canonical_link [canonieke_link]: definitie

Dien het kenmerk canonical_link [canonieke_link] in voor producten die in aanmerking komen voor weergave op platforms van Google en gebruik dit kenmerk om ervoor te zorgen dat uw producten zijn gekoppeld aan de juiste URL in de index van Google Zoeken. De URL in dit kenmerk wordt niet weergegeven aan gebruikers, maar geeft Google meer inzicht in het product.

Meer informatie

Het kenmerk canonical_link [canonieke_link] werkt op vergelijkbare wijze als de opmaaktag 'canonieke URL'. Hiermee kunt u beïnvloeden welke URL's Google gebruikt voor uw producten in onze webindex.

Als u tracking- of variantselectieparameters gebruikt in uw kenmerken link [link] of mobile_link [mobiele_link], raden we u aan kenmerk canonical_link [canonieke_link] te gebruiken. Stel dat u banken verkoopt met verschillende kleuren en afmetingen. U kunt één URL voor de bestemmingspagina van elke variant indienen met het kenmerk link [link]. U kunt vervolgens het kenmerk canonical_link [canonieke_link] gebruiken om alle varianten van het product naar de bestemmingspagina van het basisproduct te leiden, waarvoor vooraf geen variantparameters (zoals maat of kleur) zijn geselecteerd. URL's die door de webcrawler van Google worden gevonden, verwijzen meestal naar een enkel basisproduct zonder vooraf geselecteerde parameters.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Gebruik het kenmerk canonical_link [canonieke_link] om aan te geven welke URL u wilt dat Google gebruikt bij het koppelen van de bestemmingspagina's van uw producten aan de zoekindex. Als u geen canonieke link opgeeft, crawlt Google uw site en wordt de URL die volgens Google het meest representatief is, ingesteld als de canonieke link.

Als u al een canonieke URL opgeeft in de opmaak van uw productbestemmingspagina, hoeft u het kenmerk canonical_link [canonieke_link] niet op te geven. Als u voor beide kenmerken een waarde opgeeft en deze waarden niet overeenkomen, selecteert Google een link op basis van interne signalen.

U kunt ook de tag noindex instellen in de html van uw bestemmingspagina als u wilt voorkomen dat uw pagina wordt gecrawld en aan de webindex wordt toegevoegd.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1 - 2000 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds http://www.example.com/schrijven/google-pennen
XML-feeds <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat uw canonieke link voldoet aan de vereisten voor canonieke URL's. Meer informatie over vereisten voor canonieke URL's
  • Begin bij voorkeur met https of http en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd (tijdens het maken van het account of op het tabblad 'Websiteverificatie'). Meer informatie over het verifiëren en claimen van uw domeinnaam
  • Zorg ervoor dat uw canonieke URL's door Google kunnen worden gecrawld. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Anders wordt uw bestemmingspagina niet weergegeven in de zoekresultaten. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als uw URL bijvoorbeeld een & bevat, vervangt u deze door %26.
  • Dien het kenmerk canonical_link [canonieke_link] slechts één keer in voor uw product. Als u het kenmerk canonical_link [canonieke_link] meerdere keren voor hetzelfde artikel opgeeft, wordt er slechts één toegepast.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele canonieke URL. Wijzig de gebruikte URL alleen als uw bestemmingspagina wordt verplaatst. Gebruik geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen als u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw bestemmingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Gebruik een bestemmingspagina zonder parameters in de URL als bestemming voor uw canonieke link. Als er parameters zijn ingesteld, kan Google de URL mogelijk niet goed crawlen en kan de gewenste URL worden uitgesloten.
  • Gebruik geen vooraf geselecteerde varianten. De canonieke link naar uw bestemmingspagina mag geen vooraf geselecteerde varianten bevatten.
  • Gebruik geen trackingparameters in canonieke links. Trackingparameters kunnen worden verwijderd door de webcrawler van Google en zorgen ervoor dat uw producten minder nauwkeurig worden vergeleken met de zoekindex.
  • Gebruik het kenmerk ads_redirect [ads_omleiding] voor uw canonieke links. Omleidingen worden mogelijk niet gecrawld door de webcrawler van Google en uw URL wordt mogelijk niet opgenomen in de zoekresultaten.

Voorbeelden

Varianten

Als u meerdere URL-varianten van hetzelfde product heeft, bijvoorbeeld een jurk in meerdere kleuren of maten, kunt u het kenmerk canonical_link [canonieke_link] instellen om alle varianten van het product naar één basisproduct te laten leiden, waarvoor vooraf geen varianten zijn geselecteerd. Zie de onderstaande voorbeelden:

Product Jurk
color [kleur] blauw
size [maat] S
link [link] https://example.com/dress/blue-small
canonical_link [canonieke_link] https://example.com/dress

Product Jurk
color [kleur] groen
size [maat] S
link [link] https://example.com/dress/green-small
canonical_link [canonieke_link] https://example.com/dress

Product Jurk
color [kleur] blauw
size [maat] large
link [link] https://example.com/dress/blue-large
canonical_link [canonieke_link] https://example.com/dress

Product Jurk
color [kleur] groen
size [maat] large
link [link] https://example.com/dress/green-large
canonical_link [canonieke_link] https://example.com/dress