jobbar för närvarande med återförsäljare som har fysiska butiker i Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Indien, Indonesien, Israel, Italien, Japan, Kanada, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Taiwan, Tjeckien, Tyskland, USA och Österrike.

Så fungerar det

Precis som att vi inte debiterar webbplatser för att ingå på Google Sök visas dina produkter i lokala produktresultat på Googles tjänster utan kostnad. Så kvalificerar du dig:

1. Följ policyerna för att visa produkter gratis på Google och policyerna för Annonser för lokala butikslager.
  2. Skicka in ditt produktflöde och lagerflöde för lokala produkter via Google Merchant Center. Läs mer
  3. Välj att visa dina lokala produkter gratis på Google genom att välja motsvarande funktion i Merchant Center. Läs mer

Obs! Säljare som skickar in flöden via Google Merchant Center: Den här funktionen gäller när du visar dina produkterbjudanden från din butik i gratisannonser på Google. Om du skickar in ett flöde via Google Merchant Center och inte väljer den här funktionen kan Google fortfarande använda och visa viss produktflödesdata som du skickar in (till exempel titlar och bilder) enligt beskrivningen i Merchant Centers användarvillkor, bland annat för att förbättra Googles tjänster.

Om du tidigare har skickat in ett produktflöde till Google kanske du redan har produkter som visas i gratisannonser. Följ de här anvisningarna för att hantera dina destinationer om du inte vill att dina produkter ska visas i lokala gratisannonser.

Konfigurera lokalt lager

Registrera dig för att visa dina produkter kostnadsfritt på Google genom att välja det när du registrerar dig för Merchant Center. Du kan också klicka på Tillväxt i sidmenyn till vänster och sedan på Hantera funktioner. Välj Visa dina produkter gratis på Google i listan över tillgängliga program.

1. Lägga till företagsinformation.
  2. Länka ditt Google My Business-konto och välja platsgrupper.
  3. Ladda upp logotypen.
  4. Skapa, registrera och skicka in flöden.
  5. Verifiera sidan Om (endast europeiska länder).
  6. Begära lagerverifiering.