I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer anslått leveringstid

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Anslått leveringstid er viktig informasjon for kunder som vurderer å kjøpe noe. Anslått leveringstid kan vises som en merknad i de kostnadsfrie oppføringene og Shopping-annonsene dine. For å beregne samlet leveringstid må du angi bestillingsfrist, behandlingstid og transporttid. (Husk at Google også kan beregne leveringstider basert på data fra transportøren eller partneren din) Finn ut mer om hvordan Google kan beregne leveringstidene dine

Merk: For Kjøp på Google er det obligatorisk å angi behandlingstid og transporttid i Merchant Center, selv om behandlingstiden er inkludert i feeden via attributtet for lengste behandlingstid [max_handling_time].

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Forklaring av anslått leveringsdato

Anslått leveringsdato er «ankommer innen»-datoen kundene ser når de betaler. Denne verdien beregnes som maksimalt antall behandlingsdager + maksimalt antall transportdager. Anslått leveringsdato beregnes i antall dager, og bestillingsfristen tas også med i betraktningen.

Effekten av høytider på anslått leveringsdato

Hvis bestillinger har behandlings- eller transporttid som varer over en høytid, forlenges den anslåtte leveringsdatoen med én dag. Følgende høytider anses som ikke-virkedager når anslått leveringsdato beregnes:

USA

• 1. nyttårsdag
  • Memorial Day (siste mandag i mai)
  • USAs nasjonaldag (4. juli)
  • Labor Day (første mandag i september)
  • Thanksgiving Day (fjerde torsdag i november)
  • 1. juledag

Frankrike

• 1. nyttårsdag
  • 2. påskedag
  • Labor Day
  • 8. mai
  • Kristi himmelfartsdag
  • Andre pinsedag
  • Frankrikes nasjonaldag (14. juli)
  • Maria himmelfartsdag (15. august)
  • Allehelgensaften (1. november)
  • Våpenstillstandsdagen (11. november)
  • 1. juledag

Her ser du et eksempel på hvordan en anslått leveringsdato kan se ut med innstillingene nedenfor i Merchant Center:

• bestilling lagt inn etter fristen, som er kl. 15.00 EST
  • 0–1 behandlingsdager (utføres mandag–fredag)
  • 3–5 transportdager (utføres mandag–lørdag)

Korteste anslåtte leveringstid: seks kalenderdager

Lengste anslåtte leveringstid: ni kalenderdager

Bestillingsdag Ukedag Status Bestillingsdag Ukedag Status
Dag 1 Onsdag Bestilling lagt inn etter fristen Dag 1 Onsdag Bestilling lagt inn etter fristen
Dag 2 Torsdag Behandlingstid Dag 2 Torsdag Behandlingstiden begynner (dag 0*)
Dag 3 Fredag Transporttid Dag 3 Fredag Behandlingstiden slutter (dag 1)
Dag 4 Lørdag Transporttid Dag 4 Lørdag Transporttid
Dag 5 Søndag Ingen aktivitet Dag 5 Søndag Ingen aktivitet
Dag 6 Mandag Transporttid (inkludert leveringsdagen) Dag 6 Mandag Transporttid
      Dag 7 Tirsdag Transporttid
      Dag 8 Onsdag Transporttid
      Dag 9 Torsdag Transporttid (inkludert leveringsdagen)

*«Dag 0» betyr «samme dag» for bestillinger som legges inn før fristen. For bestillinger som legges inn etter fristen, er «Dag 0» den neste virkedagen. All behandlingstid telles altså fra og med «Dag 0», uansett når bestillingen legges inn i forhold til tidsfristen.

Hvis en kunde legger inn en bestilling kl. 20.00 EST på onsdag, vises det en melding i kassen om at bestillingen ankommer innen torsdag uken etter. Siden kunden ikke overholdt den daglige bestillingsfristen, tas ikke denne dagen med i beregningen av den anslåtte leveringsdatoen. Deretter bruker Kjøp på Google det maksimale antallet behandlings- og leveringsdager til å beregne leveringsdatoen (inkludert høytider). Husk at selv om Merchant Center viser deg flere potensielle leveringsestimater, ser kunden bare estimatet på ni dager. Dette er for å ta høyde for eventuelle problemer som kan oppstå under behandling og frakt.

Konfigurering av anslått leveringstid

Merk: Hvis du vil at Google automatisk skal anslå leveringstid basert på data fra transportøren eller partneren din, kan du finne ut mer om å la Google beregne leveringstid.

Trinn 1: Konfigurer en bestillingsfrist

Bestillingsfristen er det tidspunktet kunden senest må legge inn bestillingen sin på for at den skal behandles samme dag. Bestillinger som legges inn etter dette tidspunktet, blir ikke behandlet før neste virkedag. Det er valgfritt å angi en verdi for bestillingsfrist. Hvis du lar feltet stå tomt, blir tidspunktet som standard angitt til 08:00 PST.

Merk: Fordi bestillinger som legges inn etter fristen, ikke blir behandlet før neste virkedag, får kunder som bestiller etter fristen, en ekstra virkedag lagt til i den anslåtte leveringstiden sin.

Trinn 2: Konfigurer behandlingstid

Behandlingstid viser til antallet virkedager som trengs for å behandle en bestilling før den sendes. Behandlingstiden starter vanligvis når en bestilling legges inn av kunden, og slutter når transportøren henter pakken for frakt.

Hvis alle varene dine krever like lang behandlingstid, bør behandlingstiden konfigureres for hver enkelt frakttjeneste i Merchant Center. Hvis behandlingstiden varierer fra produkt til produkt, kan behandlingstiden legges til i produktfeeden for hver vare ved bruk av attributtene for lengste behandlingstid [max_handling_time] og minste behandlingstid [min_handling_time]. Hvis det finnes verdier for behandlingstid både i Merchant Center og i produktfeeden, overstyres Merchant Center-verdien av verdien på varenivå for akkurat denne varen. Finn ut mer om attributtene for behandlingstid

Husk: Det anbefales at alle produkter som sendes inn til Kjøp på Google, har en transporttid på mindre enn ti kalenderdager.

Slik legger du til behandlingstid i en frakttjeneste:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg Frakt og returer for å komme til «Frakttjenester»-fanen.
  3. Klikk på frakttjenesten du vil endre, og rull til «Leveringstid».
  4. For «Behandlingstid» legger du inn det minste antallet dager som kreves for å behandle en bestilling, etterfulgt av det maksimale antallet dager behandlingen kan ta.
    • Merk: Hvis du behandler varer samme dag som de bestilles, anses minimum behandlingstid for å være «0».
  5. Bruk rullegardinmenyen ved siden av «levert:» for å legge inn leveringsdagene dine.
Hvis leveringsdagene ikke er oppført som et alternativ på rullegardinmenyen, gjør du følgende:
  1. Klikk på Egendefinerte dager i rullegardinmenyen.
  2. Velg boksene ved siden av de ønskede ukedagene.
  3. Klikk på Lagre.

Trinn 3: Konfigurer transporttid

Dette er antallet virkedager det tar for en transportør å levere en pakke når den er hentet hos deg. Transporttid må konfigureres i Merchant Center, enten med et enkelt tidsområde (for eksempel «3–5 dager») eller med flere områder basert på etiketter for transporttid. Finn ut mer om etiketter for transporttid

Slik legger du til transporttid i en frakttjeneste:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Frakt på navigasjonsmenyen for å komme til «Tjenester»-siden.
  3. Klikk på frakttjenesten du vil endre, og rull til «Leveringstid».
  4. For «Transporttid» legger du inn minimum antall dager som kreves for å levere en bestilling, etterfulgt av maksimum antall dager som er mulig.
Hvis antallet transportdager for denne frakttjenesten ikke er oppført i rullegardinmenyen, gjør du følgende:
  1. Klikk på Egendefinerte dager i rullegardinmenyen.
  2. Velg boksene ved siden av de ønskede ukedagene.
  3. Klikk på Lagre.

Gjør følgende hvis du vil at transporttiden skal gjelde for bestemte områder i landet, eller hvis du vil skille mellom bestemte produktgrupper ved bruk av etikett for transporttid [transit_time_label]:

1. Velg Flere transporttider.
  2. Bruk «Legg til en destinasjon»-knappen for å legge til destinasjoner (bare for USA, Frankrike og Australia).
    Velg en oppføring fra den tilgjengelige listen over destinasjoner (destinasjoner kan konfigureres i fanen for leveringssoner). Det vises en ny rad øverst i tabellen, og «Alle steder»-raden endres til «Alle andre steder». Finn ut mer om hvordan du setter opp leveringssoner
    Angi verdier for minimum og maksimum transporttid for den nye leveringssonen.
    Hvis du vil fjerne en rad, klikker du på Fjern ved siden av destinasjonen.
  3. Bruk knappen «Legg til en etikett for transporttid» for å legge til en verdi for etikett for transporttid [transit_time_label]
    Velg eller angi attributtet for etikett for transporttid [transit_time_label] som du brukte i feeden.
    Angi verdiene for minste og lengste transporttid for denne etiketten.
    Hvis du vil fjerne en rad, klikker du på Fjern ved siden av etiketten.
  4. Bruk rullegardinmenyen ved siden av «sendt:» for å angi antall transportdager for denne frakttjenesten.
Hvis antallet transportdager for denne frakttjenesten ikke er oppført i rullegardinmenyen, gjør du følgende:
  1. Klikk på Egendefinerte dager i rullegardinmenyen.
  2. Velg boksene ved siden av de ønskede ukedagene.
  3. Klikk på Lagre.

Linker til beslektet innhold