Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Arvioidun toimitusajan määrittäminen

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Arvioitu toimitusaika on tärkeä tieto asiakkaalle, joka harkitsee ostosta. Arvioitu toimitusaika voi näkyä merkintänä maksuttomissa listauksissa ja Shopping-mainoksissa. Toimitusajan laskemiseksi sinun on määritettävä tilausten takaraja, käsittelyaika ja siirtoaika. (Muista, että Google voi määrittää toimitusajat myös kuljetusyhtiösi tai kumppanisi tietojen perusteella.) Katso, miten annat Googlelle luvan laskea toimitusnopeuksia

Huom. Osta Googlen kautta ‑tuotteiden käsittely- ja siirtoaika ovat pakollisia Kauppiaskeskuksessa, vaikka käsittelyaika olisikin jo sisällytetty syötteeseen pisin käsittelyaika [max_handling_time] ‑määritteellä.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Tietoja arvioidusta toimitusajasta

Arvioitu toimituspäivä on päivä, jolloin asiakkaan ostos on viimeistään perillä. Päivä kerrotaan asiakkaalle kassalla. Arvo lasketaan kaavalla "käsittelypäivien enimmäismäärä + siirtopäivien enimmäismäärä". Arvioitu toimitusaika lasketaan päivinä, ja myös tilausten takarajan kellonaika otetaan huomioon.

Pyhäpäivien vaikutukset arvioituun toimitusaikaan

Jos tilauksen käsittely- tai siirtoaika menee päällekkäin pyhäpäivän kanssa, arvioituun toimitusaikaan lisätään yksi päivä. Seuraavat päivät katsotaan pyhäpäiviksi arvioitua toimitusaikaa laskettaessa:

Yhdysvallat

• Uudenvuodenpäivä
  • Memorial Day
  • Itsenäisyyspäivä
  • Labor Day
  • Kiitospäivä
  • Joulupäivä

Ranska

• Uudenvuodenpäivä
  • 2. pääsiäispäivä
  • Labor Day
  • Voitonpäivä Euroopassa
  • Helatorstai
  • Helluntai (maanantai)
  • Ranskan kansallispäivä
  • Neitsyt Marian taivaaseenastumisen päivä
  • Pyhäinpäivä
  • Aselepopäivä
  • Joulupäivä

Tässä on esimerkki siitä, miltä arvioitu toimitusaika voi näyttää käyttämällä seuraavia asetuksia Kauppiaskeskuksessa:

• Tilaus tehty takarajan (15.00 EST) jälkeen
  • 0–1 käsittelypäivää (toimitettu välillä maanantai–perjantai)
  • 3–5 siirtopäivää (toimitettu välillä maanantai–lauantai)

Arvioitu toimituspäivä vähintään: 6 päivää

Arvioitu toimituspäivä enintään: 9 päivää

Tilauspäivä Viikonpäivä Tila Tilauspäivä Viikonpäivä Tila
Päivä 1 Keskiviikko Tilaus tehty takarajan jälkeen Päivä 1 Keskiviikko Tilaus tehty takarajan jälkeen
Päivä 2 Torstai Käsittelyaika Päivä 2 Torstai Käsittelyaika alkaa (päivä 0*)
Päivä 3 Perjantai Siirtoaika Päivä 3 Perjantai Käsittelyaika päättyy (päivä 1)
Päivä 4 Lauantai Siirtoaika Päivä 4 Lauantai Siirtoaika
Päivä 5 Sunnuntai Ei toimenpiteitä Päivä 5 Sunnuntai Ei toimenpiteitä
Päivä 6 Maanantai Siirtoaika (mukaan lukien toimituspäivä) Päivä 6 Maanantai Siirtoaika
      Päivä 7 Tiistai Siirtoaika
      Päivä 8 Keskiviikko Siirtoaika
      Päivä 9 Torstai Siirtoaika (mukaan lukien toimituspäivä)

* "Päivä 0" tarkoittaa "samana päivänä" tilauksissa, jotka on tehty ennen takarajaa. Takarajan jälkeen tehdyissä tilauksissa "päivä 0" on seuraava arkipäivä. Toisin sanoen käsittelyaika lasketaan aina alkaen päivästä 0 riippumatta siitä, onko ostos tehty ennen takarajaa vai sen jälkeen.

Jos asiakas tekee tilauksen keskiviikkona 20.00 EST, kassalla näytetään toimituspäiväksi seuraava torstai. Koska asiakas teki ostoksen päivittäisen takarajan jälkeen, toimitusarvio lasketaan vasta seuraavasta päivästä alkaen. Tämän jälkeen Osta Googlen kautta laskee toimituspäivän enimmäiskäsittelyajan ja siirron aika-alueen perusteella (huomioiden pyhäpäivät). Vaikka Kauppiaskeskus esittää toimituspäivien aikavälin, asiakkaalle näytetään yhdeksän päivän arvio, jotta mahdollisten käsittely- ja toimitusongelmien ratkaisemiselle jää aikaa.

Arvioidun toimitusajan määritys

Huom. Jos haluat antaa Googlelle luvan arvioida toimitusajat automaattisesti kuljetusyhtiösi tai kumppanisi tietojen perusteella, katso, miten annat Googlelle luvan määrittää toimitusnopeuksia.

Vaihe 1: Määritä tilauksen takaraja

Takaraja on kellonaika, johon mennessä asiakkaan on tehtävä tilaus, jotta sen käsittely aloitetaan saman päivän aikana. Takarajan jälkeen tehtyjä tilauksia aletaan käsitellä vasta seuraavana arkipäivänä. Takaraja on valinnainen arvo. Jos jätät sen tyhjäksi, ajaksi asetetaan oletuksena 8.00 PST.

Huom. Koska takarajan jälkeen tehtyjä tilauksia aletaan käsitellä vasta seuraavana arkipäivänä, takarajaa myöhemmin tilauksensa tehneiden asiakkaiden arvioituun toimitusaikaan lisätään yksi ylimääräinen arkipäivä.

Vaihe 2: Määritä käsittelyaika

Käsittelyaika osoittaa, kuinka monta arkipäivää kuluu tilauksen käsittelyyn ennen sen lähettämistä. Käsittelyaika alkaa yleensä siitä, kun asiakas tekee tilauksen, ja päättyy siihen, kun kuljetusyhtiö hakee toimitettavan paketin.

Jos kaikkien tuotteidesi käsittelyyn menee yhtä kauan, käsittelyaika täytyy määrittää Kauppiaskeskuksessa kullekin kuljetuspalvelulle. Jos käsittelyaika vaihtelee tuotteen mukaan, sen voi määrittää kunkin tuotteen tuotesyötteessä käyttämällä pisin käsittelyaika [max_handling_time] ja lyhyin käsittelyaika [min_handling_time] ‑määritteitä. Jos käsittelyaika on määritetty sekä Kauppiaskeskuksessa että tuotesyötteessä, tuotetason arvoa käytetään kyseisen tuotteen kohdalla. Lue lisää käsittelyajan määritteistä

Muistettavaa: Osta Googlen kautta ‑tuotteiden suositeltu siirtoaika on alle 10 päivää.

Käsittelyajan lisääminen toimituspalveluun:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvakettaTyökalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sitten Toimitus ja palautus. Sinut ohjataan Kuljetuspalvelut-välilehdelle.
  3. Klikkaa muokattavaa toimituspalvelua ja vieritä kohtaan Toimitusaika.
  4. Kirjoita Käsittelyaika‑kohtaan, kuinka monta päivää tilauksen käsittelyyn vähintään ja enintään menee
    • Huom. Jos käsittelet tuotteet heti tilauspäivänä, lyhyimmäksi käsittelyajaksi asetetaan 0.
  5. Määritä toimituspäivät toimitettu:-kohdan viereisestä avattavasta valikosta.
Jos avattavasta valikosta ei voi valita toimituspäiviä, tee näin:
  1. Klikkaa avattavasta valikosta Itse valitut päivät.
  2. Valitse valintaruudut haluamiesi viikonpäivien vierestä.
  3. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 3: Määritä siirtoaika

Siirtoaika osoittaa, kuinka monta arkipäivää kuljetusyhtiöllä menee paketin toimittamiseen asiakkaalle sen jälkeen, kun se on hakenut paketin tiloistasi. Siirtoaika lisätään Kauppiaskeskukseen joko yhtenä aikavälinä (esimerkiksi "3–5 päivää") tai useina aikaväleinä siirtoaikojen tunnisteiden mukaan. Lue lisää siirtoaikojen tunnisteista

Siirtoajan lisääminen toimituspalveluun:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Toimitus, niin pääset Palvelut-sivulle.
  3. Klikkaa muokattavaa toimituspalvelua ja vieritä kohtaan Toimitusaika.
  4. Kirjoita Siirtoaika‑kohtaan, kuinka monta päivää tilauksen toimittamiseen vähintään ja enintään menee.
Jos avattavasta valikosta ei voi valita kyseiseen kuljetuspalveluun liittyviä siirtopäiviä, tee näin:
  1. Klikkaa avattavasta valikosta Itse valitut päivät.
  2. Valitse valintaruudut haluamiesi viikonpäivien vierestä.
  3. Klikkaa Tallenna.

Jos haluat määrittää aluekohtaisia siirtoaikoja tai omat siirtoajat tietyille tuoteryhmille määritteellä siirtoajan ilmaiseva tunniste [transit_time_label], tee näin:

1. Valitse Lisää siirtoaikoja.
  2. Voit lisätä määränpäitä Lisää määränpää ‑painikkeella (vain Yhdysvallat, Ranska ja Australia).
    Valitse haluamasi vaihtoehto kohdeluettelosta (kohteet voi määrittää toimitusalueet-välilehdessä). Taulukon yläosaan tulee uusi rivi ja Kaikki sijainnit ‑rivin nimeksi muuttuu Kaikki muut sijainnit. Lue lisää toimitusalueiden määrittämisestä
    Lisää uuden toimitusalueen vähimmäis- ja enimmäissiirtoajat.
    Jos haluat poistaa rivin, klikkaa määränpään vierestä Poista.
  3. Lisää siirtoajan ilmaiseva tunniste ‐painikkeella voit lisätä siirtoajan ilmaiseva tunniste [transit_time_label] ‑arvon
    Valitse tai määritä siirtoajan ilmaiseva tunniste [transit_time_label] ‑määrite, jota käytit syötteessäsi.
    Lisää tunnisteelle siirtoajan vähimmäis- ja enimmäisarvot.
    Jos haluat poistaa rivin, klikkaa tunnisteen vierestä Poista.
  4. Määritä valitun kuljetuspalvelun kohdalla käytettävät siirtopäivät toimitettu:-kohdan viereisestä avattavasta valikosta.
Jos avattavasta valikosta ei voi valita kyseiseen kuljetuspalveluun liittyviä siirtopäiviä, tee näin:
  1. Klikkaa avattavasta valikosta Itse valitut päivät.
  2. Valitse valintaruudut haluamiesi viikonpäivien vierestä.
  3. Klikkaa Tallenna.