I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Inkonsekvent värde: tillgänglighet [availability] för lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande)

För dina lokala skyltfönster hos säljare (grundläggande) ska du se till att tillgängligheten i din lokala lagerdata stämmer överens med tillgängligheten som visas på målsidan

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Användare som klickar på en annons för ett lokalt butikslager eller en lokal gratisannons på Google förväntar sig att se samma tillgänglighet på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om någon klickar på en produkt och sedan går tillbaka till Google eftersom produkten inte finns att köpa.

• Det finns tillgänglighet som inte stämmer överens mellan dina annonser för lokala butikslager och målsidor. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina annonser för lokala butikslager senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med din målsida. Om informationen inte stämmer överens efter det datumet stängs kontot av och det är då inte längre kvalificerat att visa annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser.

Anvisningar

Utöka allt

Ett lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande implementering) visar tillgängligheten för en produkt i en viss butik. Därför måste ett klick på en annons för ett lokalt butikslager i form av ett lokalt skyltfönster hos säljaren (grundläggande) omdirigera användaren till en produktmålsida där användaren kan kontrollera produktens tillgänglighet i butiken. Produktens målsida måste visa samma tillgänglighet efter en sökning på en butik.

Typ av skyltfönster Flödeskälla Tillgänglighetsattribut
Basmöbler Lagerflöde för lokala produkter tillgänglighet [availability]
Steg 1: Kontrollera att tillgängligheten i lagerdatan stämmer överens med tillgängligheten på målsidan
  1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    • Du kan se exempel på produkter som underkändes i varningen du fick via e-post. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att tillgängligheten inte stämmer överens.
    • Se till att uppdatera målsidan och lagerdatan samtidigt. Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera lagerdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
    • Kontrollera att målsidan uttryckligen anger produktens tillgänglighet i butiken. Du kan använda fraser som ”tillgänglig i butik” eller ”i lager i butik” för att visa produktens tillgänglighet. Om du inte uttryckligen vill ange tillgänglighet i butik måste du ange när en produkt ej är i lager i butiken.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributet tillgänglighet [availability] i produktdatan så att det stämmer överens med målsidan.
Steg 2: Skicka din lagerdata igen
När du har uppdaterat lagerinformationen skickar du in den igen på något av följande sätt:
Steg 3: Vänta tills din data genomsöks igen

Google genomsöker produkterna i Merchant Center-kontot. Om Google upptäcker att tillgängligheten i din lagerdata nu stämmer överens med tillgängligheten på målsidan hävs kontoavstängningen och du kan visa annonser för lokala butikslager igen.

Tips

Jämför lagerdata med produktens målsida
  1. Leta reda på attributet länk [link] för exempelprodukten som finns i varningsmeddelandet.
  2. Öppna länken och sök efter butiken i varningsmeddelandet.
  3. Tillgängligheten som visas på den här sidan måste stämma överens med det värde som skickats in för tillgänglighet [availability] i lagerflödet för lokala produkter.
Exempel:
  • id [id]: 7
  • butikskod [store_code]: 123
  • tillgänglighet [availability]: i lager in_stock
  • länk: https://www.example.com/products/7
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.