Flöden med produktomdömen via Merchant Center

I den här artikeln kan du läsa om hur du överför ditt flöde med produktomdömen till Merchant Center.

Innan du börjar

• Förbered ett Merchant Center-konto eller -underkonto. Läs mer om hur du öppnar ett Merchant Center-konto.
  • Registrera dig för att skicka in ditt flöde med hjälp av det här intresseformuläret.
  • Förbered en validerad XML-fil med produktrecensioner. Läs mer om XML-validering och om hur du skapar ett XML-flöde.
  • Se till att ditt flöde uppfyller följande krav:
    • Du måste vara värd för ett eget XML-flöde och webbadressen till filens sökväg måste börja med http://, https://, ftp:// eller sftp://.
    • Du kan skicka en XML-fil eller flera XML-filer komprimerade till en ZIP-fil.
    • Storleken på en XML-fil får under inga omständigheter överskrida 100 MB, även om den finns i en ZIP-fil. En ZIP-fil som innehåller flera XML-filer får vara över 100 MB. Enskilda XML-filer som överskrider 100 MB behandlas inte.
    • Varje enskild fil måste vara en giltig XML-fil. Mer information om vad varje XML-fil ska innehålla finns i flödesspecifikationerna.

Så här överför du ett nytt flöde för produktrecensioner

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Produktrecensioner.
  4. Klicka på Flöden med produktrecensioner för att öppna sidan Flöden.
  5. Klicka på plusknappen på sidan Flöden.

Steg 1: Namn och inmatningsmetod

1. Ge flödet ett namn. Det är bara du som kan se det.
  2. Välj en uppladdningsmetod.

Steg 2: Konfigurering

1. Konfigurera dina flödesalternativ för metoden du har valt:
    • Ange filnamnet.
    • Välj hämtningsfrekvens i rullgardinsmenyn.
    • Välj hämtningstid i rullgardinsmenyn.
    • Välj tidszon i rullgardinsmenyn.
    • Ange filens webbadress.
      • Ange inloggningsuppgifterna om webbadressen är lösenordsskyddad.
  2. Klicka på Fortsätt.

Granska resultat för flödesbearbetning

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Marknadsföring i navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Produktrecensioner.
  4. Klicka på Flöden med produktrecensioner för att öppna sidan Flöden.
  5. Klicka på namnet på det flöde med produktrecensioner du vill granska.
  6. Granska resultaten:
    • Egenskaper: Innehåller viktiga egenskaper för flödet som varierar beroende på flödets indatametod. Här hittar du attribut som indatametod, tidszon, filstorlek, upptäckt avgränsare (om tillämpligt) och mycket mer.
    • Attribut: Beroende på vilket Merchant Center-program du har valt för flödet kräver vi attribut för att följa produktdataspecifikationen. I det här avsnittet kan du granska alla attribut vi har hittat i ditt flöde, inklusive attribut som känns igen och mappar till flödesspecifikationen, samt okända attribut som inte matchar attribut i dataspecifikationen.
    • Bearbetar data: I det här avsnittet kan du se hur många varor som finns i flödet, samt varor med problem. Gå igenom listan med varuproblem för att ta reda på hur många varor i flödet som påverkas, samt se exempel och länkar till dokumentation med åtgärder.
Obs! Oavsett om du väljer Schemalagd hämtning eller Direktuppladdning måste du ladda upp ett flöde minst en gång i månaden så att du fortsätter att vara kvalificerad för att delta. Kontrollera att filnamnet du anger innehåller ett lämpligt tillägg (.zip för ZIP-filer och .xml för enskilda XML-filer). Läs mer om uppladdning av dataflöden

När du har registrerat ett nytt flöde visas det i listan över registrerade flöden på skärmen Flöden. Ett flöde kan ha följande status:

• Bearbetas: Innebär att validering av flöde pågår.
  • Bearbetat: Innebär att Google har tagit emot och validerat flödet.
  • Misslyckades: Innebär att flödesvalideringen inte lyckades och att innehållet i flödet inte fortsätter att bearbetas. Du måste korrigera flödet och ladda upp filen igen.
Obs! Om du vill ta bort en befintlig recension utesluter du den helt enkelt från det uppladdade flödet. Tidigare inskickade recensioner som inte ingår i nya uppladdningar tas bort.