In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een minimale bestelwaarde toevoegen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u alleen verzending aanbiedt, hetzij tegen extra kosten of kosteloos, als klanten minimaal een bepaald bedrag besteden (bijvoorbeeld 30 EUR), kunt u dat bedrag invoeren tijdens de configuratie van uw verzendinstellingen. Als u producten verkoopt met een prijs onder de minimale bestelwaarde, kunnen klanten deze producten niet afzonderlijk kopen. Juist in deze gevallen is het erg belangrijk dat u uw minimale bestelwaarde instelt.

Als u pas gratis verzending verzorgt bij een bepaald bestelbedrag en verzendkosten berekent voor lagere bedragen, voert u geen minimum bestelbedrag in bij de verzendinstellingen. Stel alleen een minimum bestelbedrag in als u helemaal geen bestellingen verzendt die onder dat bedrag uitkomen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een minimale bestelwaarde toevoegt aan uw verzendinstellingen.

Hoe het werkt

Voor bepaalde verzendservices kunt u vereisen dat klanten een minimumbedrag besteden op uw website voordat u de producten verzendt. Als u producten indient bij Merchant Center met een prijs onder deze minimale bestelwaarde, moet u de minimale bestelwaarde ook opgeven via uw verzendinstellingen.

Als u wilt dat een klant een minimale hoeveelheid van een specifiek product koopt om dat product te laten verzenden, moet u de waardedie overeenkomt met deze minimale hoeveelheid opgeven als de minimale bestelwaarde. De waarde die u opgeeft voor de minimale bestelwaarde moet de totale prijs zijn voor alle producten die zijn opgenomen in de minimale bestelhoeveelheid. Meer informatie over het opgeven van een prijs voor producten die in bulk worden verkocht en de minimale bestelwaarde

Klanten zien deze waarde in uw advertentie, zodat ze op de hoogte zijn van verzendbeperkingen voordat ze uw website bezoeken. Door deze informatie meteen te geven, voorkomt u dat u moet betalen voor klikken van mensen die niet van plan zijn aanvullende producten te kopen.

Zelfs voor landen waarvoor het niet verplicht is om verzendkosten op te geven, moet u een minimale bestelwaarde opgeven als u deze vereist.

Opmerking: De minimale bestelwaarde moet worden ingesteld in de verzendinstellingen op accountniveau. Als u het kenmerk verzending gebruikt om uw verzendkosten op te geven, worden uw instellingen op accountniveau overschreven en wordt de minimale bestelwaarde die u heeft ingesteld geannuleerd. Stel verzendkosten in op accountniveau als u een minimale bestelwaarde opgeeft.

Wanneer dit wordt weergegeven

Klanten zien de minimale bestelwaarde niet in al uw advertenties of gratis productvermeldingen. De minimale bestelwaarde wordt weergegeven op basis van de volgende punten:

• De laagste verzendkosten uit de beschikbare verzendservices voor een product bepalen of er een minimale bestelwaarde wordt weergegeven.
  • Klanten zien de minimale bestelwaarde alleen wanneer de prijs van een product lager is dan de minimale bestelwaarde.
  • Klanten zien de minimale bestelwaarde niet wanneer de prijs van een product gelijk aan of hoger is dan de minimale bestelwaarde.

Instructies

Voor elke verzendservice waarvoor u een minimale bestelwaarde vereist, voegt u deze waarde (bijvoorbeeld 30 EUR) tijdens het instellen toe in het veld Geavanceerde instellingen.

Als de minimale bestelwaarde alleen geldt voor bepaalde producten, kunt u deze waarde op alleen deze producten toepassen aan de hand van een verzendlabel:

1. Gebruik het kenmerk verzendlabel[shipping_label] voor elk product waarvoor de waarde geldt.
  2. Filter producten op dat verzendlabel wanneer u de verzendinstellingen configureert.

Als de minimale bestelwaarde per klant kan verschillen (afhankelijk van zijn/haar lidmaatschap van een programma, het tijdstip van zijn/haar laatste bestelling enzovoort), geeft u de minimale bestelwaarde op die voor elke klant volstaat.

Meer informatie over het opgeven van het kenmerk prijs met de minimale bestelwaarde

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt