I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Produktinformation [product_detail]

Använd attributet produktinformation [product_detail] för att ange tekniska specifikationer eller ytterligare information. Du kan beskriva alla delar av produkten som inte uttryckligen omfattas av andra attribut. Det här attributet ger kunderna läsbar och strukturerad data och gör det lättare för oss att visa enskilda produkter utifrån kundernas sökfrågor.

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt för varje produkt

Underattribut

Det här attributet har tre underattribut:

• Avsnittsnamn [section_name] (valfritt men rekommenderas)
  • Attributnamn [attribute_name] (krävs)
  • Attributvärde [attribute_value] (krävs)

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)

Underattribut

• section_name (valfritt)
  • attribute_name (obligatoriskt)
  • attribute_value (obligatoriskt)
Begränsningar Avsnittsnamn: upp till 140 tecken rekommenderas
Attributnamn: upp till 140 tecken rekommenderas
Attributvärde: upp till 1 000 tecken
Upprepat fält Ja, upp till 1 000
Filformat Exempelvärde
Text (TSV) Allmänt:Produkttyp:Digital spelare,Allmänt:Typ av digital spelare:Flashbaserad,Skärm:Upplösning:432 x 240,Skärm:Diagonal storlek:2,5 tum
XML (flöden) <g:product_detail>
    <g:section_name>Allmänt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Produkttyp</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Digital spelare</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Allmänt</g:section_name>
    <g:attribute_name>Typ av digital spelare</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>Flashbaserad</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skärm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Upplösning</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>432 x 240</g:attribute_value>
</g:product_detail>
<g:product_detail>
    <g:section_name>Skärm</g:section_name>
    <g:attribute_name>Diagonal storlek</g:attribute_name>
    <g:attribute_value>2,5 tum</g:attribute_value>
</g:product_detail>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Läs mer om produktinformation i Content API for Shopping

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

När du skickar in textflöden ska du se till att formatera produktinformationen korrekt.

Varje produktinformationsattribut [product_detail] måste innehålla två kolon som avgränsar de tre underattributen.

• Det korrekta formatet är avsnittsnamn:attributnamn:attributvärde.
  • Om det inte finns något avsnittsnamn [section_name] ska rätt format börja med ett kolon (:). Till exempel ”:attributnamn:attributvärde”.
  • Undvik att lägga till information som täcks av andra attribut eller reklamtext. Lägg inte till information som pris, försäljningspris, försäljningsdatum, frakt, leveransdatum, annan tidsrelaterad information eller ditt företags namn. Inkludera den här informationen i de andra attributen, till exempel försäljningspris [sale_price] eller frakt [shipping].
  • Ange ett attributnamn och värde endast när värdet har bekräftats. Ange till exempel ”Vegetarian:False” endast om en livsmedelsprodukt har bekräftats som inte vegetarisk och inte bara för att False är standardvärdet för booleska attribut.
  • Undvik att ange sökord eller söktermer. Ange endast relevanta uppgifter och specifikationer för produkten.

Läs mer om hur du konfigurerar produktdata i Google Kalkylark.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd inledande versal när du anger värden för attributet. Ange till exempel Brännvidd i stället för brännvidd.
  • Upprepa inte data inom attributet.
  • Använd inte sökord för sökmotoroptimering.
  • Kontrollera om det finns felaktig grammatik, stavning eller versalisering.

Exempel

Här följer några exempel på kombinationer av avsnittsnamn och attributnamn som du kan använda för olika typer av produkter. Observera att det här inte är en omfattande eller uttömmande lista. Du får gärna lägga till ytterligare egenskaper som stämmer in på dina produkter.

Kläder

Produktdata för löparskor av återvunnet material
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Hållbarhet:material:återvunnet
Produktdata för en jacka tillverkad av ekologiskt material
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Hållbarhet:material:ekologiskt

Apparater

Produktdata för en torktumlare med Energy Star-certifiering
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Hållbarhet:Certifiering:Energy Star

Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone
Produktdata för en mobiltelefon med 64 GB flash-minne och batterikapacitet på 12,5 timmar
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Allmänt:Mått:20 x 5 cm.
produktinformation [product_detail] Allmänt:Integrerade komponenter:Kamera,mikrofon
produktinformation [product_detail] Allmänt:Skydd:Reptålig skärm
produktinformation [product_detail] Mobil:Teknik:GSM, CDMA
produktinformation [product_detail] Mobil:Frekvensband:4G: 1900, 1700/2100, 850, 700, 2300
produktinformation [product_detail] Minne:64 GB flash
produktinformation [product_detail] Batteri:Kapacitet:12,5 timmar
produktinformation [product_detail] Batteri:Laddning: 1 440 mAh

Digitalkameror

Camera bundle
Produktdata för ett kamerapaket med kamerahus och 24–105 mm – f/4.0-objektiv
Attribut Värde
id [id] kamera1-paket-A
varugrupp-id [item_group_id] kamera1
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Sensor:CMOS
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Processor:ABCD-bildprocessor
produktinformation [product_detail] Objektivsystem:Brännvidd:24–105 mm
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Video:1080p, full HD, 60 fps
produktinformation [product_detail] Objektivsystem:Bländarintervall:f/4.0
Produktdata för ett kamerapaket med samma kamerahus men ett annat objektiv (fast 50 mm – f/1.8)
Attribut Värde
id [id] kamera1-paket-B
varugrupp-id [item_group_id] kamera1
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Sensor:CMOS
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Processor:ABCD-bildprocessor
produktinformation [product_detail] Kamerahusets funktioner:Video:1080p, full HD, 60 fps
produktinformation [product_detail] Objektivsystem:Brännvidd:50 mm
produktinformation [product_detail] Objektivsystem:Bländarintervall:f/1.8

Bärbara datorer

Produktdata för en 13-tums bärbar dator med 2 GB RAM och ett litiumjonbatteri
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Skärm:Storlek:13 tum
produktinformation [product_detail] Processor:CPU:Nvidia Tegra K1 (armV7)
produktinformation [product_detail] Minne:Flash:16 GB SSD
produktinformation [product_detail] Batteri:Kapacitet:Körs i 7 timmar under ett test för videostreaming online
produktinformation [product_detail] Batteri:Teknik:Litiumjon
produktinformation [product_detail] Minne:RAM:2 GB

Vitaminer

Produktdata för 60 multivitaminkapslar
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Allmänt: Kapslar: 0
produktinformation [product_detail] Allmänt:Anvisningar:Ta på morgonen med mat
produktinformation [product_detail] Allmänt:Ingredienser:C-vitamin, D-vitamin, järn, niacin, citronsyra, naturligt fruktextrakt
produktinformation [product_detail] Näringsvärde:Kalorier: 0
produktinformation [product_detail] Näringsvärde:Portionsstorlek:2 kapslar

Smink

Produktdata för fuktkräm för ansiktet
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Anvisningar:Applicera på ren hud morgon och kväll
produktinformation [product_detail] Ingredienser:Ekologisk eterisk rosolja, mineralvatten
produktinformation [product_detail] Hållbarhetstid:1 år

Möbler

Produktdata för en soffa
Attribut Värde
produktinformation [product_detail] Allmänt:Produktvikt: 48 kg
produktinformation [product_detail] Ytterligare information:Kapacitet:1 person
produktinformation [product_detail] Ytterligare information:Monteringsinformation:Självmontering krävs, nödvändiga verktyg och anvisningar medföljer. Valfritt: Expertmontering är tillgängligt för en extra avgift på 350 SEK.