In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

link voor Google Zoeken-index [canonical_link]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Geef het kenmerk link voor Google Zoeken-index [canonical_link] voor producten die in aanmerking komen voor gratis productvermeldingen op Google om uw producten te koppelen aan de juiste URL in de zoekindex van Google. De URL in dit kenmerk wordt niet weergegeven, maar geeft Google meer inzicht in het product.

Het kenmerk link voor Google Zoeken-index [canonical_link] werkt op vergelijkbare wijze als de opmaaktag canonieke URL. Hiermee kunt u beïnvloeden welke URL's we gebruiken voor uw producten in de index van Google Zoeken.

Als u tracking- of variantselectieparameters gebruikt in uw link [link] of mobiele link [mobile_link], raden we u aan het kenmerk link voor Google Zoeken-index te gebruiken.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Gebruik het kenmerk link voor Google Zoeken-index [canonical_link] om aan te geven welke URL Google moet gebruiken om de productlandingspagina's aan de zoekindex te koppelen. Als u geen canonieke link opgeeft, crawlt Google uw site en wordt de URL die volgens Google het meest representatief is, ingesteld als de canonieke link.

Als u al een URL voor Google Zoeken-index opgeeft in de opmaak van uw productlandingspagina, hoeft u het kenmerk link voor Google Zoeken-index [canonical_link] niet op te geven. Als u voor beide kenmerken een waarde opgeeft en deze waarden niet overeenkomen, selecteert Google een link op basis van interne signalen.

U kunt ook de tag noindex instellen in de html van uw landingspagina als u wilt voorkomen dat uw pagina wordt gecrawld en aan de webindex wordt toegevoegd.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1 - 2000 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) http://www.example.com/schrijven/google-pennen
XML (feeds) <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Zorg dat uw kenmerkwaarde voldoet aan de vereisten voor canonieke URL's. Meer informatie over de linkvereisten voor de Google Zoeken-index
  • Begin de link met https of http en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd (tijdens het maken van het account of op het tabblad Websiteverificatie).
  • Zorg dat Google uw canonieke URL's kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Anders wordt uw bestemmingspagina niet weergegeven in de zoekresultaten. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als uw URL bijvoorbeeld een & bevat, vervangt u deze door %26.
  • Geef maximaal één link voor Google Zoeken-index op voor uw product. Als u meerdere links voor Google Zoeken-index opgeeft voor hetzelfde artikel, wordt er maar één toegepast.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele link voor Google Zoeken-index. Pas de gebruikte link (of URL) alleen aan als uw landingspagina wordt verplaatst. Gebruik geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen als u uw productgegevens indient.
  • Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw landingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Gebruik een bestemmingspagina zonder parameters in de URL als bestemming voor deze link. Als er parameters zijn ingesteld, kan Google de URL mogelijk niet goed crawlen en kan de gewenste URL worden uitgesloten.
  • Gebruik geen vooraf geselecteerde varianten. De link voor Google Zoeken-index naar uw bestemmingspagina mag geen vooraf geselecteerde varianten bevatten.
  • Gebruik geen trackingparameters in links voor Google Zoeken-index. Trackingparameters kunnen worden verwijderd door de webcrawler van Google en zorgen ervoor dat uw producten minder nauwkeurig worden vergeleken met de zoekindex.
  • Gebruik het kenmerk advertentieomleiding niet voor uw links voor Google Zoeken-index. Omleidingen worden mogelijk niet gecrawld door de webcrawler van Google en uw URL wordt mogelijk niet opgenomen in de zoekresultaten.

Voorbeelden

Varianten

Als u meerdere URL-varianten van hetzelfde product heeft, bijvoorbeeld een jurk in meerdere kleuren of maten, kunt u het kenmerk link voor Google Zoeken-index [canonical_link] instellen om alle varianten van het product naar één basisproduct te laten leiden, waarvoor vooraf geen varianten zijn geselecteerd. Zie de onderstaande voorbeelden:
Productgegevens voor een blauwe jurk, maat S
Kenmerk Waarde
Kleur [color] Blauw
Maat [size] S
link [link] https://example.com/dress/blue-small
Link voor Google Zoeken-index
[canonical_link]
https://example.com/dress
Productgegevens voor een grote groene jurk
Kenmerk Waarde
Kleur [color] Groen
Maat [size] L
link [link] https://example.com/dress/green-large
Link voor Google Zoeken-index [canonical_link] https://example.com/dress