Laat gebruikers zien dat u gratis en snelle bezorging aanbiedt

Met de annotaties voor gratis en snelle bezorging kunt u producten onder de aandacht brengen die u snel en betrouwbaar bij klanten kunt laten bezorgen. Als u wilt deelnemen, moet uw bezorging aan de volgende vereisten voldoen:

• Gratis: een product kan kosteloos bij de klant worden bezorgd (of bezorging is gratis als de productprijs hoger is dan de minimum bestedingsvereiste voor het winkelwagentje).
  • Snel: een product kan binnen drie werkdagen aan een klant worden geleverd, inclusief tijden voor verwerking en bezorging.

Vereisten

Als u in aanmerking wilt komen voor het toevoegen van annotaties aan uw advertenties voor gratis en snelle bezorging, heeft u het volgende nodig:

yes, confirmed Een actief Merchant Center-account met producten waarvoor Shopping-advertenties in de Verenigde Staten zijn ingeschakeld

yes, confirmed Webconversies worden actief bijgehouden in uw Google Ads-account

yes, confirmed Actieve producten in uw Merchant Center-account die u kunt identificeren als 'gratis en snel'

yes, confirmed Instellingen op accountniveau die zijn geconfigureerd voor gratis en snelle bezorging

yes, confirmed Productfeedkenmerken shipping_label [verzendlabel] en transit_time_label [bezorgduurlabel]

yes, confirmed Bestemmings- of detailpagina's voor producten en betaalpagina's waar u mededelingen over snelle en gratis bezorging kunt opnemen

Opmerking: Als uw advertenties of verzending door een derde partij worden beheerd, kunt u hiermee contact opnemen voor verdere hulp bij het instellen. Er zijn verschillende partners die gratis en snelle bezorging hebben ingeschakeld.

Partners voor advertentiebeheer:

• Logical Position
  • Sales & Orders

Logistieke providers:

• Deliverr
  • ShipBob
  • Flexe

Als u een externe kanaal-, datafeed- of logistieke partner bent en integraties wilt instellen om namens uw partneradverteerders informatie over gratis en snelle bezorging te bieden, vult u dit interesseformulier in om aan te geven dat u een externe partner bent.

Instructies

Stap 1: Stel 'Webconversies bijhouden' in

Met de functie 'Conversies bijhouden' kunt u nagaan hoe effectief advertentieklikken waardevolle acties van klanten op uw website genereren, zoals aankopen, aanmeldingen en formulierinzendingen. Raadpleeg uw Google Ads-account voor uitgebreide instructies over hoe u 'Conversies bijhouden' instelt voor uw website.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon en klik onder 'Meting' op Conversies.
  3. Klik op de plusknop plus.
  4. Klik op Website.
  5. Geef een naam op voor de conversie die u wilt bijhouden naast 'Naam van conversie', zoals 'Gratis en snelle bezorging'. U kunt deze conversieactie dan later beter herkennen in conversierapporten.
  6. Selecteer naast 'Categorie' een beschrijving voor de conversieactie. Als u in aanmerking wilt komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, moet u een actiecategorie 'Aankoop' hebben.

Als u in aanmerking wilt komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, moet u een conversieactie van het type 'Aankoop' hebben waarmee actief conversies worden geregistreerd.

Stap 2: Kies uw leveringsgebied

U kunt dit toepassen op uw volledige productvoorraad of op een subset van producten. U kunt ook een heel land als leveringsgebied kiezen of een deel van de postcodes. De volgende productscenario's komen in aanmerking voor annotaties voor gratis snelle en snelle bezorging:
Scenario Producten Gebied voor gratis en snelle bezorging Beschrijving
Alle producten Hele land De volledige productvoorraad voor Shopping-advertenties kan gratis en snel in het hele land worden bezorgd.
Alle producten Subset van postcodes De volledige productvoorraad voor Shopping-advertenties kan gratis en snel worden bezorgd bij een subset van postcodes.
Subset van producten Hele land Een subset van de productvoorraad van Shopping-advertenties kan gratis en snel in het hele land worden bezorgd.
Subset van producten Subset van postcodes Een subset van de productvoorraad van Shopping-advertenties kan gratis en snel worden bezorgd bij een subset van postcodes.

Stap 3: Configureer uw verzendinstellingen

Configuratie voor annotaties voor gratis en snelle bezorging:

Om in aanmerking te komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, moet u details over verzending voor de betreffende producten opgeven via de verzendinstellingen op accountniveau in uw Merchant Center-account. Meer informatie over de configuratie van verzendinstellingen

Producten met het kenmerk shipping [verzending] in de feed komen niet in aanmerking. (U kunt nog steeds het verzendlabel, het verzendgewicht, de pakkethoogte en andere items in de feed gebruiken).

Nadat u de verzendinstellingen voor geschikte artikelen heeft geconfigureerd, kunnen de verzendgegevens op artikelniveau in de feed worden verwijderd.

Volg deze instructies om verzending in uw Merchant Center-account in te stellen. U kunt de verzendinstellingen ook veranderen via de Content API.

Afhankelijk van het scenario dat van toepassing is op producten die in aanmerking komen, volgt u deze stappen om gratis en snelle bezorging in te stellen:

Scenario Nieuwe verzendservice maken of bestaande verzendservice bewerken Uiterlijk besteltijdstip, verwerkingstijd en bezorgduur toevoegen voor alle postcodes Uiterlijk besteltijdstip, verwerkingstijd en bezorgduur toevoegen voor bepaalde postcodes Verzendtarief van $0 toevoegen voor alle producten Verzendtarief van $0 toevoegen voor bepaalde producten
yes, confirmed yes, confirmed   yes, confirmed
yes, confirmed   yes, confirmed yes, confirmed
yes, confirmed yes, confirmed     yes, confirmed
yes, confirmed   yes, confirmed

yes, confirmed

Alle scenario's: een nieuwe verzendservice maken of een bestaande verzendservice bewerken

1. Klik in het navigatiemenu op Tools en vervolgens op Verzending en retourzendingen.
    1. Voeg een bestaande verzendservice toe of bewerk deze voor artikelen die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
  2. Voer de gegevens van uw verzendservice in:
    1. Geef een naam op voor de verzendservice.
    2. Selecteer 'Verenigde Staten' als servicegebied.
    3. Selecteer 'Alle scenario's behalve Shopping Actions' of 'Alle scenario's'.
Opmerking: Als u alleen 'Shopping Actions' kiest, worden uw annotaties niet weergegeven in Shopping-advertenties.

Scenario's A + C: uiterlijk besteltijdstip, verwerkingstijd en bezorgduur toevoegen voor alle postcodes

1. Voer bij Leveringstijdstip het volgende in:
    1. Geef een uiterlijk besteltijdstip en een tijdzone op.
    2. Geef de verwerkingstijd en het aantal dagen op.
    3. Geef de bezorgduur en verzenddagen van de week op
Opmerking: Als u in aanmerking wilt komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, moet u zorgen dat het totaal van de verwerkingstijd en bezorgduur niet meer dan drie werkdagen is.

Scenario's B + D: uiterlijk besteltijdstip, verwerkingstijd en bezorgduur toevoegen voor bepaalde postcodes

1. Voer bij Leveringstijdstip het volgende in:
    1. Geef een uiterlijk besteltijdstip en een tijdzone op.
    2. Geef de verwerkingstijd en het aantal dagen op.
    3. Klik op Meer mogelijkheden voor bezorgduur.
    4. Klik op Bestemming toevoegen.
      1. Geef een naam op.
      2. Geef alle postcodes op die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
      3. Klik als u klaar bent op Postcodes toevoegen.
    5. U kunt meerdere groepen postcodes opgeven als bepaalde subsets van postcodes een verschillende bezorgduur hebben (één subset van postcodes kan bijvoorbeeld bezorging binnen één dag hebben, een tweede subset van postcodes kan bezorging binnen twee dagen hebben, enzovoort).
    6. [Optioneel] Als de bezorgduur afhankelijk is van de combinatie van product en postcode, kunt u op Bezorgduurlabel toevoegen klikken om labels te maken die kunnen worden toegewezen aan sets producten met het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel] in uw feed. Meer informatie over het instellen van bezorgduurlabels

Scenario's A + B: verzendtarief toevoegen voor alle producten

1. Klik op de knop + om een nieuw verzendtarief toe te voegen.
  2. Selecteer Alle producten.
  3. Geef een naam op voor het verzendtarief (optioneel).
  4. Klik op + RIJ om een nieuwe regel voor verzendtarieven toe te voegen.
    1. Als er een minimum bestedingsvereiste geldt:
      1. Selecteer alle staten waarin u gratis en snelle bezorging kunt bieden.
      2. Geef een verzendtarief op (vast, op gewicht, enzovoort) als de minimum bestedingsvereiste niet is bereikt.
      3. Geef een vast tarief van $0,00 op als de minimum bestedingsvereiste is bereikt.
    2. Als er geen minimum bestedingsvereiste geldt:
      1. Selecteer staten die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
      2. Geef een vast tarief van $0,00 op.
    3. Voer Geen bezorging in voor staten buiten uw leveringsgebied.
    4. Klik op Doorgaan.

Scenario's C + D: verzendtarieven toevoegen voor bepaalde producten

1. Klik op de knop + om een nieuw verzendtarief toe te voegen.
  2. Selecteer Producten filteren op verzendlabel.
    1. Voeg een naam voor een verzendlabel toe.
  3. Geef een naam voor verzendlabel op (optioneel).
  4. Klik op + RIJ om een nieuwe regel voor verzendtarieven toe te voegen.
    1. Als er een minimum bestedingsvereiste geldt:
      1. Selecteer staten die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
      2. Geef een verzendtarief op (vast, op gewicht, enzovoort) als de minimum bestedingsvereiste niet is bereikt.
      3. Geef een vast tarief van $0,00 op als de minimum bestedingsvereiste is bereikt.
    2. Als er geen minimum bestedingsvereiste geldt:
      1. Selecteer staten die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
      2. Geef een vast tarief van $0,00 op.
    3. Voer Geen bezorging in voor staten buiten uw leveringsgebied.
    4. Klik op Doorgaan.

Stap 4 (alleen scenario's + ): Update uw verzendlabel

Als alleen een subset van uw producten gratis of snel kan worden geleverd, kan het kenmerk shipping_label [verzendlabel] worden gebruikt om artikelen te koppelen aan het nieuwe verzendlabel uit stap 3. Als alle artikelen in uw catalogus gratis worden bezorgd, is het kenmerk shipping_label [verzendlabel] niet nodig.

1. Update het kenmerk shipping_label [verzendlabel] in uw feed voor artikelen die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging zodat ze overeenkomen met het nieuwe verzendlabel. De waarde in het kenmerk moet overeenkomen met het verzendlabel dat is ingesteld in stap 3.
    1. Optie 1: updaten met uw primaire feedinvoerbron
      1. Pas de feed in uw primaire feed aan met het kenmerk shipping_label [verzendlabel].
    2. Optie 2: feedregels gebruiken
      1. Met feedregels maakt of bewerkt u een regel die is ingesteld voor het kenmerk shipping_label [verzendlabel].
        1. Als u alleen specifieke producten in feedregels wilt taggen, kunt u regelvoorwaarden instellen om specifieke merk- of categoriecombinaties te targeten.
    3. Optie 3: aanvullende feeds gebruiken
      1. Gebruik aanvullende feeds om het kenmerk shipping_label [verzendlabel] te updaten door een lijst met ID's met bijbehorend verzendlabel in te vullen.

Stap 5 (alleen scenario's + ): Update uw bezorgduurlabel

Als de bezorgduur afhankelijk is van de combinatie van product en leveringszone, kunt u bezorgduurlabels maken in de verzendinstellingen van uw account. Deze kunt u vervolgens toewijzen aan productgroepen met het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel] in uw feed. Als de bezorgduur niet varieert voor combinaties van product en leveringszone, is het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel] niet nodig. Meer informatie over het instellen van bezorgduurlabels

1. Update het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel] in uw feed voor artikelen die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging zodat deze overeenkomen met het nieuwe transit_time_label [bezorgduurlabel]. De waarde in het kenmerk moet overeenkomen met het nieuwe transit_time_label [bezorgduurlabel] dat in stap 3 is gemaakt.
    1. Optie 1: updaten met uw primaire feedinvoerbron
      1. Pas de feed in uw primaire feed aan met het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel].
    2. Optie 2: feedregels gebruiken
      1. Met feedregels maakt of bewerkt u een regel die is ingesteld voor het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel].
        1. Als u alleen specifieke producten in herhaalde feedregels wilt taggen, kunt u voorwaarden instellen om specifieke combinaties van merk of productcategorie te targeten.
    3. Optie: aanvullende feeds gebruiken
      1. Gebruik aanvullende feeds om het kenmerk transit_time_label [bezorgduurlabel] te updaten door een lijst met ID's met bijbehorende bezorgduurlabel in te vullen.

Stap 6: Bevestig de productdekking voor annotaties voor gratis en snelle bezorging

Nadat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd en de juiste verzendservice heeft ingesteld voor artikelen die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, kunt u de dekking als volgt bevestigen:
  1. Klik in uw Merchant Center-account op het menu Tools en vervolgens op Verzending en retourzendingen.
  2. Klik op de nieuwe of bewerkte verzendservice voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
  3. Blader omlaag naar de kaart 'Verzendtarieven' om het cirkeldiagram te bekijken.
    1. In het diagram wordt bevestigd hoeveel producten onder annotaties voor gratis en snelle bezorging vallen en voor welke producten de nieuwe verzendlabels zijn ingevuld.

Pie chart depicting the Shipping Rates Google Ads UI

Stap 7: Controleer of uw betaal- en productbestemmingspagina's voldoen aan de vereisten voor gratis en snelle bezorging

Voor geschikte producten moet de bijbehorende betaalpagina minimaal één verzendoptie bevatten die voldoet aan de criteria voor gratis en snelle bezorging, en op de productbestemmingspagina's mogen geen verzendgegevens worden vermeld die in strijd zijn met gratis en snelle bezorging. Meer informatie over vereisten voor betaal- en productbestemmingspagina's

Stap 8: Vraag verificatie aan

Nadat u de bovenstaande stappen heeft voltooid, vult u het interesseformulier in. Een medewerker van ons team beoordeelt of u in aanmerking komt en neemt binnen twee tot drie werkdagen contact met u op over de volgende stappen.

Annotatie voor bezorging

Nadat uw geschiktheid is geverifieerd, wordt de annotatie voor gratis en snelle bezorging automatisch toegevoegd aan de bijbehorende Shopping-advertenties voor alle voorraad die in aanmerking komt.