Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Strukturoidun datan merkinnät

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Strukturoidun datan merkinnät auttavat määrittämään tuotteidesi ominaisuudet kauppiaan ylläpitämällä paikallisella tuotesivulla ja kaupasta noutoa koskevassa datassa. Pakollisten strukturoidun datan merkintöjen lisääminen auttaa varmistamaan, että Google pystyy tarkistamaan paikallisten tuotteiden datan paikkansapitävyyden.

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun strukturoitu data

Lisää allaolevassa taulukossa kerrotut pakolliset strukturoidun datan merkinnät tuotteidesi laskeutumissivuille:

Huom. Schema.org-merkintöjä voi käyttää minkä kielisillä verkkosivuilla tahansa. Merkinnät, samoin kuin HTML, ovat kuitenkin englanninkielisiä. Kirjainkoolla on väliä schema.org-arvoissa.

Schema.org-arvo Tuote- tai saatavuussyötteen arvo Arvotyyppi
Product > sku itemid SKU-merkkijono
Product > offers > price price Tämän kentän tulee sisältää vain hinnan arvo. Hinta on ilmoitettava numerona ilman tuhaterottimia tai välilyöntejä (esim. 8.99).
Product > offers > priceCurrency price (currency) Hinnan valuutta on aina määritettävä kolmikirjaimisessa ISO 4217 ‑muodossa (esim. USD, GBP, EUR), ja valuutan on täytettävä kohdemaasi kieli- ja valuuttavaatimukset.
Product > offers > availability availability Kelvollinen ItemAvailability‑arvo. Yleisimmät schema.org-arvot ovat InStock ja OutofStock.
Product > offers > itemCondition condition Kelvollinen OfferItemCondition‑arvo. Yleisimmät schema.org-arvot ovat NewCondition ja UsedCondition.
Product > offer > availableAtOrFrom > branchCode store code Yksilöllinen aakkosnumeerinen tunniste kullekin paikalliselle kaupalle. Käytä samoja kauppakoodeja, jotka olet lisännyt Yritysprofiileissa.

Kaupasta noudon strukturoitu data

Jos haluat näyttää kaupasta noutoa koskevia merkintöjä Google.comissa tarjouksille, jotka johtavat kauppanoudon laskeutumissivullesi, lisää seuraavat arvot:

Huom. Schema.org-merkintöjä voi käyttää minkä kielisillä verkkosivuilla tahansa. Merkinnät, samoin kuin HTML, ovat kuitenkin englanninkielisiä. Kirjainkoolla on väliä schema.org-arvoissa.

Schema.org-ominaisuus

Tuote- tai saatavuussyötteen arvo

Arvotyyppi
Product > sku itemid [tunnus] SKU-merkkijono
Product > offers > price price [hinta]

Tämän kentän tulee sisältää vain hinnan arvo. Hinta on ilmoitettava numerona ilman tuhaterottimia tai välilyöntejä (esim. 8.99).

Product > offers > priceCurrency price (currency) [hinta (valuutta)]

Hinnan valuutta on aina määritettävä kolmikirjaimisessa ISO 4217 ‑muodossa (esim. USD, GBP, EUR), ja valuutan on täytettävä kohdemaasi kieli- ja valuuttavaatimukset.

Product > offers > availability availability [saatavuus]

Kelvollinen ItemAvailability-arvo. Yleisimmät schema.org-arvot ovat InStock ja OutofStock.

Product > offers > itemCondition condition [kunto]

Kelvollinen OfferItemCondition‑arvo. Yleisimmät schema.org-arvot ovat NewCondition ja UsedCondition.

Product > offers > availableAtOrFrom > branchCode store_code [kauppakoodi] Yksilöllinen aakkosnumeerinen tunniste kullekin paikalliselle kaupalle. Kauppakoodin (Store code) on oltava sama kuin Yritysprofiileissa.
Product > offers > availableDeliveryMethod

--

OnSitePickup-schema.org-arvo kertoo, että tuote on noudettavissa kaupasta.
Product > offers > potentialAction pickup method [noutotapa] BuyAction-schema.org-arvo kertoo, että tuotteen voi ostaa verkosta ja noutaa kaupasta. ReserveAction-schema.org-arvo kertoo, että tuotteen voi varata verkossa ja noutaa kaupasta.
Product > offers > deliveryLeadTime pickup_sla [noudon palvelutasosopimus] Toimituksen läpimenoajan tulee olla joko 1 tai 0. Tällä arvolla ilmaistaan, monenko päivän päästä (arviolta) tuote on noudettavissa:
0 = Samana päivänä
1 = Seuraavana päivänä

Lue lisää strukturoidusta datasta Kauppiaskeskuksessa.

Merkintöjen testaaminen

Voit testata schema.org-toteutustasi rich-tulosten työkalulla. Lisätietoja työkalusta, viankorjauksista ja työkalun tulosten tulkinnasta saat rich-tulosten testisivulta.

Strukturoidun datan merkintöjä koskevat vaatimukset

• Strukturoidun datan merkintöjen on sisällyttävä verkkopalvelimen palauttamaan HTML:ään. Strukturoidun datan merkintöjä ei voi luoda Javascriptillä sivun lataamisen jälkeen.
  • Laskeutumissivua ei voi muuttaa käyttäjää koskevien tietojen perusteella. Hintoja ei siis saa muuttaa käyttäjän IP-osoitteen tai selaimen tyypin perusteella.
  • Strukturoidun datan on vastattava käyttäjälle näytettyjä arvoja. Virheellisen datan käyttäminen tuotteen laskeutumissivuilla on web-kehittäjien ohjeiden vastaista.

Esimerkkejä

Mikrodataesimerkki

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Product">
  <meta itemprop="sku" content="123456"/>
  <meta itemprop="name" content="Valkoinen Acme-mikroaaltouuni 43 cm"/>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Verkkotarjous -->
    <span itemprop="price" content="55.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="USD"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
  </div>
  <div itemprop="offers" itemscope itemtype="http://schema.org/Offer"> <!-- Paikallinen tarjous -->
    <span itemprop="price" content="55.00"/>
    <meta itemprop="priceCurrency" content="USD"/>
    <link itemprop="availability" href="http://schema.org/InStock"/>
    <link itemprop="itemCondition" href="http://schema.org/NewCondition"/>
    <div itemprop="availableAtOrFrom" itemscope itemtype="http://schema.org/Place">
      <span itemprop="name" content="Acme-kaupan nimi"/>
      <span itemprop="branchCode" content="12345"/>
    </div>
    <link itemprop="availableDeliveryMethod" href="http://schema.org/OnSitePickup"/>
    <link itemprop="potentialAction" itemscope itemtype="http://schema.org/BuyAction"/>
    <div itemprop="deliveryLeadTime" itemscope itemtype="http://schema.org/QuantitativeValue">
      <span itemprop="value" content="0"/>
    </div>
  </div>
</div>

JSON-LD-esimerkki

{
  "@context": "http://schema.org/",
  "@type": "Tuote",
  "sku": "123456",
  "name": "Valkoinen Acme-mikroaaltouuni 43 cm",
  "offers": [{
    "@type": "Tarjous",
    "price": "55.00",
    "priceCurrency": "USD",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition"
  }, {
    "@type": "Tarjous",
    "price": "55.00",
    "priceCurrency": "USD",
    "availability": "http://schema.org/InStock",
    "itemCondition": "http://schema.org/NewCondition",
    "availableAtOrFrom": {
      "@type": "Paikka",
      "name": "Acme-kaupan nimi",
      "branchCode": "12345"
    },
    "availableDeliveryMethod": "http://schema.org/OnSitePickup",
    "potentialAction": {
      "@type": "http://schema.org/BuyAction"
    "deliveryLeadTime": {
      "@type": "http://schema.org/QuantitativeValue",
      "value": 0