Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig)

Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig implementering) representerar endast en enda säljares lokala butiksinformation. Via det kan du leda kunder till din webbplats när de klickar på dina annonser för lokala butikslager. Genom att leda kunder till din webbplats istället för till ditt lokala skyltfönster på Google kan du hantera och spåra hela upplevelsen för kunderna.

I den här artikeln tar vi upp hur det här fungerar och vad som krävs för ditt lokala produktflöde och din webbplats.

Så fungerar det

Hämtning i butik med lokalt skyltfönster hos säljaren (fullständig implementering) lyfter fram alla dina köpalternativ och innehåller lokal produktinformation som finns på din befintliga webbplats.

Så här går det till:

1. En kund klickar på en annons för ett lokalt butikslager med information om avstånd och tillgänglighet för hämtning.
  2. Google skickar en Google My Business-butikskod där varan är tillgänglig till återförsäljaren.
  3. Återförsäljaren genererar den butiksanpassade målsidan för produkten, där kunden har möjlighet att köpa den online och hämta den i en butik i närheten.

Du kan se till att kundernas geografiska plats identifieras automatiskt, men du måste leda kunden till butiken som Google bestämmer i webbadressen som genereras när kunden klickar.

Flödeskrav

Utöver flödeskraven för lokalt skyltfönster hos säljaren med fullständig implementering (se hela listan här) måste följande attribut för hämtning i butik läggas till i rätt flöde:
Attribut Valfritt eller obligatoriskt? Flöde Möjliga värden
pickup method Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter buy, reserve, not supported
pickup SLA Obligatoriskt Lokalt produktflöde eller lagerflöde för lokala produkter same day, next day
pickup_link_template Obligatoriskt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg
ValueTrack-parametern store_code i pickup_link_template Obligatoriskt Lokalt produktflöde ValueTrack-parameter
mobile_pickup_link_template Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg
ads_redirect Valfritt Lokalt produktflöde URL-parameter eller URL-sökväg

Obs!

• Lägg till de obligatoriska attributen för alla varor i ditt lokala produktflöde där hämtning i samma butik är tillgängligt för samtliga butiker (en kund kan till exempel köpa en viss tv samma dag i samtliga dina butiker i hela landet).
  • Lägg till de obligatoriska attributen pickup method [hämtningsmetod] och pickup SLA [hämtningsavtal] i lagerflödet för lokala produkter när alternativet Hämtning i butik endast är tillgängligt i vissa butiker, eller om vissa butiker erbjuder en annan pickup method [hämtningsmetod] eller ett annat pickup SLA [hämtningsavtal].
  • Observera att pickup SLA [hämtningsavtal] inte kan vara tomt. Ange ett standardvärde för pickup SLA [hämtningsavtal] om pickup method [hämtningsmetod] är inställd på ”erbjuds inte”.

Du hittar fullständig information i flödesspecifikation för lokala produkter och sammanfattning av obligatoriska attribut för funktionerna Lokalt skyltfönster hos säljaren och Hämtning i butik.

• Lägg till attributet pickup_link_template [länkmall_för_hämtning] i det lokala produktflödet och se till att du inkluderar ValueTrack-parametern store_code [butikskod].
  • pickup_link_template [länkmall_för_hämtning] bör helt enkelt bestå av en länk till produktens butiksspecifika målsida.

Hur webbadressen är uppbyggd varierar mellan webbplatser. Butikskoder kan vara URL-parametrar eller ingå i webbadressen. Här är några exempel:

Exempel: store_code [butikskod] som URL-parameter

itemid title price ads_redirect link_template
123 Tält för två personer – äventyrsserien 249,99 USD http://mikemart.com/123?store=
{store_code}&trackingParameter=value
http://mikemart.com/123?store={store_code}

Exempel: store_code [butikskod] ingår i webbadressen

itemid title price ads_redirect link_template
abc LED-ficklampa med väska 19,99 USD http://acmestores.com/456/
store/{store_code}?trackingParameter=value
http://acmestores.com/456/
store/{store_code}
  • Du kan också lägga till det valfria attributet mobile_pickup_link_template [länkmall_för_hämtning_via_mobil] om du har separata mobila målsidor som är optimerade för mobila enheter och mobilspårning.

Obs! Om du redan skickar in attributet ads_redirect [ads_omdirigering] och/eller mobile_pickup_link_template [länkmall_för_hämtning_via_mobil] i det lokala produktflödet måste du inkludera ValueTrack-parametern store_code [butikskod] för båda attributen ads_redirect [ads_omdirigering] och/eller pickup_link_template [länkmall_för_hämtning].

Se till att webbadressen i ads_redirect [ads_omdirigering] stämmer överens med pickup_link_template [länkmall_för_hämtning]. Om webbadresserna inte är identiska avvisas attributet ads_redirect [ads_omdirigering].

Obs!

• ​Verifiera och gör anspråk på webbplatsadressen och se till att den webbadress som är registrerad i Merchant Center stämmer överens med domänen i pickup_link_template [länkmall_för_hämtning]. Om webbadressen inte stämmer överens med den registrerade domänen kan du läsa mer om hur du löser problemet här.

Krav för målsidor

Målsidan får endast representera en enda säljares butik. Den måste uppfylla följande krav för både datorer och mobila enheter, inklusive surfplattor:

• Följande information måste visas på produktsidan:
    • Se till att du kan visa ett lokalt skyltfönster baserat på koderna från ditt Google My Business-konto, så att du kan visa butiksspecifika priser och tillgänglighet.
    • Hämtning i butik ska visas lika tydligt som alternativet Köp online.
      • Tillgänglighet för hämtning i butik (1. Hämtningsmetod: boka online eller köp online 2. Hämtningsavtal: hämtning samma dag eller nästa dag) ska synas innan varan läggs i kundvagnen.
    • Visa butikens namn och adress på målsidan.
    • Se till att den lokala informationen (t.ex. butikens namn, butikens adress, lokalt produktpris och tillgänglighet) syns när kunden öppnar sidan utan att kunden behöver göra någonting. Informationen ska visas direkt när sidan läses in, utan att besökaren behöver rulla ned på sidan.
    • När sidan öppnas kan butikens namn och staden representera butikens adress, om butikens hela adress inte kan visas. Butikens fullständiga adress bör i så fall visas när kunden klickar och vill visa butikens adress eller byta till andra butiker.
  • Visa butikens lokala produktpris eller se till att de lokala priserna är desamma som onlinepriserna om bara onlinepriser visas.
  • Ge möjligheten att byta till dina andra butiker innan varan läggs i kundvagnen.
  • Senaste tid och pris (om tillämpligt) för hämtning måste anges innan varan läggs i kundvagnen.
  • Användare måste kunna slutföra beställningen (t.ex. slutföra köpet eller reservera varan) på din webbplats.
  • Du måste skicka en bekräftelse när beställningen är klar att hämtas (t.ex. via e-post eller sms).
  • *Obs! Du kan använda antingen ditt onlinepris eller ditt lokala pris när en kund slutför köpet med Hämtning i butik via din webbplats. Google visar dock endast det lokala priset i annonser för lokala butikslager och det lokala skyltfönstret.