I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ladda upp ett flöde med produktrecensioner till Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du behöver ett flöde med produktrecensioner för att visa sammanställda recensioner av dina produkter för kunder som handlar på Google. Kvalificerade konton kan ladda upp ett flöde med produktrecensioner till Merchant Center.

Innan du börjar

Registrera dig för programmet Produktomdömen med hjälp av intresseformuläret för produktomdömen. Se till att du har minst 50 produktrecensioner innan du registrerar dig.

Förutsättningar för flöden

• Använd en validerad XML-fil med produktrecensioner. Läs mer om XML-validering och om hur du skapar ett XML-flöde.
  • Filstorleken för varje flöde måste vara mindre än 4 GB. Om filen är större än 4 GB måste du dela upp den i flera mindre filer före uppladdningen.
  • Du måste uppdatera flödet regelbundet. Skicka ditt fullständiga recensionsflöde minst en gång i månaden eller oftare om det är möjligt.
  • För avancerade användare kan flera XML-filer komprimeras till en ZIP-fil om det behövs. Varje enskild fil i ZIP-filen måste vara en giltig XML-fil. För att säkerställa tillförlitlig filbearbetning bör högst 5 000 filer komprimeras till en ZIP-fil, och den totala filstorleken bör vara mindre än 4 GB.

Anvisningar

Ladda upp ett nytt flöde med produktrecensioner

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Produktrecensioner.
  4. Klicka på Flöden med produktrecensioner för att öppna sidan Flöden.
  5. Klicka på plusknappen på sidan Flöden.
  6. Ge flödet ett namn.
  7. Välj en uppladdningsmetod.
    • Vi rekommenderar indatametoden schemalagd hämtning. Med schemalagd hämtning lagrar du XML-flödet på en webbadress och anger när Google ska hämta det. Filens plats måste börja med http://, https:// eller sftp://. Du kan även ladda upp via SFTP. API stöds för närvarande inte för produktrecensionsflöden.
  8. Konfigurera dina flödesalternativ för metoden du har valt: Om du använder schemalagd hämtning:
    1. Ange filnamnet.
    2. Välj hämtningsfrekvens i rullgardinsmenyn.
    3. Välj hämtningstid i rullgardinsmenyn.
    4. Välj tidszon i rullgardinsmenyn.
    5. Ange filens webbadress.
      • Ange inloggningsuppgifterna om webbadressen är lösenordsskyddad.
  9. Klicka på Fortsätt.

Granska resultat för flödesbearbetning

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Produktrecensioner.
  4. Klicka på Flöden med produktrecensioner för att öppna sidan Flöden.
  5. Klicka på namnet på det flöde med produktrecensioner du vill granska.
  6. Granska resultaten:
    • Egenskaper: Innehåller viktiga egenskaper för flödet som varierar beroende på flödets indatametod. Här hittar du attribut som indatametod, tidszon, filstorlek, upptäckt avgränsare (om tillämpligt) och mycket mer.
    • Attribut: Beroende på vilket Merchant Center-program du har valt för flödet kräver vi attribut för att följa produktdataspecifikationen. I det här avsnittet kan du granska alla attribut vi har hittat i ditt flöde, inklusive attribut som känns igen och mappar till flödesspecifikationen, samt okända attribut som inte matchar attribut i dataspecifikationen.
    • Bearbetar data: I det här avsnittet kan du se hur många varor som finns i flödet, samt varor med problem. Gå igenom listan med varuproblem för att ta reda på hur många varor i flödet som påverkas, samt se exempel och länkar till dokumentation med åtgärder.
Obs! Oavsett om du väljer schemalagd hämtning eller direktöverföring måste du överföra ett flöde minst en gång i månaden så att du fortsätter att vara kvalificerad att delta. Kontrollera att filnamnet du anger innehåller ett lämpligt tillägg (.zip för ZIP-filer och .xml för enskilda XML-filer). Läs mer om uppladdning av dataflöden

När du har registrerat ett nytt flöde visas det i listan över registrerade flöden på skärmen Flöden. Ett flöde kan ha följande status:

• Bearbetas: Innebär att validering av flöde pågår.
  • Bearbetat: Innebär att Google har tagit emot och validerat flödet.
  • Misslyckades: Innebär att flödesvalideringen inte lyckades och att innehållet i flödet inte fortsätter att bearbetas. Du måste korrigera flödet och ladda upp filen igen.
Obs! Om du vill ta bort en befintlig recension utesluter du den helt enkelt från det uppladdade flödet. Tidigare inskickade recensioner som inte ingår i nya uppladdningar tas bort.