I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om attributter med gjentatte felt

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Når du skal sende inn produktinformasjonen din, kan du sende inn flere verdier for enkelte attributter. Du kan for eksempel sende inn flere verdier for attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link] hvis du vil sende inn flere bilder av produktet ditt.

I denne artikkelen får du vite hvordan denne prosessen fungerer for hvert format som støttes.

Før du begynner

Sørg for at du kjenner til kravene for hvert attributt og om gjentatte felt kan brukes med attributtet. Finn ut mer om spesifikasjonen for produktinformasjon

Du kan sende inn produktinformasjon på mange forskjellige måter. Forsikre deg om at du forstår hvordan du sender inn informasjonen din, før du leser denne artikkelen. Finn ut mer om datafeeder

Slik fungerer det

Noen ganger ønsker du kanskje å sende inn flere verdier for et attributt. Hvis du for eksempel vil sende inn fraktkostnader for flere områder ved å bruke attributtet for frakt [shipping], må du sende inn forskjellige verdier for hvert område.

Nøyaktig hvordan denne prosessen fungerer, varierer avhengig av formatet for produktinformasjonen din.

Tekstfeed: Google Regneark

Hvis du sender inn produktinformasjonen din gjennom Google Regneark, har du to alternativer: skille hver verdi med et komma, eller opprette flere kolonner (én for hver verdi). Her er en beskrivelse av disse alternativene.

Alternativ 1: Skill hver verdi med et komma i Google Regneark

Legg til hver verdi i samme celle, men skill dem med et komma ( , ) og ikke legg til noe mellomrom. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for produkttype [product_type]:

N O P
1 product_type
2 Hjem,Hage og Kjøkken,Dekketøy
3

For et attributt med underattributter skiller du hvert underattributt med et kolon, men du skiller fortsatt hver hovedverdi med et komma (og legger ikke til noe mellomrom). Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for frakt [shipping]:

N O P
1 shipping
2 US:80302:Same Day:30.00 USD,US:94002-95460:Overnight:16.00 USD,US:900*-901*:Ground:2.30 USD
3

Hvis du skal sende inn en nettadresse som inneholder et komma, må du forsikre deg om at kommaet er gjort om til kode (som %2C). Slik sender du for eksempel inn to bildenettadresser (som inneholder komma) for ekstra bildelink [additional_image_link]:

I J K
1 additional_image_link
2 http://example.com/image2%2C3.jpg,http://example.com/image2%2C4.jpg
3

Alternativ 2: Opprett flere kolonner i Google Regneark

Opprett flere kolonner for attributtet, og legg til én verdi i hver kolonne. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for produkttype [product_type]:

N O P Q R
1 product_type product_type product_type
2 Hjem Hage og kjøkken Dekketøy
3

For et attributt med underattributter skiller du hvert underattributt med et kolon og legger til hver hovedverdi i en egen kolonne. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for frakt [shipping]:

N O P Q R
1 shipping shipping shipping
2 US:80302:Same Day:30.00 USD US:94002-95460:Overnight:16.00 USD US:900*-901*:Ground:2.30 USD
3
Tekstfeed: Tabulatordelt

Hvis du sender inn produktinformasjonen din gjennom en tabulatordelt feed, har du to alternativer: skille hver verdi med et komma, eller opprette flere kolonner (én for hver verdi). Her er en beskrivelse av disse alternativene.

Alternativ 1: Skill hver verdi med et komma med en tabulatordelt feed

Dette alternativet fungerer ikke med Excel og enkelte andre regnearkprogrammer, ettersom det legges til anførselstegn automatisk i disse programmene. Hvis du bruker Excel (eller et annet regnearkprogram enn Google Regneark), anbefaler vi at du bruker det andre alternativet (å opprette flere kolonner med en tabulatordelt feed) som står beskrevet nedenfor.

Legg til hver verdi i samme celle, men skill dem med et komma ( , ) og ikke legg til noe mellomrom. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for produkttype [product_type]:

N O P
1 product_type
2 Hjem,Hage og Kjøkken,Dekketøy
3

For et attributt med underattributter skiller du hvert underattributt med et kolon, men du skiller fortsatt hver hovedverdi med et komma. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for frakt [shipping]:

N O P
1 shipping
2 US:80302:Same Day:30.00 USD,US:94002-95460:Overnight:16.00 USD,US:900*-901*:Ground:2.30 USD
3

Hvis du skal sende inn en nettadresse som inneholder et komma, må du forsikre deg om at kommaet er gjort om til kode (som %2C). Slik sender du for eksempel inn to bildenettadresser (som inneholder komma) for attributtet for ekstra bildelink [additional_image_link]:

I J K
1 additional_image_link
2 http://example.com/image2%2C3.jpg,http://example.com/image2%2C4.jpg
3

Alternativ 2: Opprett flere kolonner med en tabulatordelt feed

Opprett flere kolonner for attributtet, og legg til én verdi i hver kolonne. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for produkttype [product_type]:

N O P Q R
1 product_type product_type product_type
2 Hjem Hage og kjøkken Dekketøy
3

For et attributt med underattributter skiller du hvert underattributt med et kolon og legger til hver hovedverdi i en egen kolonne. Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for frakt [shipping]:

N O P Q R
1 shipping shipping shipping
2 US:80302:Same Day:30.00 USD US:94002-95460:Overnight:16.00 USD US:900*-901*:Ground:2.30 USD
3
XML-feed

Hvis du sender inn produktinformasjonen din gjennom en XML-feed, angir du flere verdier ved å sende inn attributtet flere ganger.

Slik sender du for eksempel inn tre verdier for attributtet for frakt [shipping]:

<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>MA</g:region>
  <g:service>Same Day</g:service>
  <g:price>30.00 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>900*-901*</g:region>
  <g:service>Overnight</g:service>
  <g:price>16.00 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>CA</g:region>
  <g:service>Ground</g:service>
  <g:price>2.30 USD</g:price>
</g:shipping>