Ställa in beräknad leveranstid

Beräknad leveranstid är viktig information för användare som överväger ett köp. För att beräkna den totala leveranstiden måste du ange stopptid, hanteringstid och transporttid.

Obs! För Shopping Actions krävs hanteringstid och transporttid i Merchant Center, även om hanteringstiden finns i flödet med attributet max_handling_time [längsta_hanteringstid].

Förstå beräknat leveransdatum

Beräknat leveransdatum är det datum som kunderna ser när de betalar. Värdet beräknas utifrån ”högsta antal hanteringsdagar + högsta antal transportdagar”. Beräknat leveransdatum beräknas i dagar och tar hänsyn till stopptiden.

Helgdagar och beräknat leveransdatum

För beställningar med hanteringstid eller transporttid som överlappar med en helgdag förlängs det beräknade leveransdatumet med en dag. Följande helgdagar betraktas som lediga dagar när leveransdatumet beräknas:

USA

• Nyårsdagen
  • Memorial Day
  • Independence Day
  • Labor Day
  • Thanksgiving Day
  • Juldagen

Frankrike

• Nyårsdagen
  • Annandag påsk
  • Arbetarrörelsens dag
  • Segerdagen
  • Kristi himmelsfärdsdag
  • Annandag pingst
  • Frankrikes nationaldag
  • Marie himmelsfärd
  • Allhelgonadagen
  • Stilleståndsdagen
  • Juldagen

Här är ett exempel på hur beräknat leveransdatum kan se ut med inställningarna nedan i Merchant Center:

• Beställningen görs efter stopptiden 15.00
  • 0–1 hanteringsdagar (behandlas måndag–fredag)
  • 3–5 transportdagar (behandlas måndag–lördag)

Kortaste beräknade leveransdatum: 6 kalenderdagar

Längsta beräknade leveransdatum: 9 kalenderdagar
Beställningsdag Veckodag Status Beställningsdag Veckodag Status
Dag 1 Onsdag Beställd efter stopptiden Dag 1 Onsdag Beställd efter stopptiden
Dag 2 Torsdag Hanteringstid Dag 2 Torsdag Hanteringstiden börjar (dag 0*)
Dag 3 Fredag Transporttid Dag 3 Fredag Hanteringstiden slutar (dag 1)
Dag 4 Lördag Transporttid Dag 4 Lördag Transporttid
Dag 5 Söndag Ingen åtgärd Dag 5 Söndag Ingen åtgärd
Dag 6 Måndag Transporttid (inklusive leveransdag) Dag 6 Måndag Transporttid
      Dag 7 Tisdag Transporttid
      Dag 8 Onsdag Transporttid
      Dag 9 Torsdag Transporttid (inklusive leveransdag)

* ”Dag 0” betyder ”samma dag” för beställningar som görs före stopptiden. För beställningar som görs efter stopptiden är ”dag 0” nästa arbetsdag. Med andra ord räknas all hanteringstid från och med dag 0 oavsett när beställningen görs i förhållande till stopptiden.

Om en kund lägger en beställning klockan 20.00 på onsdag visas ”senast nästa torsdag” i kassan. Eftersom kunden missade den dagliga stopptiden för beställning börjar inte leveransberäkningen att beräknas förrän nästa dag. Sedan används högsta möjliga hanterings- och transporttid för att beräkna ankomstdatumet (inklusive helgdagar). Merchant Center visar dig en rad leveransdagar men kunden ser beräkningen på nio dagar för att ta hänsyn till eventuella problem som uppstår under behandling och frakt.

Steg 1: Ange stopptid

Stopptiden är den tid då kunden senast behöver lägga beställningen för att den ska börja behandlas samma dag. Beställningar som saknar stopptid börjar inte behandlas förrän nästa arbetsdag. Stopptid är ett valfritt värde som du kan ange. Om du lämnar värdet tomt är standardtiden 08:00 PST.

Obs! Eftersom beställningar som görs efter stopptiden börjar behandlas först nästa arbetsdag läggs en extra arbetsdag till på den beräknade leveranstiden.

Steg 2: Ange hanteringstid

Hanteringstiden är det antal arbetsdagar det tar att behandla en beställning innan den skickas iväg. Hanteringstiden börjar vanligtvis när en kund gör en beställning och slutar när en speditör hämtar paketet för leverans.

Om alla varor kräver lika lång tid att behandla bör hanteringstiden konfigureras i Merchant Center inom varje frakttjänst. Om behandlingstiden varierar för varje produkt kan hanteringstiden läggas till i produktflödet för varje vara med attributen max_handling_time [längsta_hanteringstid] och min_handling_time [kortaste_hanteringstid]. När det finns värden för hanteringstid både i Merchant Center och i produktflödet har värdet på varunivå företräde före Merchant Center-värdet för den specifika varan. Läs mer om attribut för hanteringstid.

Viktigt att tänka på: Den rekommenderade transporttiden för alla produkter som skickas till Shopping Actions är mindre än tio kalenderdagar.

Så här lägger du till hanteringstid i en frakttjänst:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen och välj Frakt och returer. Fliken Frakttjänster öppnas.
  3. Klicka på den frakttjänst du vill redigera och bläddra till Leveranstid.
  4. Vid Hanteringstid anger du det minsta antalet dagar som krävs för att behandla en beställning följt av det maximala antalet dagar. Om du behandlar varor samma dag som de beställs är kortaste hanteringstid ”0”.
  5. Ange behandlingsdagar med rullgardinsmenyn bredvid ”behandlas:”.
Om dina behandlingsdagar inte finns som alternativ i rullgardinsmenyn gör du följande:
  1. Klicka på Anpassade dagar i rullgardinsmenyn.
  2. Markera varje ruta bredvid den veckodag du vill välja.
  3. Klicka på Spara.

Steg 3: Ange transporttid

Det här är det antal arbetsdagar det tar för en speditör att leverera ett paket när det hämtas från lagret. Transporttiden måste konfigureras i Merchant Center, antingen med ett enda intervall (till exempel 3–5 dagar) eller med flera intervall baserat på transporttidsetiketter. Läs mer om transporttidsetiketter

Så här lägger du till en transporttid i en frakttjänst:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Frakt på navigeringsmenyn för att öppna sidan Tjänster.
  3. Klicka på den frakttjänst du vill redigera och bläddra till Leveranstid.
  4. Vid Transporttid anger du det minsta antalet dagar som krävs för att leverera en beställning följt av det maximala antalet dagar.
Om frakttjänstens transportdagar inte finns som alternativ i rullgardinsmenyn gör du följande:
  1. Klicka på Anpassade dagar i rullgardinsmenyn.
  2. Markera varje ruta bredvid den veckodag du vill välja.
  3. Klicka på Spara.

Om du vill att transporttiden ska gälla för vissa delar av landet eller om du vill skilja mellan vissa produktgrupper med transit_time_labels [transporttidsetiketter] kan du göra följande:

1. Välj Fler transporttider.
  2. Använd Lägg till destination om du vill lägga till destinationer (endast USA, Frankrike och Australien).
    Välj en post i listan med destinationer (du ställer in destinationer på fliken Leveranszoner). En ny rad visas längst upp i tabellen och raden Alla platser ändras till Alla andra platser. Läs mer om hur du ställer in leveranszoner
    Ange värden för kortaste och längsta transporttid för den nya leveranszonen.
    Om du vill ta bort en rad klickar du på Ta bort bredvid destinationen.
  3. Lägg till en skillnad i form av en transit_time_label [transporttidsetikett] genom att välja Lägg till transporttidsetikett.
    Markera eller ange attributet transit_time_label [transporttidsetikett] som du använde i flödet.
    Ange värden för kortaste och längsta transporttid för etiketten.
    Om du vill ta bort en rad klickar du på Ta bort bredvid etiketten.
  4.  Ange frakttjänstens transportdagar med rullgardinsmenyn bredvid ”skickas:”.
Om frakttjänstens transportdagar inte finns som alternativ i rullgardinsmenyn gör du följande:
  1. Klicka på Anpassade dagar i rullgardinsmenyn.
  2. Markera varje ruta bredvid den veckodag du vill välja.
  3. Klicka på Spara.