In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing voor: Ongeldige winkelcode

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer winkelcodes in de gegevens over uw lokale voorraad komen niet overeen met een bedrijf in de bedrijfsgroep die is gekoppeld aan uw Merchant Center-account. Controleer zowel de gegevens over uw lokale voorraad als uw gekoppelde groep van bedrijfslocaties om na te gaan waarom de winkelcodes die in uw voorraadfeed zijn ingediend, niet overeenkomen met waarden in uw bedrijfsprofiel.

Worden alle winkelcodes afgewezen? Controleer dan of uw bedrijfsprofiel is gekoppeld aan de juiste eigenaar of beheerder van het bedrijfsprofiel en of de betreffende groep van bedrijfslocaties is geselecteerd. Volg deze instructies om uw Merchant Center-account te koppelen aan uw bedrijfsprofiel.

Als uw Merchant Center-account en bedrijfsprofiel correct zijn gekoppeld, zorgt u dat al uw bedrijven zijn toegewezen aan hun eigen unieke winkelcodes. U kunt gegevens over uw lokale voorraad niet koppelen als de winkelcodes ontbreken in uw Bedrijfsprofiel.

U lost dat probleem op door alle winkelcodes te vermelden in uw bedrijfsprofiel en uw productgegevens daarna opnieuw in te dienen.

Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat uw bedrijfslocaties zijn gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Daarom raden we aan uw voorraadfeed pas 24 uur nadat u de accounts heeft gekoppeld of u de winkelcode heeft geüpdatet in uw bedrijfsprofiel te uploaden.

Instructies

Stap 1 van 3: De betreffende winkelcodes tonen

1. Selecteer in uw Merchant Center de optie Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds.
  2. Klik op de naam van uw feed met lokale productvoorraad.
  3. Klik op het tabblad Verwerken op Bestand downloaden.
  4. Open het bestand en filter op de fout Ongeldige winkelcode.

Stap 2 van 3: Nagaan waarom uw winkelcode niet kan worden gekoppeld

Volg de stappen hieronder om dit probleem op te lossen:

1. Winkelcodes controleren

Controleer of de winkelcodes die zijn aangemerkt als Ongeldige winkelcode overeenkomen met de relevante winkelcodes in uw bedrijfsprofiel.

2. Controleren of al uw bedrijven een winkelcode hebben

1. Filter in het gedeelte Bedrijven van uw Bedrijfsprofielmanager op ontbrekende winkelcodes door de weergave te wijzigen van Alle naar Ontbrekende winkelcodes.
  2. Controleer het getoonde bedrijfsprofiel en of er winkels zonder winkelcode zijn.
  3. Voeg de relevante winkelcodes toe aan uw Bedrijfsprofiel-account of gebruik Geavanceerde profielinstellingen van Google Zoeken.

3. De adressen van uw bedrijfsprofiel controleren

Uw winkels moeten fysiek toegankelijk zijn voor klanten. Uw bedrijf heeft dus een geldig adres nodig. Meer informatie over hoe u een bedrijfsadres voor uw bedrijfsprofiel toevoegt of bewerkt

4. Het gekoppelde bedrijfsprofiel controleren

Als geen van de winkelcodes in uw bedrijfsgroep ontbreekt en alle winkelcodes correct zijn gespeld:

• Zorg dat het gekoppelde Bedrijfsprofiel-account overeenkomt met het bedrijfsprofiel dat uw bedrijf bevat.
  • Zorg dat de gekoppelde groep van bedrijfslocaties in Merchant Center overeenkomt met de groep van bedrijfslocaties die uw bedrijf bevat.

5. Fout: Winkelcodes zijn ongeldig, ook al komen ze overeen

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u alle bovenstaande controles heeft uitgevoerd, uploadt u uw voorraadfeed na 24 uur opnieuw.

Stap 3 van 3: Productgegevens opnieuw indienen

1. Nadat u uw winkelcodes heeft geüpdatet, dient u uw voorraadfeed opnieuw in met een van deze methoden:
  2. Controleer daarna of u het probleem heeft opgelost door te controleren of het niet meer staat vermeld in het verwerkingsrapport.