Så löser du: inkonsekvent värde [pris], lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

Se till att priserna i dina annonser för lokala butikslager stämmer överens med målsidan

När någon klickar på en annons för lokalt butikslager på Google förväntar de sig att se samma pris på målsidan som i annonsen. Du kan betala för onödiga klick om en användare klickar på en produkt och går tillbaka till Google efter att ha sett ett annat pris på målsidan.

• Det finns priser som inte stämmer överens mellan dina annonser för lokala butikslager och målsidor. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina annonser för lokala butikslager senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med din målsida. Om informationen inte stämmer överens efter det datumet stängs kontot av och det är då inte längre kvalificerat att visa annonser för lokala butikslager.

Gör så här

Utöka alla

Ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig implementering) annonserar priset för en produkt i en viss butik. Därför måste ett klick på en annons för ett lokalt butikslager i form av ett lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig) omdirigera användaren till en produktmålsida som visar produktens pris i en viss butik. I tabellen nedan kan du se vilket flöde och attribut som anger annonspriset för annonser för lokala butikslager.

Typ av skyltfönster Flödeskälla Prisattribut Kommentarer
Fullständig Primärt flöde eller äldre lokalt produktflöde price [pris] eller sale_price [försäljningspris] Priset anges i ditt primära flöde om du annonserar priser i hela landet
Fullständig Lokalt lagerflöde

price [pris] eller sale_price [försäljningspris]

Priset anges i ditt lokala lagerflöde om du annonserar butiksspecifika priser

Steg 1: Kontrollera att priset i dina annonser för lokala butikslager stämmer överens med priset på målsidan
  1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    1. Du kan se exempel på produkter som underkändes i varningen du fick via e-post. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att priserna inte stämmer överens.
    2. Se till att uppdatera målsidan och datan för annonser för lokala butikslager samtidigt. Schemalägg en uppladdning eller använd Content API för att uppdatera produktdatan direkt. Om du schemalägger uppladdningen har Google alltid samma data som på målsidan.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du prisattributen i dina annonser för lokala butikslager så att de stämmer överens med målsidan.
Steg 2: Skicka din lagerdata igen
  1. När du har uppdaterat dina annonser för lokala butikslager skickar du in informationen igen på något av följande sätt:
    1. Ladda upp ett flöde
    2. Skicka via Content API
Steg 3: Vänta tills din data genomsöks igen
  1. Google genomsöker produkterna i Merchant Center-kontot. Om vi upptäcker att priserna i dina annonser för lokala butikslager nu stämmer överens med priserna på målsidan hävs kontoavstängningen och du kan visa annonser för lokala butikslager igen.

Tips

Jämför det butiksspecifika priset i din produktdata med den butiksspecifika målsidan
  1. Leta reda på attributet link_template [länkmall] för exempelprodukten som finns i varningsmeddelandet.
  2. Ersätt värdet {store_code} i attributet link_template [länkmall] med värdet store_code [butikskod] som finns i varningsmeddelandet.
  3. Klistra in link_template [länkmall] i webbläsaren för att aktivera din butiksspecifika målsida. Priset på den här sidan måste stämma överens med prisvärdet i lagerflödet för lokala produkter. Observera att det resulterande värdet kanske inte är detsamma som det värde som tidigare genomsöktes av Google.

Exempel:

• id: 7
  • butikskod: 123
  • pris: 12,75
  • link_template [länkmall]: https://www.example.com/products/7&store={store_code}

• Länk till butiksspecifik målsida: https://www.example.com/products/7&store=123
Se till att ange data korrekt för produkter som är på rea
  1. Om du anger attributet sale_price [försäljningspris] för att annonsera produkter som är på rea ska du även ange när rean upphör med sale_price_effective_date [giltighetsdatum_för_försäljningspris].

2. Annars riskerar du att annonsera ett sale_price [försäljningspris] som inte längre är aktivt på produktens målsida, vilket leder till att priserna inte stämmer överens.