In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Inbegrepen bestemming [included_destination]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.
Gebruik het kenmerk inbegrepen bestemming [included_destination] (samen met het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]) om te bepalen waar uw producten worden getoond.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Als u uw product op specifieke locaties wilt tonen (buiten wat u in uw feedinstellingen heeft ingevuld), gebruikt u het kenmerk inbegrepen bestemming [included_destination].

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Shopping-advertenties [Shopping_ads]: Uw producten mogen in Shopping-advertenties worden weergegeven. Meer informatie over Shopping-advertenties
  • Display-advertenties [Display_ads]: Uw producten mogen in dynamische remarketingadvertenties worden getoond.
  • Advertenties met lokale voorraad [Local_inventory_ads]: uw producten mogen in advertenties aan kopers in de buurt van uw winkel worden getoond.
  • Gratis vermeldingen [Free_listings]: uw producten mogen in gratis vermeldingen op Google worden getoond.
  • Gratis lokale vermeldingen [Free_local_listings]: Uw lokale producten mogen in gratis lokale productvermeldingen op Google worden getoond.
  • Cloud voor de detailhandel [cloud_retail]: Hiermee voorkomt u dat uw productinformatie naar uw Cloud-detailhandelproject wordt gestuurd als u een actieve koppeling heeft.
  • Lokale cloud voor detailhandel [local_cloud_retail]: Hiermee voorkomt u dat uw productinformatie naar uw Cloud-detailhandelproject wordt gestuurd als u een actieve koppeling heeft.
    • De bestemmingen detailhandel cloud [cloud_retail] en lokale detailhandel cloud [local_cloud_retail] zijn ook beschikbaar via de Cloud Retail API. Deze ondersteunde waarden zijn nog niet beschikbaar voor Merchant Center Next en de Content API.
Opmerking: Sommige namen van productbestemmingen zijn geüpdatet. Eerder konden deze waarden worden opgegeven als bestemmingen voor uw producten: Shopping Actions, Surfaces across Google en Local surfaces across Google. Deze waarden worden nog wel geaccepteerd, maar we raden u aan om uw producten te updaten met de nieuwe waarden voor deze bestemmingen: Free_listings, Free_local_listings.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden Shopping-advertenties, Display-advertenties, Lokale_voorraadadvertenties, Free_listings, Free_local_listings, Cloud-detailhandel, Lokale_cloud detailhandel
Herhaald veld Ja
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Display_ads
XML-feeds <g:included_destination>Display_ads</g:included_destination>

Herhaalde velden

Als u meerdere bestemmingen wilt opnemen, gebruikt u het kenmerk 1 keer voor elke bestemming. Voorbeeld:

Als platte tekst

Productgegevens voor een orthopedisch hondenbed
Kenmerk Waarde
Titel [title] XXL orthopedisch hondenbed
Inbegrepen bestemming [included_destination] Display_ads
Inbegrepen bestemming [included_destination] Shopping_ads

U kunt ook alle bestemmingen van elkaar scheiden met een komma ( , ):

Kenmerk Waarde
Inbegrepen bestemming [included_destination] Display_ads, Shopping_ads

In XML

<g:included_destination>Display_ads</g:included_destination>
<g:included_destination>Shopping_ads</g:included_destination>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Als u conflicterende waarden voor de kenmerken uitgesloten bestemming [excluded_destination] en inbegrepen bestemming [included_destination] opgeeft, heeft de waarde voor de uitgesloten bestemming altijd voorrang op de waarde van de inbegrepen bestemming.