Uw Merchant Center-account verwijderen

U kunt uw Merchant Center-account altijd verwijderen.

Als u uw Merchant Center-account verwijdert, heeft u per direct geen toegang meer tot het account, worden uw producten afgekeurd en worden uw Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen niet meer getoond.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw account verwijdert, wat u vooraf moet weten en wat er gebeurt als u uw account verwijdert.

Voordat u uw Merchant Center-account verwijdert

Als u uw account verwijdert, verliest u de toegang tot al uw gegevens en transacties. Voordat u uw account verwijdert:

• Download de productgegevens, rapporten en overige items die u wilt behouden
  • Verwerk of annuleer alle actieve transacties

Hoe het werkt

Een beheerder moet het Merchant Center-account verwijderen. Nadat dit is gebeurd, worden gebruikers van het account per e-mail op de hoogte gesteld. Alle gebruikers hebben per direct geen toegang meer tot het account. Shopping-advertenties en andere Merchant Center-functies worden binnen 48 uur gedeactiveerd. Uw producten worden afgekeurd en uw advertenties en gratis vermeldingen worden niet meer weergegeven.

Alle andere producten die u aan dit account heeft gekoppeld, worden ontkoppeld.

Multi-client accounts verwijderen

• Als u een bovenliggend multi-client account verwijdert, worden alle subaccounts ook verwijderd. Gebruikers van het bovenliggende account worden per e-mail op de hoogte gesteld, maar gebruikers van subaccounts worden niet geïnformeerd.
  • Als u alleen een subaccount binnen een multi-client account wilt verwijderen, kunt u hiervoor de verwijderingsfunctie gebruiken op de pagina Accounts van het bovenliggende multi-client account, zoals u dat normaal gesproken ook doet.

Opmerking: De onderstaande instructies gelden alleen voor bovenliggende multi-client accounts (MCA's). Voor subaccounts ziet u geen optie om het account te verwijderen. Als u een subaccount gebruikt, moet de eigenaar van het MCA uw account namens u verwijderen.

Instructies

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear] en selecteer Accountinstellingen onder Instellingen.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Selecteer Account verwijderen.
  5. Lees de disclaimer.
  6. Klik op Account verwijderen.

Nadat u het account heeft verwijderd, wordt u omgeleid naar een andere pagina. Uw producten worden onmiddellijk afgekeurd en uw advertenties en gratis vermeldingen worden niet meer getoond.

U kunt op elk gewenst moment een nieuw Merchant Center-account maken.