I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Notater for strukturerte data

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Notater for strukturerte data brukes til å definere egenskapene til produktene i dataene for den selgervertsbaserte lokale butikkfronten og for henting i butikk. Ved å legge til nødvendige notater for strukturerte data hjelper du Google med å sjekke at den lokale produktinformasjonen din er riktig.

Strukturerte data for selgervertsbasert lokal butikkfront

Legg til de nødvendige notatene for strukturerte data fra tabellen nedenfor på produktlandingssidene dine:

Merk: Schema.org-oppmerking kan brukes på nettsider på alle språk. I likhet med HTML er oppmerkingen på engelsk. For Schema.org-verdiene må det skilles mellom store og små bokstaver.

Schema.org-verdi Spesifikasjonsverdi for produktfeed eller feed for varelager Verditype
Product > sku itemid Streng for vareenheten.
Product > offers > price price Dette feltet skal bare inneholde prisverdien. Prisen skal være et tall uten tusenskilletegn eller mellomrom (f.eks. 8.99).
Product > offers > priceCurrency price (currency) Prisvalutaen skal alltid angis i ISO 4217-format med tre bokstaver (f.eks. «USD», «GBP», «EUR»), og valutaen skal oppfylle språk- og valutakravene for oppføringslandet.
Product > offers > availability availability Gyldig ItemAvailability-verdi. De vanligste schema.org-verdiene er InStock og OutofStock.
Product > offers > itemCondition condition Gyldig OfferItemCondition. De vanligste schema.org-verdiene er NewCondition og UsedCondition.
Product > offers > availableAtOrFrom > branchCode store code En unik alfanumerisk identifikator for hver lokale butikk. Du må bruke de samme butikkodene som du har oppgitt i bedriftsprofilene.

Strukturerte data for henting i butikk

Hvis du vil se annoteringer for henting i butikk på Google.com for tilbud der brukere viderekobles til landingssiden din for henting i butikk, legger du til følgende verdier:

Merk: Schema.org-oppmerking kan brukes på nettsider på alle språk. I likhet med HTML er oppmerkingen på engelsk. For Schema.org-verdiene må det skilles mellom store og små bokstaver.

Schema.org-område

Spesifikasjonsverdi for produktfeed eller feed for varelager

Verditype
Product > sku itemid Streng for vareenheten.
Product > offers > price price [pris]

Dette feltet skal bare inneholde prisverdien. Prisen skal være et tall uten tusenskilletegn eller mellomrom (f.eks. 8.99).

Product > offers > priceCurrency price [pris] (valuta)

Prisvalutaen skal alltid angis i ISO 4217-format med tre bokstaver (f.eks. «USD», «GBP», «EUR»), og valutaen skal oppfylle språk- og valutakravene for oppføringslandet.

Product > offers > availability availability [tilgjengelighet]

Gyldig ItemAvailability-verdi. De vanligste schema.org-verdiene er InStock og OutofStock.

Product > offers > itemCondition condition [tilstand]

Gyldig OfferItemCondition. De vanligste schema.org-verdiene er NewCondition og UsedCondition.

Product > offers > availableAtOrFrom > branchCode store code [butikkode] En unik alfanumerisk identifikator for hver lokale butikk. Butikkoden må samsvare med koden du har oppgitt i bedriftsprofilene.
Product > offers > availableDeliveryMethod

--

Schema.org-verdien OnSitePickup er en indikasjon på at produktet kan hentes i butikk.
Product > offers > potentialAction pickup method [hentemåte] Schema.org-verdien BuyAction er en indikasjon på at produktet kan kjøpes på nettet og hentes i butikk. Schema.org-verdien ReserveAction er en indikasjon på at produktet kan reserveres på nettet og hentes i butikk.
Product > offers > deliveryLeadTime pickup sla [tjenesteavtale for henting] Tiden for potensielt salg for leveringen kan bare være 1 eller 0. Dette er en indikasjon på det estimerte antallet dager før varen kan hentes:
0 = samme dag
1 = neste dag

Finn ut mer om strukturerte data for Merchant Center

Test oppmerkingen din

Test Schema.org-implementeringen din med verktøyet for rike resultater. Gå til testen for rike resultater for å finne ut mer om bruk av verktøyet, feilsøking av problemer og tolking av resultatene i verktøyet.

Krav til notater for strukturerte data

• Det må finnes oppmerking for strukturerte data i HTML-koden nettjeneren returnerer. Oppmerkingen for strukturerte data kan ikke genereres med JavaScript etter at siden er lastet inn.
  • Du kan ikke endre landingssiden din på bakgrunn av informasjon om brukeren. Du kan for eksempel ikke endre prisene dine ut fra brukerens IP-adresse eller nettleser.
  • Det må være samsvar mellom de strukturerte dataene og verdiene som vises til brukeren. Å oppgi feil informasjon på produktlandingssidene er i strid med retningslinjene våre for nettutviklere.

Eksempler

Mikrodataeksempel

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Product">
  <meta itemprop="sku" content="123456"/>
  <meta itemprop="name" content="Acme 17-tommers mikrobølgeovn – hvit"/>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Online offer -->
    <span itemprop="price" content="550.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
  </div>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Local offer -->
    <span itemprop="price" content="550.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="NOK"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
    <div itemprop="availableAtOrFrom" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
      <span itemprop="name" content="Acme-butikknavn"/>
      <span itemprop="branchCode" content="12345"/>
    </div>
    <link itemprop="availableDeliveryMethod" href="http://schema.org/OnSitePickup"/>
    <link itemprop="potentialAction" itemscope itemtype="http://schema.org/BuyAction"/>
    <div itemprop="deliveryLeadTime" itemscope itemtype="http://schema.org/QuantitativeValue">
      <span itemprop="value" content="0"/>
    </div>
  </div>
</div>

JSON-LD-eksempel

{
  "@context": "http://schema.org/",
  "@type": "Product",
  "sku": "123456",
  "name": "Acme 17-tommers mikrobølgeovn – hvit",
  "offers": [{
    "@type": "Offer",
    "price": "550.00",
    "priceCurrency": "NOK",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition"
  }, {
    "@type": "Offer",
    "price": "550.00",
    "priceCurrency": "NOK",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition",
    "availableAtOrFrom": {
      "@type": "Place",
      "name": "Acme-butikknavn",
      "branchCode": "12345"
    },
    "availableDeliveryMethod": "http://schema.org/OnSitePickup",
    "potentialAction": {
      "@type": "http://schema.org/BuyAction"
    "deliveryLeadTime": {
      "@type": "http://schema.org/QuantitativeValue",
      "value": 0