canonical_link [kanonisk_link]: Definition

Angiv attributten canonical_link [kanonisk_link] for produkter, der er kvalificeret til visning på Googles platforme, og brug den til at sikre, at dine produkter er knyttet til den korrekte webadresse i Googles Søgeindeks. Webadressen i denne attribut vises ikke til brugerne, men forbedrer Googles forståelse af produktet.

Flere oplysninger

Attributten canonical_link [kanonisk_link] fungerer på samme måde som opmærkningstagget "kanonisk webadresse" og giver dig mulighed for at påvirke, hvilke webadresser Google bruger til dine produkter i vores websøgningsindeks.

Hvis du bruger sporings- eller variantvalgsparametre i attributterne link [link] eller mobile_link [mobillink], anbefaler vi, at du bruger attributten canonical_link [kanonisk_link]. Lad os f.eks. sige, at du sælger sofaer, der har forskellige farver og størrelser. Du kan indsende én webadresse for hver variants landingsside ved hjælp af attributten link [link]. Du kan derefter bruge attributten canonical_link [kanonisk_link] til at dirigere alle varianter af produktet til landingssiden for basisproduktet, som ikke har nogen på forhånd valgte variantparametre (f.eks. størrelse eller farve). Webadresser, der er blevet fundet af Googles websøgningscrawler, linker typisk til et enkelt basisprodukt uden nogen på forhånd valgte parametre.

Hvornår skal den bruges?

Valgfri for hvert produkt

Brug attributten canonical_link [kanonisk_link] til at angive, hvilken webadresse Google foretrækker at bruge, når dine produkters landingssider matches med søgeindekset. Hvis du ikke angiver et kanonisk link, vil Google crawle dit website og indstille den webadresse, der anses for at være mest repræsentativ, som kanonisk link.

Hvis du allerede angiver en kanonisk webadresse i opmærkningen på dit produkts landingsside, behøver du ikke at angive attributten canonical_link [kanonisk_link]. Hvis du angiver en værdi for begge, og disse værdier ikke stemmer overens, vælger Google et link baseret på interne signaler.

Du kan også indstille et noindex-tag i din landingssides HTML-kode, hvis du vil forhindre, at din side bliver crawlet og føjet til webindekset.

Type Webadresse (inkl. http eller https), kun ASCII-tegn, i overensstemmelse med RFC 3986
Grænser 1-2.000 tegn
Gentaget felt Nej

Filformat Eksempel på post
Tekstfeeds http://www.example.com/writing/google-pens
XML-feeds <g:canonical_link>http://www.example.com/writing/google-pens</g:canonical_link>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til Content API for Shopping.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Sørg for, at dit kanoniske link opfylder kravene til kanoniske webadresser. Få flere oplysninger om krav til kanoniske webadresser
  • Start gerne med https eller http, og sørg for at overholde RFC 3986. For eksempel: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Brug dit bekræftede domænenavn. Sørg for at bruge det domænenavn, du har bekræftet (under kontooprettelsen eller på fanen Websitebekræftelse). Få flere oplysninger om, hvordan du bekræfter og gør krav på dit domænenavn
  • Sørg for, at dine kanoniske webadresser kan crawles af Google. Du skal f.eks. sikre dig, at din robots.txt-fil er konfigureret korrekt. Ellers vil din landingsside ikke blive vist i søgeresultaterne. Få flere oplysninger om robots.txt-filer
  • Udskift symboler eller mellemrum med webadressekodede enheder. Hvis din webadresse f.eks. indeholder &, skal du udskifte det med %26.
  • Indsend kun ét canonical_link [kanonisk_link] for dit produkt. Hvis du angiver flere canonical_ link [kanonisk_link]-attributter for samme vare, vil kun én af dem blive anvendt.

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug en stabil kanonisk webadresse. Den webadresse, du inkluderer, må ikke ændres, medmindre din landingsside flyttes. Du bør ikke bruge webadresser med tidsstempler eller dele, der kan ændre sig, hver gang du indsender dine produktdata. Hver gang du ændrer din webadresse, skal din landingsside evalueres og gennemgås. Denne proces kan forårsage unødig belastning på dine servere.
  • Brug en landingsside, der ikke indeholder parametre i webadressen, som destinationen for dit kanoniske link. Hvis der er angivet parametre, kan Google muligvis crawle webadressen ineffektivt og ekskludere den webadresse, som du vil inkludere.
  • Brug ikke på forhånd valgte varianter. Det kanoniske link til din landingsside bør ikke have nogen på forhånd valgte varianter.
  • Brug ikke sporingsparametre i kanoniske links. Sporingsparametre kan blive fjernet af Googles webcrawler og gør matchningen af dine produkter i forhold til søgeindekset mindre nøjagtig.
  • Brug ikke attributten ads_redirect [ads_omdirigering] til dine kanoniske links. Omdirigeringer kan muligvis ikke crawles af Googles webcrawler, og din webadresse bliver muligvis ikke inkluderet i søgeresultaterne.

Eksempler

Varianter

Hvis du har flere webadressevarianter af det samme produkt, f.eks. en kjole i flere farver eller størrelser, kan du indstille attributten canonical_link [kanonisk_link] til at dirigere alle varianter af produktet til et enkelt basisprodukt, som ikke har nogen på forhånd valgte varianter, som i eksemplerne nedenfor:

Produkt Elegant
farve blå
størrelse [size] small
link [link] https://example.com/dress/blue-small
canonical_link [kanonisk_link] https://example.com/dress

Produkt Elegant
farve grøn
størrelse [size] small
link [link] https://example.com/dress/green-small
canonical_link [kanonisk_link] https://example.com/dress

Produkt Elegant
farve blå
størrelse [size] large
link [link] https://example.com/dress/blue-large
canonical_link [kanonisk_link] https://example.com/dress

Produkt Elegant
farve grøn
størrelse [size] large
link [link] https://example.com/dress/green-large
canonical_link [kanonisk_link] https://example.com/dress