I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

'Link i Googles søgeindeks' [canonical_link]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Indsend attributten 'link i Googles søgeindeks' [canonical_link] for produkter, der er kvalificerede til gratis produktfortegnelser på Google, for at sikre, at dine produkter er tilknyttet korrekte webadresser i Google Søgning-indekset. Webadressen i denne attribut vises ikke til brugerne, men forbedrer Googles forståelse af produktet.

Attributten 'link i Googles søgeindeks' [canonical_link] fungerer på samme måde som opmærkningstagget "kanonisk webadresse" og giver dig mulighed for at påvirke, hvilke webadresser Google bruger til dine produkter i vores websøgningsindeks.

Hvis du bruger sporings- eller variantvalgsparametre i attributterne link [link] eller mobillink [mobile_link], anbefaler vi at bruge attributten link i Googles søgeindeks.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

OptionalValgfrit for hvert produkt

Brug attributten link i Googles søgeindeks [canonical_link] til at angive, hvilken webadresse Google skal bruge, når dine produkters landingssider matches med Søgning-indekset. Hvis du ikke angiver et kanonisk link, vil Google crawle dit website og indstille den webadresse, der anses for at være mest repræsentativ, som kanonisk link.

Hvis du allerede angiver en webadresse til Google Søgning-indekset i opmærkningen på dit produkts landingsside, behøver du ikke at angive attributten 'link i Googles søgeindeks' [canonical_link]. Hvis du angiver en værdi på begge måder, og disse værdier ikke stemmer overens, vælger Google et link baseret på interne signaler.

Du kan også indstille et noindex-tag i din landingssides HTML-kode, hvis du vil forhindre, at din side bliver crawlet og føjet til webindekset.

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender.

Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du skal indsende dine produktdata på engelsk

Type Webadresse (inkl. http eller https), kun ASCII-tegn, i overensstemmelse med RFC 3986
Grænser 1-2.000 tegn
Gentaget felt Nej
Filformat Eksempel på post
Tekst (TSV) http://www.example.com/writing/google-pens
XML (feeds) <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til Content API for Shopping.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om det på din Merchant Center-konto.

• Sørg for, at din attributværdi opfylder kravene til kanoniske webadresser. Få flere oplysninger om krav til webadresser til indekset for Google Søgning
  • Start med https eller http, og sørg for at overholde RFC 3986. For eksempel: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Brug dit bekræftede domænenavn. Sørg for at bruge det domænenavn, du har verificeret (under kontooprettelsen eller på fanen Websitebekræftelse).
  • Sørg for, at dine kanoniske webadresser kan crawles af Google. Du skal f.eks. sikre dig, at din robots.txt-fil er konfigureret korrekt. Ellers vil din landingsside ikke blive vist i søgeresultaterne. Få flere oplysninger om robots.txt-filer
  • Udskift symboler eller mellemrum med webadressekodede enheder. Hvis din webadresse f.eks. indeholder &, skal du udskifte det med %26.
  • Indsend kun én 'link i Googles søgeindeks'-attribut for dit produkt. Hvis du angiver flere link i Googles søgeindeks-attributter for den samme vare, vil kun én af disse attributter blive anvendt.

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug et stabilt link i Googles søgeindeks. Det link (eller den webadresse), du inkluderer, må ikke ændres, medmindre din landingsside flyttes. Du bør ikke bruge webadresser med tidsstempler eller dele, der kan ændre sig, hver gang du indsender dine produktdata.
  • Hver gang du ændrer din webadresse, skal din landingsside evalueres og gennemgås. Denne proces kan forårsage unødig belastning på dine servere.
  • Brug en landingsside, der ikke indeholder parametre i webadressen, som destinationen for dette link. Hvis der er angivet parametre, kan Google muligvis crawle webadressen ineffektivt og ekskludere den webadresse, som du vil inkludere.
  • Brug ikke på forhånd valgte varianter. 'link i Googles søgeindeks' til din landingsside bør ikke have nogen på forhånd valgte varianter.
  • Brug ikke sporingsparametre i 'link i Googles søgeindeks'. Sporingsparametre kan blive fjernet af Googles webcrawler og gør matchningen af dine produkter i forhold til søgeindekset mindre nøjagtig.
  • Brug ikke attributten 'annonceomdirigering' til 'link i Googles søgeindeks'. Omdirigeringer kan muligvis ikke crawles af Googles webcrawler, og din webadresse bliver muligvis ikke inkluderet i søgeresultaterne.

Eksempler

Varianter

Hvis du har flere webadressevarianter af det samme produkt, f.eks. en kjole i flere farver eller størrelser, kan du indstille attributten 'link i Googles søgeindeks' [canonical_link] til at dirigere alle varianter af produktet til et enkelt basisprodukt, som ikke har nogen på forhånd valgte varianter, som i eksemplerne nedenfor:
Produktdata for en lille blå kjole
Attribut Værdi
'Farve' [color] Blå
'Størrelse' [size] S
'Link' [link] https://example.com/dress/blue-small
'Link i Googles søgeindeks'
[canonical_link]
https://example.com/dress
Produktdata for en stor grøn kjole
Attribut Værdi
'Farve' [color] Grøn
'Størrelse' [size] L
'Link' [link] https://example.com/dress/green-large
'Link i Googles søgeindeks' [canonical_link] https://example.com/dress