Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotetiedot [product_detail]

Tuotetiedot [product_detail] ‑määritteellä voit ilmoittaa teknisiä tietoja tai lisätietoja. Voit kuvailla mitä tahansa sellaista tuotteen ominaisuutta, jota muut määritteet eivät yksitulkintaisesti kata. Tämä määrite antaa asiakkaille tietoja helposti luettavassa, strukturoidussa muodossa ja parantaa kykyämme näyttää yksittäisiä tuotteita asiakkaiden kyselyjen perusteella.

Sisällys

Käyttö

Optional Valinnainen kullekin tuotteelle

Alimääritteet

Tällä määritteellä on kolme alimääritettä:

• Osion nimi [section_name] (valinnainen, mutta suositeltava)
  • Määritteen nimi [attribute_name] (pakollinen)
  • Määritteen arvo [attribute_value] (pakollinen)

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Merkkijono (Unicode-merkit – suositus: vain ASCII)

Alimääritteet

• Osion nimi section_name (valinnainen)
  • Määritteen nimi attribute_name (pakollinen)
  • Määritteen arvo attribute_value (pakollinen)
Rajoitukset Osion nimi: suositus enintään 140 merkkiä
Määritteen nimi: suositus enintään 140 merkkiä
Määritteen arvo: suositus enintään 1 000 merkkiä
Toistuva kenttä Kyllä, enintään 1 000
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Teksti (TSV) General:Product Type:Digital player,General:Digital Player Type:Flash based,Display:Resolution:432 x 240,Display:Diagonal Size:"2.5"""
XML (syötteet) <g:product_detail>
    <g:section_name>General</g:section_name>
    <g:attribute_name>Product Type</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digital player</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>General</g:section_name>
    <g:attribute_name>Digital Player Type</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flash based</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Display</g:section_name>
    <g:attribute_name>Resolution</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Display</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonal Size</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2.5"</g:attribute_value>
</g:product_detail>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Lue lisää tuotetiedoista Content API for Shoppingissa

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Kun lähetät tekstisyötteitä, varmista, että muotoilet tuotetiedot oikein

Jokaisessa tuotetiedot [product_detail] ‑määritteessä on käytettävä kahta kaksoispistettä kolmen alimääritteen erotteluun.

• Oikea muoto on osion nimi:määritteen nimi:määritteen arvo.
  • Jos osion nimeä [section_name] ei ole, oikea muoto on aloittaa kaksoispisteellä ( : ). Esimerkiksi :määritteen nimi:määritteen arvo.
  • Vältä lisäämästä tietoja, jotka kerrotaan muissa määritteissä ja mainosteksteissä. Älä lisää esimerkiksi hintaa, alennushintaa, alennusajankohtaa, toimitustietoja, muita aikaan liittyviä tietoja tai yrityksesi nimeä. Voit lisätä nämä tiedot käyttämällä muita määritteitä, kuten alennushinta [sale_price] tai toimitus [shipping].
  • Lisää vain määritteen nimi sekä arvo silloin, kun arvon voi vahvistaa. Käytä esimerkiksi elintarvikkeelle arvoa "Vegetarian:False" vain silloin, jos on vahvistettu, ettei tuote todella ole vegetaarinen. Älä lisää tätä arvoa vain siksi, että "False" on loogisten määritteiden oletusarvo.
  • Vältä avainsanojen tai hakutermien luettelointia. Kerro vain tuotteeseen oleellisesti liittyviä tai teknisiä tietoja.

Lue lisää tuotetietojen luomisesta Google Sheetsissä.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Kun lisäät määritteille arvoja, kirjoita arvon ensimmäinen kirjain isolla kirjaimella ja muut pienellä. Kirjoita esimerkiksi "Objektiivin polttoväli" äläkä "objektiivin polttoväli" tai "Objektiviin Polttoväli".
  • Älä lisää samoja tietoja kahteen kertaa määritteen sisällä.
  • Älä käytä hakukoneoptimoinnin avainsanoja.
  • Tarkista mahdolliset virheet liittyen kielioppiin, oikeinkirjoitukseen ja isoihin kirjaimiin.

Esimerkkejä

Tässä on esimerkkejä osion nimen ja määritteen nimen yhdistelmistä, joita voit käyttää erityyppisille tuotteille. Huomaa, että tämä ei ole kattava tai täydellinen luettelo. Voit lisätä muitakin ominaisuuksia, jos ne sopivat tuotteisiisi.

Vaatetus

Tuotetiedot kierrätysmateriaalista valmistetuille juoksukengille
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Ympäristöystävällisyys:materiaali:kierrätetty
Tuotetiedot luonnonmukaisesta materiaalista valmistetulle takille
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Ympäristöystävällisyys:materiaali:luonnonmukainen

Kodinkoneet

Tuotetiedot: Kuivausrumpu, Energy Star ‑sertifiointi
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Ympäristöystävällisyys:Sertifiointi:Energy Star

Matkapuhelimet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Tuotetiedot: Matkapuhelin, jossa 64 Gt Flash-muistia ja akun kapasiteetti 12,5 tuntia
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Mitat:20 x 5 cm.
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Sisäänrakennetut komponentit:"Kamera,Mikrofoni"
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Suojaus:Naarmunkestävä näyttö
Tuotetiedot [product_detail] Matkapuhelin:Teknologia:"GSM,CDMA"
Tuotetiedot [product_detail] Matkapuhelin:Taajuus:"4G:1900, 1700/2100, 850, 700, 2300"
Tuotetiedot [product_detail] Muisti:64 Gt Flash-muistia
Tuotetiedot [product_detail] Akku:Kapasiteetti:12,5 tuntia
Tuotetiedot [product_detail] Akku:Varaus:1 440 mAh

Digikamerat

Camera bundle
Tuotetiedot: Kamerapaketti, jossa runko ja 24–105 mm F/4.0-objektiivi
Määrite Arvo
Tunnus [id] kamera1-paketti-A
Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] kamera1
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Kenno:CMOS
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Prosessori:ABCD-kuvaprosessori
Tuotetiedot [product_detail] Objektiivijärjestelmä:Polttoväli:24–105 mm
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Video:1080p Full HD 60 fps
Tuotetiedot [product_detail] Objektiivijärjestelmä:Aukko:F/4.0
Tuotetiedot: Kamerapaketti, jossa sama runko, mutta eri objektiivi (kiinteä 50 mm F/1.8)
Määrite Arvo
Tunnus [id] kamera1-paketti-B
Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] kamera1
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Kenno:CMOS
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Prosessori:ABCD-kuvaprosessori
Tuotetiedot [product_detail] Rungon ominaisuudet:Video:1080p Full HD 60 fps
Tuotetiedot [product_detail] Objektiivijärjestelmä:Polttoväli:50 mm
Tuotetiedot [product_detail] Objektiivijärjestelmä:Aukko:F/1.8

Kannettavat tietokoneet

Tuotetiedot: 13 tuuman kannettava tietokone, jossa 2 Gt RAM-muistia ja litiumioniakku
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Näyttö:Koko:13 tuumaa
Tuotetiedot [product_detail] Prosessori:CPU:Nvidia Tegra K1 (armV7)
Tuotetiedot [product_detail] Muisti:Flash:16 Gt SSD
Tuotetiedot [product_detail] Akku:Kapasiteetti:Toimii 7 tunnin ajan verkkovideon striimaustestissä
Tuotetiedot [product_detail] Akku:Teknologia:Litium-ioni
Tuotetiedot [product_detail] Muisti:RAM:2 Gt

Vitamiinit

Tuotetiedot: Monivitamiinikapseli 60 kpl
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Kapselit:0
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Ohjeet:Ota aamulla ruoan kanssa
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Ainesosat:"C-vitamiini, D-vitamiini, rauta, niasiini, sitruunahappo, luonnollinen hedelmäuute"
Tuotetiedot [product_detail] Ravitsemustiedot:Kalorit:0
Tuotetiedot [product_detail] Ravitsemustiedot:Annoskoko:2 kapselia

Kosmetiikka

Tuotetiedot: Kosteusvoide kasvoille
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Ohjeet:Levitä puhtaalle iholle aamulla ja illalla
Tuotetiedot [product_detail] Ainesosat:"Eteerinen luomuruusuöljy, kivennäisvesi"
Tuotetiedot [product_detail] Säilyvyys:1 vuosi

Kalusteet

Tuotetiedot: Sohva
Määrite Arvo
Tuotetiedot [product_detail] Yleistä:Tuotteen paino:50 kg
Tuotetiedot [product_detail] Lisätietoja:Kapasiteetti:1 henkilö
Tuotetiedot [product_detail] Lisätietoja:Kokoamistiedot:"Edellyttää kokoamista, sisältää tarvittavat työkalut ja ohjeet." Valinnainen: "Kokoamispalvelu saatavilla 35 euron lisämaksusta."