Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuus

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuuden avulla voit esitellä tuotteita, jotka ovat esillä kaupassa mutta eivät heti ostettavissa (esimerkiksi isoja huonekaluja).

• Samantyyppisiä tuotteita Googlesta etsivät asiakkaat näkevät hakutuloksissa näissä mainoksissa "Kaupassa"-merkinnän.
  • Googlen ylläpitämää paikallista tuotesivuasi selailevat asiakkaat näkevät näissä tuotteissa "Tilattavissa"-merkinnän.

He voivat katsella tuotetta klikkaamalla paikallista tuotemainosta tai maksutonta paikallista tuotelistausta. He voivat ostaa tuotteen käymällä kaupan sivustolla, tutustumalla tuotteeseen ja tilaamalla sen sitten kotiinsa tai kaupasta noudettavaksi.

Toimipisteestä tilattavissa olevien tuotteiden paikalliset tuotemainokset ja maksuttomat paikalliset tuotelistaukset ohjaavat asiakkaat oletusarvoisesti Googlen ylläpitämälle paikalliselle tuotesivulle. Jos haluat, että käyttäjät ohjataan omalle sivustollesi Googlen ylläpitämän paikallisen tuotesivun sijaan, kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu on otettava käyttöön.

Tietoja Tilattavissa-ominaisuudesta – mainosesimerkki tietokoneelle

Tietoja Tilattavissa-ominaisuudesta – mainosesimerkki mobiililaitteelle

Varmista ennen "tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuuden käyttöä, että seuraavassa luetellut vaatimukset täyttyvät. Vahvista kelpoisuus ja vaatimustenmukaisuus ottamalla yhteyttä tukitiimiin yhteydenottolomakkeella.

Kelpoisuus

Jos tuotteissa halutaan käyttää "tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuutta, niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Sisältää arvioidun toimitusajan toimipisteestä tilattavissa oleville tuotteille: Tuotteen tilaamisen jälkeen laskeutumissivulla tulee näkyä arvioitu toimitusaika.
  • Sisältää toimituskulut ja käytännön tiedot: Paikallisen tuotesivun URL-osoitteessa on näyttävä toimipisteestä tilattavissa olevan tuotteen kaikki toimitustiedot, kuten hinta ja käytäntö.

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun laskeutumissivun vaatimukset

Jos haluat ohjata asiakkaita verkkosivustollesi kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun kautta, sinun on täytettävä kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun vaatimukset (perustaso tai täysi) seuraavien laskeutumissivun vaatimusten lisäksi:

• Kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (perustaso): Kaupan valinnan jälkeen näkyvässä lähimyymäläsaatavuudessa on oltava tieto siitä, että tuote on tilattavissa kyseisestä toimipisteestä ilman asiakkaan lisätoimia. Jos tuotteesta on tilattavissa eri versio, siihen on lisättävä merkintä "Toinen tuoteversio tilattavissa toimipisteestä".
  • Kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (täysi): Toimipisteestä tilattavissa olevan tuotteen saatavuuden on näyttävä laskeutumissivulla. Jos tuotteesta on tilattavissa eri versio, siihen on lisättävä merkintä "Toinen tuoteversio tilattavissa toimipisteestä".

Käyttöönotto

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuuden käyttöönotto edellyttää, että päivität paikallistuotevarastosyötteen ja ilmoitat Kauppiaskeskus-tililläsi sellaisen sivuston URL-osoitteen, joka sisältää tietoja toimipisteestä tilattavissa olevien tuotteiden käytännöistä.

Paikallisen saatavuussyötteen päivittäminen

Lisää paikallistuotevarastosyötteeseen saatavuus [availability] ‑määrite ja käytä arvona "on_display_to_order". Jos lisäät myös määritteen määrä [quantity], käytä toimipisteestä tilattaville tuotteille arvoa 1.

Voit lisätä ensisijaisessa syötteessä näkyville tuotteille myös muita määritteitä, kuten saatavilla olevat värit, koot ja kangasvaihtoehdot. Jos näkyvissä on eri tuoteversioita, varmista, että kaikki versiot (esim. koko, väri ja kangas) ovat asiakkaiden nähtävissä kaupassasi.

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑sivuston URL-osoitteen ilmoittaminen

Seuraa alla olevia ohjeita, niin voit lähettää sen verkkosivun URL-osoitteen, joka sisältää asiakkaille tarkoitettua tietoa "tilattavissa toimipisteestä" ‑käytännöistä ja ‑menettelyistä:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Työkalut-kohdasta Paikallisten tuotemainosten asetukset tai Maksuttomien paikallisten listausten asetukset.
  3. Valitse maa, jossa haluat ottaa käyttöön "tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuuden.
  4. Lisää "tilattavissa toimipisteestä (valinnainen)" ‑tuotteiden toimituskulut ja käytäntötiedot sisältävän verkkosivun URL-osoite.
  5. Klikkaa Pyydä vahvistusta.

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑toimituksen ja ‑käytännön URL-osoitteen tilan tarkastaminen

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑tila osoittaa, voidaanko ominaisuutta käyttää verkkosivulla ja yrityksessä. Näet tilan näin:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Työkalut-kohdasta Paikallisten tuotemainosten asetukset tai Maksuttomien paikallisten listausten asetukset.
  3. Valitse maasi välilehti.
  4. Tarkasta tila "tilattavissa toimipisteestä" ‑kentän vierestä. Jos ominaisuus on hyväksytty, tilana on Aktiivinen.

"Tilattavissa toimipisteestä" ‑toimituksen ja ‑käytännön URL-osoitteen tilana voi olla:

Jos paikallistuotevarastosyötteessä on tilattavissa olevia tuotteita, et voi pyytää varaston vahvistusta, ennen kuin "tilattavissa toimipisteestä" ‑ominaisuuden URL-osoite on vahvistettu.