I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Last opp en feed for produktvurderinger til Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Du må sende inn en feed for produktvurderinger for å kunne vise innsamlede vurderinger av produktene dine til kunder som handler på Google. Hvis kontoen din er kvalifisert, kan du laste opp en feed for produktvurderinger til Merchant Center.

Før du begynner

Du kan registrere deg i programmet for produktrangeringer via dette interesseskjemaet. Før du registrerer deg, må du sjekke at du har minst 50 produktvurderinger.

Krav for innsending av feeder

• Bruk en validert XML-fil for produktvurderinger. Finn ut mer om XML-validering og hvordan du oppretter en XML-feed.
  • Filstørrelsen for hver feed må være under 4 GB. Hvis filen din er større enn 4 GB, må du dele den opp i flere mindre filer før du kan laste den opp.
  • Du må oppdatere feeden jevnlig. Send inn feeden med alle anmeldelsene minst én gang i måneden, eller oftere hvis det er mulig.
  • For avanserte brukere kan flere XML-filer komprimeres i en ZIP-fil ved behov. Hver enkelt fil i ZIP-filen må være en fullstendig, gyldig XML-fil. For å sikre pålitelig behandling bør du ikke komprimere mer enn 5000 filer i én ZIP-fil, og den totale filstørrelsen må være under 4 GB.

Veiledning

Last opp en ny feed for produktanmeldelser

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Markedsføring i navigasjonsmenyen.
  3. Klikk på Produktvurderinger.
  4. Klikk på Feeder for produktvurderinger for å åpne «Feeder»-siden.
  5. Klikk på plussknappen på «Feeder»-siden.
  6. Gi feeden et navn.
  7. Velg opplastingsmetode.
    • Vi anbefaler inndatametoden med planlagt henting. Med planlagt henting er du vert for XML-feeden din på en nettadresse og angir når Google skal hente den. Filplasseringen må begynne med «http://», «https://» eller «sftp://». Du kan også laste opp via SFTP. API støttes foreløpig ikke i feeder for produktanmeldelser.
  8. Konfigurer feedalternativene for metoden du har valgt. Gjør dette hvis du bruker planlagt henting:
    1. Angi filnavnet.
    2. Velg hentefrekvensen fra rullegardinmenyen.
    3. Velg hentetiden fra rullegardinmenyen.
    4. Velg tidssonen fra rullegardinmenyen.
    5. Skriv inn nettadressen til filen.
      • Hvis nettadressen er passordbeskyttet, må du skrive inn påloggingsinformasjonen.
  9. Klikk på Fortsett.

Gjennomgå resultatene av feedbehandlingen

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Markedsføring i navigasjonsmenyen.
  3. Klikk på Produktvurderinger.
  4. Klikk på Feeder for produktvurderinger for å åpne «Feeder»-siden.
  5. Klikk på navnet på feeden for produktvurderinger du vil gå gjennom.
  6. Gjennomgå resultatene:
    • Egenskaper: Dette inkluderer viktige feedegenskaper, som varierer avhengig av inndatametoden for feeden. Her finner du attributter som inndatametode, tidssone, filstørrelse, registrerte skilletegn (hvis aktuelt) med mer.
    • Attributter: Avhengig av hvilket Merchant Center-program feeden din er med i, krever vi at attributtene overholder den aktuelle spesifikasjonen for produktinformasjon. I denne delen kan du gjennomgå alle attributtene vi har funnet i feeden din, inkludert attributtene som gjenkjennes og tilordnes til datapesifikasjonene, samt ukjente attributter som ikke samsvarer med noen av de som er oppført i spesifikasjonen for produktinformasjon.
    • Behandling av data: I denne delen kan du se hvor mange varer som finnes i feeden din, samt varene med problemer som er oppdaget. Gjennomgå listen over vareproblemer for å finne ut hvor mange varer i feeden din som er berørt, inkludert eksempler og linker til dokumentasjon for å løse problemet.
Merk: Uansett om du velger planlagt henting eller direkte opplasting, må du laste opp en feed minst én gang i måneden for å forbli kvalifisert til å delta. Sørg for at filnavnet du oppgir, har riktig endelse («.zip» for en ZIP-fil og «.xml» for en enkelt XML-fil). Finn ut mer om opplasting av datafeeder

Når du har registrert en ny feed, vises den på listen din over registrerte feeder på «Feeder»-skjermen. En feed kan ha følgende statuser:

• Behandler: Angir at valideringen av feeden pågår.
  • Behandlet: Angir at Google har mottatt og validert feeden.
  • Mislykket: Angir at valideringen av feeden ikke var vellykket, og at innholdet i feeden ikke blir behandlet videre. Du må korrigere feeden og laste opp filen på nytt.
Merk: For å slette en anmeldelse kan du ganske enkelt utelate den fra den opplastede feeden. Tidligere innsendte anmeldelser som ikke er inkludert i nye opplastinger, blir fjernet.