Uw Merchant Center-account sluiten

U kunt uw Merchant Center-account op elk gewenst moment sluiten.

Als u uw Merchant Center-account sluit, heeft u per direct geen toegang meer tot het account, worden uw producten afgekeurd en worden uw Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen niet meer weergegeven.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw account sluit, wat u vooraf moet weten en wat er gebeurt wanneer u uw account sluit.

Voordat u uw Merchant Center-account sluit

Wanneer u uw account sluit, verliest u de toegang tot al uw gegevens en transacties. Doe het volgende voordat u uw account sluit:

• Download de productgegevens, rapporten en overige items die u wilt behouden
  • Verwerk of annuleer alle actieve transacties

Hoe het werkt

Een beheerder moet het Merchant Center-account sluiten. Nadat dit is gebeurd, worden gebruikers van het account per e-mail op de hoogte gesteld. Alle gebruikers hebben per direct geen toegang meer tot het account. Shopping-advertenties en andere Merchant Center-functies worden binnen 48 uur gedeactiveerd. Uw producten worden afgekeurd en uw advertenties en gratis vermeldingen worden niet meer weergegeven.

Alle andere producten die u aan dit account heeft gekoppeld, worden ontkoppeld.

Multi-client accounts sluiten

• Als u het bovenliggende multi-client account sluit, worden alle subaccounts ook gesloten. Gebruikers van het bovenliggende account worden per e-mail op de hoogte gesteld, maar gebruikers van subaccounts worden niet geïnformeerd.
  • Als u alleen een subaccount binnen een multi-client account wilt sluiten, kunt u hiervoor de verwijderingsfunctie gebruiken op de pagina Accounts van het bovenliggende multi-client account, zoals u dat normaal gesproken ook doet.

Instructies

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon  en selecteer Accountinstellingen onder Instellingen.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Selecteer Account sluiten.
  5. Lees de disclaimer.
  6. Klik op Account sluiten.

Nadat u het account heeft gesloten, wordt u omgeleid naar een andere pagina. Uw producten worden onmiddellijk afgekeurd en uw advertenties en gratis vermeldingen worden niet meer weergegeven.

U kunt op elk gewenst moment een nieuw Merchant Center-account maken.