Google Zoeken-index [canonical_link]

Geef het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] voor producten die in aanmerking komen voor gratis productvermeldingen op Google om uw producten te koppelen aan de juiste URL in de Zoekindex van Google. De URL in dit kenmerk wordt niet weergegeven, maar geeft Google meer inzicht in het product.

Het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] werkt op vergelijkbare wijze als de opmaaktag canonieke URL. Hiermee kunt u beïnvloeden welke URL's we gebruiken voor uw producten in de index van Google Zoeken.

Als u tracking- of variantselectieparameters gebruikt in uw link [link] of mobiele link [mobile_link] raden we u aan het kenmerk Google Zoeken-index te gebruiken.

Stel dat u banken verkoopt met verschillende kleuren en afmetingen. U kunt één URL voor de bestemmingspagina van elke variant opgeven met het kenmerk link [link]. U kunt vervolgens het kenmerk Google Zoeken-index gebruiken om alle varianten van het product naar de bestemmingspagina van het basisproduct te leiden, waarvoor vooraf geen variantparameters (zoals maat of kleur) zijn geselecteerd. URL's die door de webcrawler van Google worden gevonden, verwijzen meestal naar een enkel basisproduct zonder vooraf geselecteerde parameters.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Gebruik het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] om aan te geven welke URL Google moet gebruiken om de productlandingspagina's aan de zoekindex te koppelen. Als u geen canonieke link opgeeft, crawlt Google uw site en wordt de URL die volgens Google het meest representatief is, ingesteld als de canonieke link.

Als u al een URL voor Google Zoeken-index opgeeft in de opmaak van uw productlandingspagina, hoeft u het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] niet op te geven. Als u voor beide kenmerken een waarde opgeeft en deze waarden niet overeenkomen, selecteert Google een link op basis van interne signalen.

U kunt ook de tag noindex instellen in de html van uw bestemmingspagina als u wilt voorkomen dat uw pagina wordt gecrawld en aan de webindex wordt toegevoegd.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1 - 2000 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) http://www.example.com/schrijven/google-pennen
XML (feeds) <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>
Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat uw kenmerkwaarde voldoet aan de vereisten voor canonieke URL's. Meer informatie over de linkvereisten voor Google Zoeken-index
  • Begin de link met https of http en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd (tijdens het maken van het account of op het tabblad 'Websiteverificatie'). Meer informatie over het verifiëren en claimen van uw domeinnaam
  • Zorg ervoor dat uw Google uw canonieke URL's kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Anders wordt uw bestemmingspagina niet weergegeven in de zoekresultaten. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als uw URL bijvoorbeeld een & bevat, vervang deze dan door %26.
  • Geef maximaal één Google Zoeken-indexkenmerk op voor uw product. Als u meerdere Google Zoeken-indexkenmerken opgeeft voor hetzelfde item, wordt er slechts één toegepast.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL voor Google Zoeken-index. Wijzig de gebruikte URL alleen als uw bestemmingspagina wordt verplaatst. Gebruik geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen als u uw productgegevens indient.
  • Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw landingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Gebruik een bestemmingspagina zonder parameters in de URL als bestemming voor deze link. Als er parameters zijn ingesteld, kan Google de URL mogelijk niet goed crawlen en kan de gewenste URL worden uitgesloten.
  • Gebruik geen vooraf geselecteerde varianten. De link voor Google Zoeken-index naar uw bestemmingspagina mag geen vooraf geselecteerde varianten bevatten.
  • Gebruik geen trackingparameters in links voor Google Zoeken-index. Trackingparameters kunnen worden verwijderd door de webcrawler van Google en zorgen ervoor dat uw producten minder nauwkeurig worden vergeleken met de zoekindex.
  • Gebruik het kenmerk advertentieomleiding niet voor uw links voor Google Zoeken-index. Omleidingen worden mogelijk niet gecrawld door de webcrawler van Google en uw URL wordt mogelijk niet opgenomen in de zoekresultaten.

Voorbeelden

Varianten

Als u meerdere URL-varianten van hetzelfde product heeft, bijvoorbeeld een jurk in meerdere kleuren of maten, kunt u het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] instellen om alle varianten van het product naar één basisproduct te laten leiden, waarvoor vooraf geen varianten zijn geselecteerd. Zie de onderstaande voorbeelden:
Productgegevens voor een kleine blauwe jurk
Kenmerk Waarde
Kleur [color] Blauw
Maat [size] S
link [link] https://example.com/dress/blue-small
Google Zoeken-index [canonical_link] https://example.com/dress
Productgegevens voor een grote groene jurk
Kenmerk Waarde
Kleur [color] Groen
Maat [size] L
link [link] https://example.com/dress/green-large
Google Zoeken-index [canonical_link] https://example.com/dress