In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geschatte levertijd instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De geschatte levertijd is belangrijke informatie voor klanten die overwegen iets bij u te kopen. De geschatte levertijd kan als annotatie worden weergegeven in uw gratis vermeldingen en Shopping-advertenties. U moet het uiterlijke besteltijdstip, de verwerkingstijd en de bezorgduur opgeven om de totale levertijd te berekenen. Google kan uw levertijden ook berekenen op basis van uw bezorgdienst of partnergegevens. Meer informatie over hoe u uw verzendsnelheid kunt laten berekenen door Google.

Opmerking: Voor Kopen op Google zijn in Merchant Center de verwerkingstijd en bezorgduur vereist, zelfs als de verwerkingstijd is opgenomen in de feed via het kenmerk maximale_verwerkingstijd [max_handling_time].

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Inzicht in de geschatte leverdatum

De geschatte leverdatum is de uiterlijke bezorgdatum die aan klanten wordt getoond bij het afrekenen. Deze waarde wordt berekend als 'maximale aantal verwerkingsdagen + maximale aantal transportdagen'. De geschatte leverdatum wordt berekend in dagen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het uiterlijke besteltijdstip.

Het effect van feestdagen op de geschatte leverdatum

Voor bestellingen met een verwerkingstijd of bezorgduur die op een feestdag vallen, wordt de geschatte leverdatum met één dag verlengd. De volgende feestdagen worden niet als werkdagen beschouwd wanneer de geschatte leverdatum wordt berekend:

VS

• Nieuwjaarsdag
  • Memorial Day
  • Independence Day
  • Dag van de Arbeid
  • Thanksgiving
  • Eerste kerstdag

Frankrijk

• Nieuwjaarsdag
  • Tweede paasdag
  • Dag van de Arbeid
  • V-dag
  • Hemelvaart
  • Pinkstermaandag
  • Franse nationale feestdag
  • Maria-Hemelvaart
  • Allerheiligen
  • Wapenstilstandsdag
  • Eerste kerstdag

Hier volgt een voorbeeld van de geschatte leverdatum bij de onderstaande instellingen in Merchant Center:

• Bestelling geplaatst na het uiterlijke besteltijdstip van 15:00 uur EST
  • 0 - 1 verwerkingsdagen (maandag tot en met vrijdag)
  • 3 - 5 transportdagen (maandag tot en met zaterdag)

Minimale geschatte levertijd: 6 kalenderdagen

Maximale geschatte levertijd: 9 kalenderdagen

Dag van bestelling Dag van de week Status Dag van bestelling Dag van de week Status
Dag 1 Woensdag Bestelling geplaatst na uiterlijk besteltijdstip Dag 1 Woensdag Bestelling geplaatst na uiterlijk besteltijdstip
Dag 2 Donderdag Verwerkingstijd Dag 2 donderdag Verwerkingstijd begint (dag 0*)
Dag 3 Vrijdag Bezorgduur Dag 3 Vrijdag Einde verwerkingstijd (dag 1)
Dag 4 Zaterdag Bezorgduur Dag 4 Zaterdag Bezorgduur
Dag 5 Zondag Geen actie Dag 5 Zondag Geen actie
Dag 6 Maandag Bezorgduur (inclusief bezorgdag) Dag 6 Maandag Bezorgduur
      Dag 7 Dinsdag Bezorgduur
      Dag 8 Woensdag Bezorgduur
      Dag 9 Donderdag Bezorgduur (inclusief bezorgdag)

*'Dag 0' betekent 'dezelfde dag' voor bestellingen die vóór de sluitingstijd zijn geplaatst. Voor bestellingen die na het uiterlijke besteltijdstip worden geplaatst, is 'dag 0' de eerstvolgende werkdag. De verwerkingstijd wordt dus geteld vanaf 'dag 0', ongeacht of de bestelling voor of na het uiterlijke besteltijdstip wordt geplaatst.

Als een klant op woensdag om 20:00 uur EST een bestelling plaatst, wordt het bericht 'wordt uiterlijk aankomende donderdag bezorgd' weergegeven. Aangezien de klant na het uiterlijke besteltijdstip heeft besteld, gaat de berekening van de geschatte levertijd pas in op de volgende dag. Vervolgens gebruikt Kopen op Google het maximale aantal verwerkings- en transportdagen om de bezorgdatum te berekenen (inclusief feestdagen). Hoewel Merchant Center u een reeks bezorgdagen toont, wordt aan de klant de schatting van negen dagen getoond om rekening te houden met eventuele problemen tijdens de verwerking en verzending.

Geschatte levertijd instellen

Opmerking: U vindt hier meer informatie over het door Google laten berekenen van uw verzendsnelheden als u Google de levertijden automatisch wilt laten schatten op basis van de bezorgdienst of partnergegevens.

Stap 1: Stel het uiterlijke besteltijdstip in

Het uiterlijke besteltijdstip is het laatste tijdstip waarop de klant de bestelling kan plaatsen om de verwerking nog op dezelfde dag te laten starten. Bestellingen die niet voor het uiterlijke besteltijdstip worden geplaatst, worden pas de volgende werkdag verwerkt. Het instellen van het uiterlijke besteltijdstip is optioneel. Als u het veld leeg laat, wordt dit tijdstip standaard op 08:00 uur PST ingesteld.

Opmerking: De verwerking van bestellingen die na het uiterlijke besteltijdstip worden geplaatst, begint pas op de volgende werkdag. Daarom wordt er een extra werkdag toegevoegd aan de geschatte levertijd voor klanten die na dit tijdstip bestellen.

Stap 2: Stel de verwerkingstijd in

De verwerkingstijd verwijst naar het aantal werkdagen dat nodig is om een bestelling te verwerken voordat deze wordt verzonden. De verwerkingstijd begint normaal gesproken wanneer een bestelling door een klant wordt geplaatst en eindigt wanneer een vervoerder het pakket ophaalt voor verzending.

Als voor al uw artikelen evenveel verwerkingstijd nodig is, moet de verwerkingstijd in Merchant Center voor elke verzendservice worden ingesteld. Als de verwerkingstijd per product varieert, kan deze voor elk artikel aan de productfeed worden toegevoegd met de kenmerken maximale verwerkingstijd [max_handling_time] en minimale verwerkingstijd [min_handling_time]. Als er zowel in Merchant Center als in de productfeed waarden voor de verwerkingstijd aanwezig zijn, overschrijft de waarde op artikelniveau de Merchant Center-waarde voor alleen dat specifieke artikel. Meer informatie over de kenmerken voor verwerkingstijd

Let op: De aanbevolen bezorgduur voor alle producten die voor Kopen op Google worden ingediend, is minder dan 10 kalenderdagen.

De verwerkingstijd toevoegen aan een verzendservice:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer dan Verzending en retourzendingen. Hiermee gaat u naar het tabblad Verzendservices.
  3. Klik op de verzendservice die u wilt bewerken en scrol naar Levertijd.
  4. Voer bij Verwerkingstijd het minimale aantal dagen in dat nodig is om een bestelling te verwerken, gevolgd door het maximale aantal dagen dat mogelijk is.
    • Opmerking: Als u artikelen verwerkt op dezelfde dag dat ze zijn besteld, heeft uw minimale verwerkingstijd de waarde '0'.
  5. Gebruik het dropdownmenu naast 'verwerkt:' om het aantal dagen voor levering in te stellen.
Als het aantal dagen voor levering niet als optie in het dropdownmenu wordt weergegeven, doet u het volgende:
  1. Klik in het dropdownmenu op Custom dagen.
  2. Vink de vakjes naast de gewenste dagen van de week aan.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 3: Stel de bezorgduur in

Dit is het aantal werkdagen dat een vervoerder nodig heeft om een pakket af te leveren nadat het bij uw bedrijf is opgehaald. De bezorgduur moet worden geconfigureerd in Merchant Center, met een enkel bereik (bijvoorbeeld '3-5 dagen') of met meerdere bereiken op basis van bezorgduurlabels. Meer informatie over bezorgduurlabels

De bezorgduur toevoegen aan een verzendservice:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Verzenden. De pagina Services wordt geopend.
  3. Klik op de verzendservice die u wilt bewerken en scrol naar Levertijd.
  4. Voer bij Bezorgduur het minimale aantal dagen in dat nodig is om een bestelling te bezorgen, gevolgd door het maximale aantal dagen dat mogelijk is.
Als het aantal transportdagen voor deze verzendservice niet als optie in het dropdownmenu wordt weergegeven, doet u het volgende:
  1. Klik in het dropdownmenu op Custom dagen.
  2. Vink de vakjes naast de gewenste dagen van de week aan.
  3. Klik op Opslaan.

Als de bezorgduur van toepassing is op specifieke delen van het land of als u onderscheid wilt maken op basis van bepaalde productgroepen met behulp van het bezorgduurlabel [transit_time_label], doet u het volgende:

1. Selecteer Meer vervoerstijden.
  2. Klik op de knop 'Bestemming toevoegen' om bestemmingen toe te voegen (alleen in de VS, Frankrijk en Australië).
    Kies een item uit de lijst met beschikbare bestemmingen (u kunt bestemmingen configureren op het tabblad Leveringszones). Boven in de tabel verschijnt een nieuwe rij en de rij 'Alle locaties' verandert in 'Alle andere locaties'. Meer informatie over het instellen van leveringszones
    Geef waarden op voor de minimale en maximale bezorgduur voor de nieuwe leveringszone.
    Als u een rij wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen naast de bestemming.
  3. Gebruik de knop 'Bezorgduurlabel toevoegen' om een label voor de bezorgduur [transit_time_label] toe te voegen
    . Selecteer of specificeer het kenmerk label voor bezorgduur [transit_time_label]dat u heeft gebruikt in uw feed.
    Geef waarden op voor de minimale en maximale bezorgduur voor dit label.
    Als u een rij wilt verwijderen, klikt u naast het label op Verwijderen.
  4. Gebruik het dropdownmenu naast 'verzonden:' om de transportdagen voor deze verzendservice op te geven.
Als het aantal transportdagen voor deze verzendservice niet als optie in het dropdownmenu wordt weergegeven, doet u het volgende:
  1. Klik in het dropdownmenu op Custom dagen.
  2. Vink de vakjes naast de gewenste dagen van de week aan.
  3. Klik op Opslaan.