In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Laat gebruikers zien dat u gratis en snelle verzending aanbiedt

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de annotaties voor gratis en snelle verzending kunt u producten onder de aandacht brengen die u snel en betrouwbaar bij klanten kunt laten bezorgen. Als u wilt deelnemen, moet uw bezorging aan de volgende vereisten voldoen:
  • Gratis: Een product kan kosteloos bij de klant worden bezorgd (of verzending is gratis als de productprijs hoger is dan de minimum bestedingsvereiste voor het winkelwagentje).
  • Snel: een product kan binnen 3 werkdagen aan een klant worden geleverd, inclusief tijden voor verwerking en bezorging.

Vereisten

U kunt de annotaties voor gratis en snelle verzending aanzetten in uw Shopping-advertenties, Kopen op Google-vermeldingen en gratis productvermeldingen. Voordat u dit doet, heeft u het volgende nodig:

ja, bevestigd Een actief Merchant Center-account met producten waarvoor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen in de Verenigde Staten zijn aangezet

ja, bevestigd Actieve producten in uw Merchant Center-account die u kunt aanmerken als gratis en snel

ja, bevestigd Instellingen voor verzendkosten staan op gratis en snel

• Dat kunt u doen op accountniveau of via de verzendkenmerken in uw productfeed.

ja, bevestigd Productfeedkenmerken verzendlabel [shipping_label] en bezorgduurlabel [transit_time_label]

• Als alleen een subset van uw producten in aanmerking komt en u deze instelt op accountniveau

ja, bevestigd Productlandings- of detailpagina's en betaalpagina's waar u mededelingen over snelle en gratis verzending kunt opnemen

• De verzendsnelheid die u in Merchant Center opgeeft, moet overeenkomen met wat er op uw website staat. Als u niet exact dezelfde snelheid kunt opgeven, schat u de cijfers die u bij Merchant Center opgeeft hoger in.

Opmerking: Als uw advertenties en gratis vermeldingen of verzending door een derde partij worden beheerd, kunt u hiermee contact opnemen voor verdere hulp met instellen.

Lijst met partners die gratis en snelle verzending hebben aangezet

Partners voor advertentiebeheer:

• Logical Position
  • Sales & Orders

Logistieke providers:

• Deliverr
  • ShipBob
  • Flexe

Als u een externe kanaal-, datafeed- of logistieke partner bent en integraties wilt instellen om namens uw partnerverkopers informatie over gratis en snelle verzending te bieden, vult u dit interesseformulier in en geeft u aan dat u een externe partner bent.

Instructies

Stap 1: Bepaal uw leveringsgebied

U kunt dit toepassen op uw volledige productvoorraad of op een subset van producten. U kunt ook een heel land als leveringsgebied kiezen of een deel van de postcodes.

Als u in aanmerking wilt komen voor annotaties voor gratis en snelle verzending, moet u verzendgegevens voor deze producten opgeven via de verzendinstellingen op accountniveau in uw Merchant Center-account of op artikelniveau via het kenmerk verzending [shipping] in de feed. Meer informatie over verzendinstellingen en het kenmerk verzending [shipping].

U kunt 'prijs in feed en leveringssnelheid in accountinstellingen' of 'leveringssnelheid in feed en prijsinstellingen op accountniveau' niet combineren voor hetzelfde product. Als u de prijs via het kenmerk heeft ingediend, worden de instellingen, inclusief levertijden, van het account voor de betreffende locatie voor dat product genegeerd. U moet ook een waarde opgeven voor de prijs in de feed, zodat de leveringssnelheid in de feed als geldig wordt beschouwd.

Volg de instructies in stap 2-A om verzending in te stellen in uw Merchant Center-account. U kunt de verzendinstellingen ook veranderen via de Content API. Volg de instructies in stap 2-B om verzending in te stellen via uw feed.

Stap 2-A: Verzendinstellingen op accountniveau instellen

Een nieuwe verzendservice maken of een bestaande verzendservice bewerken

1. Klik in het navigatiemenu op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en vervolgens op Verzending en retourzendingen.
    • Voeg een verzendservice toe of bewerk een bestaande verzendservice voor artikelen die in aanmerking komen voor annotaties voor gratis en snelle bezorging.
  2. Vul de gegevens van uw verzendservice in:
    • Geef een naam op voor de verzendservice.
    • Selecteer Verenigde Staten als servicegebied.
    • Selecteer Alle scenario's behalve Kopen op Google of Alle scenario's.
Opmerking: Als u alleen Kopen op Google kiest, worden uw annotaties niet weergegeven in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.

Uiterlijk besteltijdstip, verwerkingstijd en bezorgduur toevoegen

1. Voer bij Levertijd het volgende in:
    • Geef een uiterlijk besteltijdstip en een tijdzone op.
    • Voer de verwerkingstijd en het aantal dagen in.
      • Zo past u dezelfde bezorgduur in het hele land en voor alle producten toe:
        • Geef de bezorgduur en verzenddagen van de week op.
      • Volg de volgende stappen als de bezorgduur van toepassing is op specifieke delen van het land:
        • Voer de verzenddagen van de week in.
        • Klik op Meer vervoerstijden.
        • Klik op Bestemming toevoegen.
        • Klik op Nieuwe bestemming.
          • Geef een naam op.
          • Vul alle geschikte postcodes in om dezelfde bezorgduur toe te passen.
          • Klik als u klaar bent op Postcodes toevoegen.
          • Klik op Selecteren.
          • Geef de bezorgduur op voor de groep postcodes
            • U kunt meerdere groepen postcodes opgeven als bepaalde subsets van postcodes een verschillende bezorgduur hebben (1 subset van postcodes kan bijvoorbeeld bezorging binnen 1 dag hebben, een 2e subset van postcodes kan bezorging binnen 2 dagen hebben, enzovoort).
      • (Optioneel) Als de bezorgduur afhankelijk is van het product, kunt u op Label voor de bezorgduur toevoegen klikken om labels te maken die kunnen worden toegewezen aan productgroepen met het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] in uw feed. Meer informatie over hoe u bezorgduurlabels instelt
  2. Klik op Volgende.
Opmerking: Als u in aanmerking wilt komen voor annotaties voor gratis en snelle verzending, moet u zorgen dat het totaal van de maximale verwerkingstijd en maximale bezorgduur niet langer dan 3 werkdagen is.

Verzendtarief toevoegen

1. Klik op Nieuwe verzendservice om een nieuw verzendtarief toe te voegen.
  2. Selecteer Alle producten om het verzendtarief op alle producten toe te passen of selecteer Producten filteren op verzendlabel om het toe te passen op een subset van producten.
  3. Geef een verzendlabelnaam op als u 'Producten filteren op verzendlabel' heeft gekozen.
  4. (Optioneel) Geef een naam op voor het verzendtarief.
  5. Klik op Eén tarief maken voor alle bestellingen of stel uw tabel in om regels te maken op basis van 1 of 2 dimensies: prijs, bestemming, gewicht of aantal artikelen. Meer informatie over het instellen van verzendtarieven
  6. Klik op Doorgaan.

Als alleen een subset van uw producten in aanmerking komt voor gratis verzending: Update uw verzendlabel

Als alleen een subset van uw producten gratis kan worden geleverd, kunt u het kenmerk verzendlabel [shipping_label] gebruiken om artikelen te koppelen aan het nieuwe verzendlabel. Als alle artikelen in uw catalogus kosteloos worden bezorgd, is het kenmerk verzendlabel [shipping_label] niet vereist.

1. Update het kenmerk verzendlabel [shipping_label] in uw feed voor artikelen die in aanmerking komen voor gratis verzending. De waarde in het kenmerk moet overeenkomen met het kenmerk verzendlabel [shipping_label] dat is ingesteld in uw account.
    • Optie 1: Updaten met uw primaire feedinvoerbron
    • Optie 2: Feedregels gebruiken
      • Met feedregels maakt of bewerkt u een regel die is ingesteld voor het kenmerk verzendlabel [shipping_label].
        • Als u alleen specifieke producten in feedregels wilt taggen, kunt u regelvoorwaarden instellen om specifieke merk- of categoriecombinaties te targeten.
    • Optie 3: aanvullende feeds gebruiken

Als alleen een subset van uw producten in aanmerking komt voor snelle verzending: Update uw bezorgduurlabel

Als de bezorgduur afhankelijk is van het product, kunt u bezorgduurlabels maken in de verzendinstellingen van uw account. Deze kunt u vervolgens toewijzen aan productgroepen met het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] in uw feed. Als de bezorgduur niet per product varieert, is het bezorgduurlabel [transit_time_label] niet vereist. Meer informatie over hoe u bezorgduurlabels instelt.

1. Update het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] in de feed voor een groep artikelen waarop dezelfde bezorgduur is toegepast. De waarde in het kenmerk moet overeenkomen met het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] dat in uw account is gemaakt.

De productdekking bevestigen voor annotaties voor gratis en snelle verzending

Zodra u de bovenstaande stappen heeft gevolgd en de juiste verzendservice heeft ingesteld voor artikelen die geschikt zijn voor annotaties voor gratis en snelle bezorging, kunt u zo de dekking bevestigen:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en vervolgens op Verzending en retourzendingen.
  2. Klik op de nieuwe of bewerkte verzendservice voor annotaties voor gratis en snelle verzending.
  3. Scroll omlaag naar de kaart Verzendtarieven om het cirkeldiagram te bekijken.
    • In het diagram wordt bevestigd hoeveel producten onder annotaties voor gratis en snelle bezorging vallen en voor welke producten de nieuwe verzendlabels zijn ingevuld.

Pie chart depicting the Shipping Rates Google Ads UI

Stap 2-B: Verzendinformatie opgeven via de feed

In plaats van verzendinstellingen op accountniveau in te stellen in Merchant Center, kunt u het kenmerk verzending [shipping] in uw feed updaten voor artikelen die in aanmerking komen voor gratis en snelle verzending.

U moet de volgende subkenmerken opnemen: prijs [price], maximale verwerkingstijd [max_handling_time] en maximale bezorgduur [max_transit_time].

Meer informatie over het kenmerk verzending [shipping]

Stap 3: Controleer of uw betaal- en productlandingspagina's voldoen aan de vereisten voor gratis en snelle bezorging

Voor geschikte producten moet de bijbehorende betaalpagina minimaal één verzendoptie bevatten die voldoet aan de criteria voor gratis en snelle verzending, en op de productlandingspagina's mogen geen verzendgegevens worden vermeld die in strijd zijn met gratis en snelle verzending. Meer informatie over vereisten voor betaal- en productlandingspagina's

Stap 4: Verificatie

Het is belangrijk dat u uw verzendinstellingen valideert om een positieve klantervaring te garanderen. U kunt dit op verschillende manieren doen.

Optie 1

Nadat uw verzendinstellingen zijn ingesteld op gratis en snel, verifieert Google automatisch uw verzendinstellingen door crawlers te gebruiken die de gegevens op uw landingspagina en betaalpagina lezen.

Optie 2:

U kunt uw verzendinstellingen ook valideren door uw historische verzendgegevens op te geven. Dit doet u door een koppeling met een partner te maken of door handmatig een bestand te uploaden.

Annotatie voor bezorging

Nadat uw geschiktheid is geverifieerd, wordt de annotatie voor gratis en snelle verzending automatisch toegevoegd aan de bijbehorende Shopping-advertenties, Kopen op Google-vermeldingen en gratis vermeldingen voor voorraad die geschikt is.

Er zijn verschillende factoren die de manier en het moment beïnvloeden waarop de annotatie wordt getoond, ongeacht de verificatiestatus.