In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Basisprincipes van promoties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over de basisprincipes van promoties in Merchant Center Next.

In dit artikel leggen we de voordelen en de werking van promoties uit.

Met promoties kunt u online aanbiedingen distribueren via verschillende Google-services, waaronder Zoeken, het tabblad Shopping en Chrome. Als u promoties toevoegt aan producten die u op Google verkoopt, zien kopers een link naar een speciale aanbieding (bijvoorbeeld 15% korting of gratis verzending) of een promotiebadge. Deze kunnen uw producten aantrekkelijker maken en kopers stimuleren om ze te kopen. Ga voor meer informatie naar Een feed maken.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Opmerking: Promoties hebben geen invloed op de kosten per klik (CPC).

Op deze pagina

Voordelen

• Hogere klikfrequentie: gebruik promoties om uw producten op Google extra onder de aandacht te brengen.
  • Meer conversies: geef kopers een reden om nu te kopen.
  • Geschikt voor meerdere schermen: Google toont links voor speciale aanbiedingen op desktops en mobiele apparaten.

Hoe het werkt

Promoties zijn beschikbaar als u een actieve productfeed heeft in het Google Merchant Center. Als u promoties heeft geactiveerd, kunt u verschillende typen maken. Als u een promotie heeft gemaakt, wordt deze beoordeeld door Google.

Google accepteert de volgende typen promoties:

• Kortingen: een percentage korting, cashback, 2 voor de prijs van 1 of koop er 1 en krijg de 2e met korting
  • Cadeaus: gratis artikel of cadeaukaart met een bepaalde waarde
  • Verzending: gratis verzending of korting op de verzending

Opmerking: Promoties hebben geen invloed op uw positie op Google.

Google wijst promoties af als deze niet beschikbaar zijn voor alle of de meeste doelgroepen die de promoties kunnen bekijken, bijvoorbeeld in het geval dat promoties worden aangeboden aan een specifieke groep zoals militairen of studenten. Promoties die alleen worden aangeboden aan nieuwe klanten, zijn wel toegestaan. Kom meer te weten over over promotietypen.

De aanbiedingenpagina op Zoeken

In de VS heeft Google ook een aanbiedingenpagina op Zoeken met producten die in de uitverkoop zijn bij verkopers op het web. Als u promoties maakt die in aanmerking komen voor weergave op Google Zoeken, worden uw producten weergegeven op de aanbiedingenpagina. U hoeft daar niets voor te doen.

Kopers kunnen de aanbiedingenpagina vinden door te zoeken op 'deals shoppen'. Ze kunnen bijvoorbeeld aanbiedingen in specifieke categorieën vinden door te zoeken op 'elektronicadeals shoppen'.

Promoties beheren in Chrome

U kunt uw promoties ook tonen aan kopers die de Chrome-browser gebruiken:

• Op de pagina Nieuw tabblad in Chrome, als onderdeel van een nieuwe functie die recente activiteit op internet toont. Hiermee kunt u gebruikers terughalen naar uw site om een aankoop af te ronden.
  • In de adresbalk van Chrome: promoties worden rechts van de adresbalk weergegeven en terwijl een koper op uw website browst.

Kom meer te weten over de deelnamevereisten en hoe u deze typen promoties beheert in Chrome.

Promoties maken en beheren met externe partners (alleen in de Verenigde Staten)

Als u een Shopify- of WooCommerce-account heeft, kunt u uw productkortingen op deze platforms koppelen aan uw Merchant Center-account om uw promoties voor uw producten op Google te laten zien. U hoeft de promoties niet via uw Merchant Center-account te maken als u deze functie gebruikt. Ga voor meer informatie naar Promoties beheren met externe partners.

Geautomatiseerde promotiefeed

Met de geautomatiseerde promotiefeed kunt u uw live promoties automatisch met Google delen en hoeft u ze niet handmatig te maken in uw Merchant Center-account.

Google haalt geschikte live promoties op van de webpagina's van uw producten (ook wel pagina's met productdetails genoemd), zodat deze automatisch worden getoond in gratis productvermeldingen en Shopping-advertenties op Google.

Ga voor meer informatie naar De geautomatiseerde promotiefeed beheren.

Opmerking: Deze functie bevindt zich momenteel in een gesloten bètafase voor verkopers in de VS. Niet alle websites komen in aanmerking voor geautomatiseerde promoties.

Promoties maken en beheren in het kennisvenster op Zoeken

Google kan uw online aanbiedingen in het kennisvenster weergeven wanneer een gebruiker uw bedrijf opzoekt op Google Zoeken. Zo kunnen gebruikers makkelijk de beste aanbiedingen van uw bedrijf vinden.

U kunt promoties van uw bedrijf in het kennisvenster op Google Zoeken tonen door een promotie toe te voegen in Google Merchant Center. Ga voor meer informatie naar Een feed maken.

Als u niet wilt dat uw promotie wordt weergegeven in het kennisvenster op Google Zoeken, kunt u de promotie bewerken door in Merchant Center de bestemming Gratis vermeldingen te deselecteren. Ga voor meer informatie naar Een promotie bewerken.

Deelnamevereisten: Alleen bepaalde bedrijven in de VS die een kennisvenster op desktops en live promoties hebben in Google Merchant Center, komen op dit moment in aanmerking. U hoeft niets te doen om de promoties te tonen op Google Zoeken.