Flöden med produktomdömen via Merchant Center

I den här artikeln kan du läsa om hur du överför ditt flöde med produktomdömen till Merchant Center.

Innan du börjar

• Förbered ett Merchant Center-konto eller -underkonto. Läs mer om hur du öppnar ett Merchant Center-konto.
  • Registrera dig för att skicka in ditt flöde med hjälp av det här intresseformuläret.
  • Förbered en validerad XML-fil med produktrecensioner. Läs mer om XML-validering och om hur du skapar ett XML-flöde.
  • Se till att ditt flöde uppfyller följande krav:
    • Du måste vara värd för ett eget XML-flöde och webbadressen till filens sökväg måste börja med http://, https://, ftp:// eller sftp://.
    • Du kan skicka en XML-fil eller flera XML-filer komprimerade till en ZIP-fil.
    • Storleken på en enda XML-fil får under inga omständigheter överskrida 100 MB, inte ens i en ZIP-fil. En ZIP-fil som innehåller flera XML-filer får vara över 100 MB. Enskilda XML-filer som överstiger 100 MB behandlas inte.
    • Varje enskild fil måste vara en giltig XML-fil. Mer information om vad varje XML-fil ska innehålla finns i flödesspecifikationerna.

Så här överför du ett nytt flöde för produktrecensioner

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Produktrecensioner.
  4. Klicka på Flöden med produktrecensioner för att öppna sidan Flöden.
  5. Klicka på plusknappen på sidan Flöden.

Steg 1: Namn och inmatningsmetod

1. Ge flödet ett namn. Det är bara du som kan se namnet.
  2. Välj en uppladdningsmetod.

Steg 2: Konfigurering

1. Konfigurera dina flödesalternativ för metoden du har valt:
    • Ange filnamnet.
    • Välj hämtningsfrekvens i rullgardinsmenyn.
    • Välj hämtningstid i rullgardinsmenyn.
    • Välj tidszon i rullgardinsmenyn.
    • Ange filens webbadress.
      • Ange inloggningsuppgifterna om webbadressen är lösenordsskyddad.
  2. Klicka på Fortsätt.
Obs! Oavsett om du väljer Schemalagd hämtning eller en Direktöverföring måste du överföra ett flöde minst en gång i månaden så att du fortsätter att vara kvalificerad för programmet. Kontrollera att filnamnet du anger innehåller ett lämpligt tillägg (.zip för ZIP-filer och .xml för enskilda XML-filer). Läs mer om överföring av dataflöden

När du har registrerat ett nytt flöde visas det i listan över registrerade flöden på skärmen Flöden. Ett flöde kan ha följande status:

• Bearbetas: Innebär att validering av flöde pågår.
  • Bearbetat: Innebär att Google har tagit emot och validerat flödet.
  • Misslyckades: Innebär att flödesvalideringen inte lyckades och att innehållet i flödet inte fortsätter att bearbetas. Du måste korrigera flödet och överföra filen igen.
Obs! Om du vill ta bort en befintlig recension utesluter du den helt enkelt från det uppladdade flödet. Tidigare inskickade recensioner som inte ingår i nya uppladdningar tas bort.