I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om skatteinställningar

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Om kunder ska förstå exakt vad en produkt kostar kan du behöva skicka in de skatter du debiterar. Eftersom skatt kan vara ett komplicerat ämne har vi olika alternativ.

I den här artikeln hjälper vi dig att välja ett eller flera alternativ. Läs mer om hur du ställer in skatteinställningar (endast USA)

Behöver du hjälp med att felsöka skatteinställningar? Läs mer om hur du åtgärdar vanliga skatteproblem

Skicka in skatter för ditt målland på rätt sätt

Beroende på målland måste du följa olika krav när du skickar in skatteinformation.

USA

• Skicka in skattesatser för produkter som är inriktade på USA. Ange skatt för USA via kontots skatteinställningar eller under attributet tax [skatt]. Om du inte kan ange korrekta skattesatser anger du en skattesats på din webbplats som är högre än den genomsnittliga skattesatsen som du debiterar besökare från Google Shopping. Om du skickar in ett belopp som är lägre än vad du faktiskt debiterar användare för kanske produkterna inte godkänns. Kontakta en skatterådgivare om du vill veta vilken skattesats du ska debitera.
  • Använd samma skattesats i produktdatan som på kassasidan. Eftersom skattesatsen kan variera beroende på var produkten eller användaren finns använder du skatteinställningarna i Merchant Center. Det säkerställer att användarna alltid ser samma belopp som du debiterar. Läs mer om krav för målsidor.

Kanada

• Inkludera inte skatter, såsom mervärdesskatt (moms) eller importskatt, i attributet price [pris] eller tax [skatt] när du inriktar dig mot Kanada.
  • Visa gällande skatt på kassasidorna så att användarna ser produktens totala pris. Läs mer om krav för målsidor.

Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Förenade kungariket, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, Vietnam och Österrike.

Ange produktpriset inklusive moms (mervärdesskatt) eller GST (Goods and Services Tax) i attributet pris [price] och se till att priset på målsidan överensstämmer med priset i din produktdata. Använd inte attributet skatt [tax].

Ta reda på vilka delstater du tar ut skatt i (endast USA)

I USA varierar skattesatserna baserat på var köparen eller säljaren befinner sig, till exempel delstat, county och stad. Alla delstater eller lokala skattemyndigheter har sina egna regler. Hur mycket skatt du ska debitera beror alltså på var företaget ska ta ut moms.

I allmänhet är du skyldig att ta ut moms i alla delstater där du har tillräcklig fysisk närvaro, till exempel kontor, anställda, fastigheter eller oberoende underleverantörer. Varje delstat har egna regler för vad som anses vara tillräcklig fysisk närvaro.

Kontakta en skatterådgivare om du vill veta var du är skyldig att ta ut moms.

Meddelande till Shopping-annonsörer om försäljnings- och användningsskatt (sales and use tax) i Connecticut

I enlighet med Conn. Gen. Stat. § 12-408f(b)(2) måste Google meddela säljare som annonserar på Shopping-plattformen om följande:

• Connecticut tar ut en försäljnings- och användningsskatt på försäljningar som görs till köpare i Connecticut
  • En säljare som säljer till köpare i Connecticut måste samla in och betala försäljnings- och användningsskatt till Department of Revenue Services enligt lagen om försäljnings- och användningsskatt (Sales and Use Taxes Act)

Läs mer om Connecticut Sales and Use Taxes Act

Så debiteras skatter av olika delstater (endast USA)

När du vill veta vilka skatteinställningar som gäller behöver du ta reda på om delstaterna du är skyldig att ta ut moms i debiterar skatt baserat på ursprung eller destination:

• Ursprungsbaserade delstater tar ut skatt baserat på säljarens plats i delstaten. För de här delstaterna finns ett alternativ i Merchant Center där du anger en egen skattesats för all försäljning till en delstat.
  • Destinationsbaserade delstater tar ut skatt baserat på köparens destination inom delstaten. För de här delstaterna kan det vara användbart att välja alternativet för skattesats som fastställs av Google i Merchant Center. Om du dessutom säljer produkter i en delstat med självstyre gör skattesats som fastställs av Google att du kan tillämpa skattesatser manuellt för specifika städer och countyn.

Kontakta en skatterådgivare om du vill veta hur skatter tas ut för en specifik delstat.

Typer av skatteinställningar (endast USA)

Det enklaste sättet att ställa in skatt är att använda skatteinställningarna i Merchant Center. Där kan du ställa in skattesatser för varje delstat. Du kan också åsidosätta skatt för varje produkt genom att ange det i produktdatan. Vilken metod du än väljer måste skattesatsen överensstämma med den du debiterar vid försäljning.

Det finns flera alternativ att ställa in priser med. Beroende på vilka mål du har använder du en kombination av alternativen. Kontakta en skatterådgivare om du vill veta vilken skattesats du ska debitera. Läs mer om hur du ställer in skatteinställningar

Ditt mål Du kanske vill överväga den här skatteinställningen
Debitera inte skatt i USA Ta inte ut moms för någon delstat
Debitera inte skatt i en specifik delstat Ange momssats för delstater där du tar ut moms
Lägg bara till momssatser för delstater där du debiterar moms. Du behöver inte lägga till momssatsen 0.
Ta ut en specifik skattesats för en ursprungsbaserad delstat Konfigurera anpassad skattesats
Ta ut olika skattesatser för en destinationsbaserad delstat Använd skattesats som fastställs av Google
Ta ut olika skattesatser för en delstat baserat på stad eller county Använd Googles fastställda skattesats, som gäller för alla städer och countyn i delstaten (endast delstater med självstyre)
Ta ut skatt på frakt Applicera skatt på frakt
Ta ut en skattesats som inte är standard för en produkt eller befria en produkt från skatt Attributet skatt [tax]

Så fungerar alternativet skattesats som fastställs av Google (endast USA)

När du använder skatteinställningar kan du använda alternativet skattesats som fastställs av Google för att beräkna en lämplig skattesats automatiskt. Skattesatsen beräknas utifrån kundens plats med hjälp av tredjepartsdata. För delstater med självstyre kan du välja de städer och countyn där du ska ta ut moms. För delstater som inte har självstyre tas moms ut i hela delstaten automatiskt.

Alternativet skattesats som fastställs av Google är enkelt att ställa in men lämpar sig inte i följande situationer:

• Skattesatserna är destinationsbaserade, inte ursprungsbaserade. Google bestämmer skattesatsen utifrån kundernas plats, så använd den här metoden för destinationsbaserade delstater. För ursprungsbaserade delstater rekommenderar vi alternativet för egen skattesats eller att åsidosätta skatteinställningarna med attributet skatt [tax].
  • Skattebefrielser och reducerade skattesatser stöds inte. Om produkten är befriad från skatt eller har en särskild skattesats kan du inte ange det med skattesatsen som fastställs av Google. I stället kan du åsidosätta skatteinställningarna med attributet skatt [tax].

Kontakta en skatterådgivare om du vill veta vilken skattesats du ska debitera.

Skatt på frakt (endast USA)

När du använder en skattesats som fastställs av Google kan du ange (för varje delstat) om skatt ska tillämpas på fraktkostnaden. Om du väljer ja beräknar Google skatt för både produktpriset och fraktkostnaden. Skatten som kunderna ser är summan av dessa kostnader.

Kontakta en skatterådgivare om du vill veta om skatter tas ut för en specifik delstat.