In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing voor: Onjuiste prijsstatus vanwege inconsistentie tussen feed en landingspagina

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of uw producten zijn preventief afgekeurd vanwege deze fout

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als gebruikers op een Shopping-advertentie of een gratis productvermelding op Google klikken, verwachten ze op uw landingspagina dezelfde prijs aan te treffen als in de advertentie of de vermelding. U betaalt mogelijk voor verspilde klikken als een gebruiker die op een product klikt naar Google terugkeert omdat er op uw landingspagina een hogere prijs wordt getoond.

U krijgt deze melding omdat onze beleidsreviewers tijdens een handmatige beoordeling van uw site hebben geconstateerd dat de prijzen in uw productgegevens en op uw landingspagina's niet overeenkomen. Als het goed is, heeft u een e-mail gekregen waarin u wordt gevraagd uw productgegevens vóór een bepaalde datum te updaten, zodat de waarden in uw gegevens consistent zijn met de waarden op uw landingspagina.

Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen voor niet-overeenkomende prijzen:

• Er is een uitverkoop gestart of beëindigd, maar de prijs in de feed is niet geüpdatet. Hierdoor klopt de startdatum van de uitverkoopprijs niet. Zorg daarnaast dat de waarde voor het kenmerk startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] afgestemd is op de timing van wijzigingen op uw site.
  • Meerdere prijzen op de landingspagina: Shopping ondersteunt 2 prijzen: de prijs en de uitverkoopprijs (deze worden aangegeven met de kenmerken prijs [price] en uitverkoopprijs [sale_price]). Als er meer dan één prijs is, vermeldt u de laagste prijs het meest prominent met het kenmerk uitverkoopprijs [sale_price].
  • Gebruik van IP-detectie en prijzen die dynamisch veranderen: Gebruik geen verschillende prijzen voor uw product op uw landingspagina voor gebruikers op verschillende locaties. Wijzig de prijs ook niet op basis van cookies, browsers, apparaten of andere factoren. Als u alleen bepaalde locaties in een land target, gebruikt u regionale prijzen en beschikbaarheid.
  • Minimum bestelaantal en bulkproducten: Als de koper een minimum aantal producten moet kopen, bijvoorbeeld 10, moet u de totale prijs voor 10 producten vermelden. Geef geen prijs op voor een enkel product als een minimum aantal producten vereist is.
  • Niet-overeenkomende titel, beschrijving of afbeelding: Zorg ervoor dat het product in uw titel, beschrijving en afbeelding overeenkomt met de prijs die u opgeeft. Als in de productbeschrijving bijvoorbeeld 'een gegraveerd product' staat en de afbeelding een gepersonaliseerd product met een gravering toont, neemt u de graveerkosten op in de prijs in de feed.
  • Voorselectie van varianten en prijsbereik: Zorg ervoor dat elke variant in de feed een URL heeft die de gebruiker leidt naar een vooraf ingevulde pagina van die variant. Als u bijvoorbeeld een premium boeket adverteert, neemt u de prijs van de premium variant op in uw feed en selecteert u vooraf diezelfde premium variant op de landingspagina.
  • Verwerkingskosten: Als u extra logistieke kosten heeft, bundelt u deze niet in de prijsvariant. Vermeld in plaats daarvan de extra kosten op de site als verzending, levering, verwerking, logistiek of pakketdienst en bundel ze in het kenmerk verzending [shipping].
  • Dynamisch invullen en laadtijden van pagina's: De crawlers kunnen de uiteindelijke prijs missen als de pagina langzaam laadt of als een prijs dynamisch wordt berekend en vervolgens wordt toegevoegd aan de landingspagina. Zorg ervoor dat u uw prijs direct op de landingspagina laadt.
  • Lidmaatschapsprijs: Zorg dat alle gebruikers in het doelland het product kunnen kopen voor de opgegeven prijs, zonder dat ze voor een lidmaatschap hoeven te betalen. Lidmaatschapsprijzen zijn alleen toegestaan in advertenties of vermeldingen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
    • Er zijn geen kosten verbonden aan de aanmelding en het lidmaatschap is voor iedereen toegankelijk, zonder uitzonderingen.
    • Het aanmeldproces is eenvoudig en kan worden afgerond op de landingspagina of tijdens het betalen.
    • De kortingsprijs met lidmaatschap wordt duidelijk weergegeven op de landingspagina.
  • Kortingsprijs: Zorg dat alle gebruikers in het doelland het product kunnen kopen voor de opgegeven kortingsprijs. Kortingsprijzen zijn alleen toegestaan in advertenties of vermeldingen als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
    • De prijs na korting, kortingsbonnen of vouchers moet voor iedereen beschikbaar zijn, zonder uitzonderingen.
    • De kortingsprijs wordt duidelijk weergegeven op de landingspagina.

Instructies

Stap 1: Zorg dat de prijzen in uw productgegevens overeenkomen met de prijzen op uw landingspagina's

Onderzoek het updateproces om de oorzaak van het probleem te vinden:

1. Kijk in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is.
    • Deze producten zijn door onze reviewers gecontroleerd en gemarkeerd als niet-overeenkomend. Gebruik deze voorbeelden om een veelvoorkomend probleem met vergelijkbare artikelen in uw productgegevens te zoeken en op te lossen zodat ze allemaal dezelfde prijs hebben.
    • Update uw landingspagina tegelijk met uw productgegevens (en microdata, indien van toepassing).
    • Plan een upload of gebruik de Content API om uw productgegevens direct te updaten. Met een geplande update weet u zeker dat de gegevens die Google heeft hetzelfde zijn als de gegevens op uw landingspagina.
      • Als u de prijzen meerdere keren per dag wijzigt of een groot aantal aanbiedingen heeft, kunt u de Inventory API gebruiken voor snellere updates.
  2. Nadat u het probleem heeft opgelost, updatet u het kenmerk prijs [price] in uw productgegevens zodat de prijs overeenkomt met die op uw landingspagina.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

• Als u een melding krijgt voor uw account en u het probleem heeft verholpen, kunt u vóór de deadline een beoordeling van het account aanvragen.
  • Als er al een preventieve afkeuring van artikelen is toegepast op uw account en u het probleem heeft opgelost, kunt u een beoordeling van het account aanvragen door Ik heb het probleem opgelost te selecteren. Als u het niet eens bent met het probleem en geen oplossing heeft aangebracht, kunt u een beoordeling aanvragen met Ik ben het niet eens met het probleem. Als deze beoordeling negatief uitvalt, geldt er een afkoelperiode voor het account van 7 werkdagen voordat u een nieuwe beoordeling kunt aanvragen.
Opmerking: Als u een platform van derden gebruikt om uw producten te vermelden, kunt u misschien ook via de betreffende app een beoordeling aanvragen.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt