I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Inkonsekvent värde: pris [price] för lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

För dina lokala skyltfönster hos säljare (fullständiga) ska du se till att priserna i din lokala lagerdata stämmer överens med tillgängligheten på målsidorna

Användare som klickar på en annons för ett lokalt butikslager eller lokala annonser på Google förväntar sig att se samma pris på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om användare klickar på en produkt och sedan går tillbaka till Google när de ser ett annat pris på målsidan.

• Det finns priser som inte stämmer överens mellan din lokala lagerdata och dina målsidor. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera din produktdata senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med målsidan. Om informationen inte stämmer överens efter det datumet stängs kontot av och det är då inte längre kvalificerat att visa dina lokala produkter i annonser och gratisannonser.

Anvisningar

Utöka allt

Ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig implementering) visar priset för en produkt i en viss butik. Därför måste ett klick på en annons för ett lokalt butikslager i form av ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) eller en lokal gratisannons omdirigera användaren till en produktmålsida som visar produktens pris i en viss butik. I tabellen nedan kan du se vilket flöde och attribut som anger priset för dina annonser för lokala butikslager och gratisannonser.

Typ av skyltfönster Flödeskälla Prisattribut Kommentarer
Fullständig Primärt flöde eller äldre lokalt produktflöde pris [price] eller försäljningspris [sale_price] Priset anges i ditt primära flöde om du visar priser i hela landet
Fullständig Lokalt lagerflöde pris [price] eller försäljningspris [sale_price] Priset anges i ditt lokala lagerflöde om du visar butiksspecifika priser

Steg 1: Kontrollera att priset i dina annonser för lokala butikslager stämmer överens med priset på målsidan
  1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    1. Du kan se exempel på produkter som underkändes i varningen du fick via e-post. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att priserna inte stämmer överens.
    2. Se till att uppdatera målsidan och datan för annonser för lokala butikslager samtidigt. Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera produktdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributen för pris [price] i dina annonser för lokala butikslager så att de stämmer överens med målsidan.
Steg 2: Skicka din lagerdata igen
  1. När du har uppdaterat dina annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser kan du skicka in dem igen på något av följande sätt:
    1. Ladda upp ett flöde
    2. Skicka via Content API
Steg 3: Vänta tills din data genomsöks igen
  1. Google genomsöker produkterna i Merchant Center-kontot. Om vi upptäcker att priserna i din data nu stämmer överens med priserna på målsidan hävs kontoavstängningen och du kan visa annonser för lokala butikslager och lokala gratisannonser igen.
En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.

Tips

Jämför det butiksspecifika priset i din produktdata med den butiksspecifika målsidan
  1. Leta reda på attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] för exempelprodukten som finns i varningsmeddelandet.
  2. Ersätt värdet för butikskoden [store_code] i attributet länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] med butikskodvärdet som finns i varningsmeddelandet.
  3. Klistra in värdet för länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template] i webbläsaren för att aktivera din butiksspecifika produktmålsida. Priset på den här sidan måste stämma överens med värdet för attributet pris [price] i lagerflödet för lokala produkter. Observera att det resulterande värdet kanske inte är detsamma som det värde som tidigare genomsöktes av Google.

Exempel:

• id [id]: 7
  • butikskod [store_code]: 123
  • pris [price]: 12,75
  • Länk för lokalt skyltfönster hos säljaren [link_template]: https://www.example.com/products/7&store={store_code}
  • Länk till butiksspecifik målsida: https://www.example.com/products/7&store=123
Se till att ange data korrekt för produkter som är på rea
  1. Om du anger attributet försäljningspris [sale_price] för att annonsera produkter som är en del av en försäljning ska du även ange när försäljningen upphör med attributet giltighetsdatum för försäljningspris [sale_price_effective_date].

Annars riskerar du att visa ett försäljningspris [sale_price] som inte längre är aktivt på produktens målsida, vilket leder till att priserna inte stämmer överens.