Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

"Nouto samana päivänä" kauppiaan ylläpitämällä paikallisella tuotesivulla (täysi)

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

"Nouto samana päivänä" ‑ominaisuuden ansiosta voit ohjata asiakkaita verkkosivustollesi, kun he klikkaavat paikallisia tuotemainoksiasi. Kun asiakkaat ohjataan sivustollesi Googlen ylläpitämän paikallisen tuotesivun sijaan, voit ylläpitää ja seurata asiakkaiden koko kokemusta.

Tässä artikkelissa kerrotaan ominaisuuden toiminnasta sekä ensisijaisen syötteen ja sivuston vaatimuksista.

Näin se toimii

1. Asiakas klikkaa paikallista tuotemainosta, johon sisältyy maininta etäisyydestä ja noudon saatavuudesta.
  2. Google välittää jälleenmyyjälle Yritysprofiili‑toimipistekoodin, joka kertoo tuotteen sijainnin.
  3. Jälleenmyyjä luo klikatulle tuotteelle kaupan yksilöidyn laskeutumissivun.
  4. Sen jälkeen asiakas voi ostaa tai varata tuotteen jälleenmyyjän sivustolla ja noutaa sen lähimmästä kaupasta.

Sinun on ohjattava asiakkaat kauppaan, jonka Google ilmoittaa asiakkaan klikkauksen luomassa URL-osoitteessa, vaikka tunnistaisit asiakkaiden sijainnit itse.

Vaihe 1: Tarkasta sivuston vaatimukset

Sivustosi on oltava näiden vaatimusten mukainen, jotta täytät "nouto samana päivänä kauppiaan ylläpitämällä paikallisella tuotesivulla (täysi)" ‑ominaisuuden ehdot:

• Varmista, että täytät ensin kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun (täysi) laskeutumissivun ja syötteen vaatimukset.
  • Paikallisen tuotesivun on oltava näkyvissä Yritysprofiiliesi toimipistekoodien mukaan, jotta kauppakohtaiset hinnat ja saatavuus näkyvät tuotesivulla.
  • Näytä noutovaihtoehto laskeutumissivuilla tai ostoprosessin aikana. Huomaa, että tuotteen saatavuus paikallisessa kaupassa on oltava selvästi näkyvissä vain tuotteen laskeutumissivulla.
  • Tuotteen noutovaihtoehdon on oltava näkyvissä joko suoraan laskeutumissivulla tai kaupan valitsimessa, jossa on mahdollisuus katsoa, voiko tuotteen noutaa paikan päältä. Huomaa, että tuotteen saatavuus paikallisessa kaupassa on oltava selvästi näkyvissä vain tuotteen laskeutumissivulla.
  • Vaihtoehtoisesti noutokaupan voi valita ostoprosessin aikana asiakkaan lisättyä tuotteen ostoskoriin.
    • Tuotteen noudettavuus toimipisteestä voi näkyä linkin klikkaamisen (esim. lähimyymälöiden saatavuuden tarkastuspyyntö) tai postinumeron tai osoitteen kirjoittamisen jälkeen.
    • Kun asiakas klikkaa tai lisää tarvittavat tiedot, sivustollasi täytyy näkyä tuotteen noudettavuus toimipisteestä ja paikallisen toimipisteen sijainti.
      • Tuotteen toimipisteestä noutamista koskevien tietojen on vastattava syötteessäsi olevaa noudon palvelutasosopimusta.
      • Noudettavuuden täytyy näkyä, ennen kuin asiakkaan on lisättävä maksutapansa.
        Tärkeää: Noudettavuus voi poiketa tuotteen saatavuudesta lähimyymälöissä. Jos haluat ottaa "nouto samana päivänä kauppiaan ylläpitämällä paikallisella tuotesivulla (täysi)" ‑ominaisuuden käyttöön, tuotteen saatavuus lähimyymälöissä on ilmoitettava selkeästi tuotteen laskeutumissivulla, kun sivu avautuu. Noudettavuus puolestaan voi näkyä maksuprosessin aikana.
  • Näytä laskeutumissivulla kaupan paikallinen tuotehinta tai varmista, että paikalliset hinnat vastaavat verkossa näkyviä hintoja, jos vain verkkohinnat ovat näkyvissä.
  • Ilmoita noutomaksu (jos sellainen veloitetaan).
    • Se voi näkyä maksuprosessin aikana kaupan valinnan yhteydessä.
  • Tarjoa mahdollisuus muiden toimipisteiden sijaintien valitsemiseen noutoa varten.
    • Se voi näkyä maksuprosessin aikana kaupan valinnan yhteydessä.
  • Salli asiakkaiden viedä tilaus loppuun (kuten viimeistellä osto tai varata tuote) sivustolla.
  • Lähetä noudon vahvistusviesti, kun tilaus on valmiina (esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä).
  • Näytä kaupan nimi ja sijainti laskeutumissivulla.
    • Varmista, että toimipisteen tiedot (kuten kaupan nimi ja sijainti sekä tuotteen paikallinen hinta ja saatavuus) näkyvät selkeästi ilman asiakkaan omia toimia, kun sivu avautuu. Tietojen tulisi näkyä sivun avautuessa ilman, että kävijän tarvitsee vierittää sivua.
      • Sivun avautuessa toimipisteen sijainnin voi kertoa toimipisteen nimen ja kaupungin perusteella, jos toimipisteen koko osoite on näkyvissä asiakkaan klikatessa sijaintitietoja tai vaihtaessa muihin toimipisteisiin.
Huom. Voit käyttää joko verkkokaupan hintaa tai paikallista hintaa, kun asiakas valitsee sivustolla noudon toimipisteestä. Jos kuitenkin kyseessä on "nouto samana päivänä kauppiaan ylläpitämällä paikallisella tuotesivulla (täysi)", Google lisää paikallisen hinnan näkyviin paikallisiin tuotemainoksiin.

Verkkosivustoja koskevat suositukset

Yllä mainittujen verkkosivustoja koskevien vaatimusten lisäksi suosittelemme seuraavaa:

• Näytä noudon takaraja ennen tuotteen lisäämistä ostoskoriin tai kassasivulle siirtymistä.
    • Asiakkaiden tulisi ymmärtää, milloin nouto perustuu tilauksen tekoaikaan. Esimerkkejä: "Tilaukset on tehtävä kello 16 mennessä" tai "Tilaa päivällä, nouda illalla".
  • Näytä asiakkaalle toimitusvaihtoehdot ennen tilin luomista (tarjoa esimerkiksi mahdollisuus ostaa vierailijana).
  • Näytä asiakkaalle toimitusvaihtoehdot ennen osoitetietojen lisäämistä.

Vaihe 2: Päivitä syötteen määritteet

"Kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (täysi)" ‑ominaisuuden syötevaatimusten (katso koko lista) lisäksi asianmukaiseen syötteeseen on lisättävä seuraavat "nouto samana päivänä" ‑määritteet. Tarkemmat tiedot saat paikallisista tuotetietosäännöistä.
Määrite Valinnainen vai pakollinen? Syöte Mahdolliset arvot
Noutotapa [pickup_method]

Pakollinen

Valinnainen 1.9.2024 alkaen

Ensisijainen syöte tai paikallistuotevarastosyöte
  • buy
  • reserve
  • not_supported
Noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] Pakollinen Ensisijainen syöte tai paikallistuotevarastosyöte
  • same_day
  • next_day
Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] Pakollinen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku
ValueTrack-parametri {store_code} kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkissä [link_template] Pakollinen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku, jossa on ValueTrack-parametri {store_code}
Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku
Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] Valinnainen Ensisijainen syöte URL-parametri tai URL-polku

Noutotavan ja noudon palvelutasosopimuksen määritteiden lisääminen syötteisiin

Jos "nouto samana päivänä" on saatavilla kaikissa saman palvelutasosopimuksen alaisissa kaupoissa

Jos "nouto samana päivänä" on saatavilla kaikissa kaupoissasi, lisää vaaditut määritteet ensisijaisen syötteesi tarvittaville tuotteille (esimerkki: asiakas voi ostaa ja noutaa XYZ-mallisen television samana päivänä kaikista kaupoistasi tietyssä maassa).

Noudon palvelutasosopimus [pickup_sla] ‑määritteen lähettäminen ensisijaisessa syötteessä edellyttää, että asetat enimmäispalvelutasosopimuksen kaikille kaupoillesi. Tämä tarkoittaa, että jos tuotteella on saman päivän palvelutasosopimus useimmissa kaupoissasi mutta seuraavan päivän sopimus muutamassa kaupassa, sinun on lähetettävä tuotteen palvelutasosopimus seuraavan päivän sopimuksena. Jos haluat asettaa kauppakohtaisia arvoja noudon palvelutasosopimukselle [pickup_SLA] tai noutotavalle [pickup_method], ne on lähetettävä paikallistuotevarastosyötteessä.

Jos nouto samana päivänä on saatavilla vain tietyissä toimipisteissä

Lisää tarvittavat noutotapa [pickup_method]- ja noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] ‑määritteet paikallistuotevarastosyötteeseen, jos nouto samana päivänä on saatavilla vain tietyissä kaupoissa tai tietyissä kaupoissa on käytössä eri noutotapa tai noudon palvelutasosopimus.

Jos "nouto samana päivänä" ei ole saatavilla tietyssä kaupassa tai tietylle tuotteelle

Jos ensisijaisen syötteen tuote ei ole noudettavissa samana päivänä, aseta noutotapa [pickup_method] ‑määritteen arvoksi not_supported. Jos tuote taas ei ole noudettavissa samana päivänä tietyistä kaupoista, aseta noutotapa [pickup_method] ‑määritteen arvoksi not_supported paikallistuotevarastosyötteessä.

Huom. Jos noutotapa [pickup_method] ‑määritteen arvona on not_supported, voit jättää noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] ‑määritteen tyhjäksi.
Tärkeää:
Paikallisessa saatavuussyötteessä asetetut noutotapa [pickup_method]- ja noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] ‑määritteiden arvot korvaavat samojen määritteiden arvot ensisijaisessa syötteessä.

Linkkimallin, mobiililinkkimallin ja mainosten uudelleenohjauksen määritteiden lisääminen syötteisiin

URL-osoitteen rakenne vaihtelee eri sivustoilla. Kauppakoodit voivat olla URL-parametreja tai osa URL-polkua. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin:

Esimerkki: {store_code} URL-parametrina

itemid title hinta [price] link_template ads_redirect
123 Kahden hengen retkeilyteltta – Adventure Series 249,99 USD http://mikemart.com/123?store={store_code} http://mikemart.com/123?store=
{store_code}&trackingParameter=value

Esimerkki: {store_code} URL-polun osana

itemid title hinta [price] link_template ads_redirect
abc LED-taskulamppu ja säilytyskotelo 19,99 EUR

http://acmestores.com/456/
store/{store_code}

http://acmestores.com/456/store/
{store_code}?trackingParameter=value

Huom. Jos käytät jo ads-uudelleenohjaus [ads_redirect]- ja/tai kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] ‑määritettä ensisijaisessa syötteessä, sinun on lisättävä kummallekin ValueTrack-parametri {store_code}.

Varmista, että ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteen URL-osoite vastaa kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] ‑määritteen URL-osoitetta. Jos URL-osoitteet eivät täsmää, ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määrite hylätään.
Tärkeää:
Vahvista verkkosivustosi URL-osoite ja ilmoittaudu sen omistajaksi. Varmista myös, että Kauppiaskeskukseen rekisteröity verkkosivuston URL-osoite vastaa kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] ‑määritteessä olevaa verkkotunnusta. Jos verkkosivuston URL-osoite ei vastaa rekisteröityä verkkotunnusta, katso, miten ongelma ratkaistaan.

Vaihe 3: Lähetä tili tarkastettavaksi

Kun olet päivittänyt syötteen määritteet ja tarkastanut laskeutumissivun vaatimukset, pyydä tilin tarkastusta.

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta ja valitse Työkalut-kohdasta Paikallisten tuotemainosten asetukset.
  3. Valitse maa, jossa haluat ottaa käyttöön "nouto samana päivänä" ‑ominaisuuden.
  4. Merkitse "nouto samana päivänä" ‑kohdasta valituksi ruutu "Verkkosivustollani on mahdollisuus ostaa tuote verkosta ja noutaa se kaupasta".
  5. Lisää "Esimerkki tuotteen laskeutumissivusta" ‑osion tekstikenttään linkki jonkin tuotteen laskeutumissivulle.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Google tarkastaa tämän linkin varmistaakseen, että verkkosivustosi toiminnot täyttävät "nouto samana päivänä" ‑ominaisuuden ja "kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun laskeutumissivun (täysi)" vaatimukset.
  8. Kun Google on tarkastanut tilisi, saat Kauppiaskeskus-tilillesi ilmoituksen ominaisuuden aktivoitumisesta. Jos tilisi ei täytä vaatimuksia, saat Kauppiaskeskus-tilillesi ilmoituksen ja ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.