I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Radera ditt Merchant Center-konto

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du kan radera ditt Merchant Center-konto när du vill.

Klicka här om du vill veta mer om hur du raderar Merchant Center-kontot i Merchant Center Next.

När du raderar Merchant Center-kontot förlorar du omedelbart åtkomsten till kontot. Dina produkter godkänns inte och dina Shopping-annonser och dina gratis produktannonser slutar visas.

I den här artikeln förklarar vi hur du raderar ditt konto, vad du bör känna till innan du gör det och vad som händer när kontot raderas.

Att radera Merchant Center-kontot är inte samma sak som att ta bort åtkomst till Merchant Center-kontot, avsluta Google Ads-kontot eller radera Google-kontot.

Innan du raderar ditt Merchant Center-konto

När du raderar kontot förlorar du åtkomst till all data och alla transaktioner. Gör så här innan du raderar kontot:

• Ladda ned produktdata, rapporter eller andra tillgångar du vill behålla.
  • Bearbeta eller avbryt alla aktiva transaktioner.

Så fungerar det

En adminanvändare behöver radera Merchant Center-kontot. När det är klart meddelas kontots användare via e-post. Alla användare förlorar omedelbart åtkomst till kontot. Shopping-annonser och andra Merchant Center-funktioner inaktiveras inom 48 timmar. Produkterna blir inte godkända och dina annonser och gratisannonser slutar visas.

Andra produkter du har länkat till kontot slutar att vara länkade.

Radera konton för flera kunder

• Om du raderar ett överordnat konto för flera kunder avslutas även alla underkonton. Användare av det överordnade kontot meddelas via e-post. Användare av underkonton meddelas inte.
  • Om du bara vill radera ett underkonto inom ett konto för flera kunder använder du raderingsfunktionen som vanligt på sidan Konton för det överordnade kontot.

Obs! Anvisningarna nedan gäller endast för konton med flera kunder (MCA). Alternativet att radera visas inte för underkonton. Om du använder ett underkonto behöver MCA-ägaren radera kontot åt dig.

Gör så här

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Kontoinställningar under Inställningar.
  3. Klicka på Kontoinställningar.
  4. Välj Radera konto.
  5. Läs varningen.
  6. Klicka på Radera konto.

När du har raderat kontot blir du omdirigerad. Produkterna är inte längre godkända och dina annonser och gratisannonser slutar visas.

Du kan skapa ett nytt Merchant Center-konto när du vill.