I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Link i Google Søk-indeks [canonical_link]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Send inn attributtet for link i Google Søk-indeks [canonical_link] for produkter som er kvalifisert for kostnadsfrie produktoppføringer på Google, og bruk det for å sikre at produktene dine tilknyttes riktig nettadresse i Googles søkeindeks. Nettadressen i dette attributtet vises ikke, men brukes for å gi Google en bedre forståelse av produktet.

Attributtet for link i Google Søk-indeks [canonical_link] fungerer på samme måte som oppmerkingstaggen for kanonisk nettadresse og gjør at du kan påvirke hvilke nettadresser Google bruker for produktene dine i indeksen for nettsøk.

Hvis du bruker parametere for sporing eller variantvalg i attributtene for link [link] eller mobillink [mobile_link], anbefaler vi at du bruker attributtet for link i Google Søk-indeks.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Bruk attributtet for link i Google Søk-indeks [canonical_link] for å angi hvilken nettadresse du vil at Google skal bruke for å matche produktlandingssidene dine med søkeindeksen. Hvis du ikke angir en kanonisk link, gjennomsøker Google nettstedet ditt og angir nettadressen som anses som den mest representative, som kanonisk link.

Hvis du allerede har oppgitt en nettadresse for Google Søk-indeksen i oppmerkingen for produktlandingssiden din, trenger du ikke å oppgi attributtet for link i Google Søk-indeks [canonical_link]. Hvis du oppgir en verdi for begge og disse verdiene ikke samsvarer, velger Google en link basert på interne signaler.

Du kan også angi en noindex-tag i HTML-koden på landingssiden din hvis du vil forhindre at siden gjennomsøkes og legges til i nettindeksen.

Format

Følg disse formateringsretningslinjene for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Nettadresse (inkludert http eller https), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Begrensninger 1–2000 tegn
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekst (TSV) http://www.example.com/skrivesaker/google-penner
XML (feeder) <g:canonical_link>http://www.example.com/skrivesaker/google-penner</g:canonical_link>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Forsikre deg om at attributtverdien oppfyller kravene til kanoniske nettadresser. Finn ut mer om kravene til nettadresser i Google Søk-indeksen.
  • De må starte med https eller http og overholde RFC 3986. Eksempel: https://www.example.com/skrivesaker/fiji-penner.
  • Bruk det bekreftede domenenavnet ditt. Sørg for at du bruker domenenavnet du har bekreftet (under kontokonfigureringen eller via Bekreftelse av nettsted-fanen).
  • Sørg for at de kanoniske nettadressene dine kan gjennomsøkes av Google. Kontrollér for eksempel at robots.txt-filen din er riktig konfigurert. Hvis ikke vises ikke landingssiden din i søkeresultater. Finn ut mer om robots.txt-filer
  • Bytt ut eventuelle symboler eller mellomrom med nettadressekodede enheter. Hvis nettadressen din for eksempel inneholder et &-tegn, må du bytte det ut med %26.
  • Ikke send inn mer enn ett attributt for link i Google Søk-indeks for hvert produkt. Hvis du sender inn flere attributter for link i Google Søk-indeks for den samme varen, brukes bare ett av dem.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en stabil link i Google Søk-indeksen. Linken (eller nettadressen) du oppgir, skal ikke endres med mindre landingssiden flyttes. Ikke bruk nettadresser med tidsstempler eller deler som kan endre seg hver gang du sender inn produktinformasjonen.
  • Hver gang du endrer nettadressen, må landingssiden evalueres og gjennomsøkes. Denne prosessen kan føre til unødvendig belastning på tjenerne dine.
  • Bruk en landingsside uten parametere i nettadressen som destinasjon for denne linken. Hvis det er angitt parametere, kan det hende at Google gjennomsøker nettadressen på en ineffektiv måte og ekskluderer nettadressen du vil inkludere.
  • Ikke bruk forhåndsvalgte varianter. Linken til landingssiden din i Google Søk-indeksen skal ikke ha noen forhåndsvalgte varianter.
  • Ikke bruk sporingsparametere i linker i Google Søk-indeksen. Det kan hende at sporingsparametere fjernes av Googles nettsøkerobot, noe som kan gjøre matchingen av produktene dine med søkeindeksen mindre nøyaktig.
  • Ikke bruk attributtet for annonseviderekobling for linker i Google Søk-indeksen. Viderekoblinger kan ikke gjennomsøkes av Googles nettsøkerobot, og dermed kan det hende nettadressen din ikke inkluderes i søkeresultater.

Eksempler

Varianter

Hvis du har flere nettadressevarianter for det samme produktet – for eksempel en kjole i forskjellige farger eller størrelser – kan du oppgi attributtet for link i Google Søk-indeks [canonical_link] for å viderekoble alle varianter av produktet til det samme basisproduktet, som ikke har noen forhåndsvalgte varianter. Her ser du noen eksempler på dette:
Produktinformasjon for en blå kjole i størrelse small
Attributt Verdi
Farge [color] Blå
Størrelse [size] S
Link [link] https://example.com/kjole/blå-small
Link i Google Søk-indeks
[canonical_link]
https://example.com/kjole
Produktinformasjon for en grønn kjole, størrelse large
Attributt Verdi
Farge [color] Grønn
Størrelse [size] L
Link [link] https://example.com/kjole/grønn-large
Link i Google Søk-indeks [canonical_link] https://example.com/kjole