In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over voorraadverificatie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Opmerking: Voorraadverificatie is niet vereist als u bent goedgekeurd voor een door de verkoper gehoste winkelpagina. Het kan 72 uur duren voordat uw feed is verwerkt. Als u daarna Verificatie aanvragen selecteert, stuurt Google een melding naar uw Merchant Center-account waarin staat dat u nu advertenties met lokale voorraad en gratis lokale productvermeldingen kunt weergeven.

Via dit programma controleert het voorraadverificatieteam van Google de productinformatie in uw winkels om te zorgen dat deze overeenkomt met de informatie die u via uw datafeeds indient. Met dit programma garanderen we ook dat de informatie in advertenties met lokale voorraad en gratis productvermeldingen nauwkeurig is. Meer informatie over hoe u voorraadverificatie aanvraagt

Vereiste voorraadverificaties per ervaring op de landingspagina

Nadat u uw productgegevens heeft ingediend en uw contactpersoon voor voorraadverificatie heeft gevalideerd, kunt u controles voor voorraadverificatie starten. Afhankelijk van de ervaring op de landingspagina moet u een minimumaantal voorraadverificaties afronden.

Opmerking: Als de voorraadverificatie mislukt, moet u meer voorraadverificaties afronden dan het minimum aantal voorraadverificaties.
  Aantal voorraadverificaties per aantal winkels
Ervaring op landingspagina 1-2 winkels Meer dan 3 winkels
Door Google gehoste winkelpagina 1 3
Door verkoper gehoste winkelpagina (basis) 0 0
Door verkoper gehoste winkelpagina (volledig) 0 0

Proces voor voorraadverificatie

Nadat u voorraadverificatie heeft aangevraagd, stuurt Google u een e-mail om te bevestigen dat uw account klaar is voor de voorraadverificatiefase. Het voorraadverificatieproces werkt als volgt:

• U geeft de contactgegevens van uw winkelvertegenwoordiger en zijn beschikbaarheid op om de beoordeling uit te voeren. Dit kan iemand zijn die in uw winkel werkt, een marketingteamlid of een stagiair.
  • Op een afgesproken datum e-mailt Google uw winkelvertegenwoordiger een enquêteformulier met een willekeurige selectie van 100 producten uit de datafeeds van de winkel. De winkelvertegenwoordiger controleert met dit formulier of de productinformatie overeenkomt met wat er in de winkel beschikbaar is. Het formulier werkt met alle browsers.
  • De winkelvertegenwoordiger moet ook van enkele producten een foto maken waarop het productlabel en de prijs duidelijk zichtbaar zijn.

Zodra de winkelvertegenwoordiger toegang heeft tot uw winkel, duurt het verificatieproces ongeveer 2 uur per winkel. Het enquêteformulier moet op dezelfde werkdag worden ingevuld. Nadat u de voorraadverificatie heeft afgerond, dient u de enquête in om de gegevens door te geven.

Een conceptillustratie van het formulier voor voorraadverificatie voor Merchant Center-accounts. Een conceptillustratie van een weergave met itemgegevens in het formulier voor voorraadverificatie voor Merchant Center-accounts.

Voorraad opnieuw verifiëren

Als uw advertenties met lokale voorraad of gratis lokale vermeldingen eenmaal live zijn, kan Google vereisen dat u extra voorraadverificaties uitvoert. Deze controles zorgen ervoor dat de product-, prijs- en beschikbaarheidsinformatie van uw producten in de buurt altijd correct zijn. We raden u aan de prijs- en beschikbaarheidswijzigingen in uw voorraadgegevens zo vaak mogelijk te updaten en uw voorraadgegevens minstens 1 keer per dag te vernieuwen.