In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Introductiegids voor winkelvoorraad

Een feed met lokale productvoorraad maken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit is stap 5b van de Introductiegids voor lokale voorraad.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een feed met lokale productvoorraad maakt voor advertenties met lokale voorraad en gratis lokale productvermeldingen. Kijk in de specificatie voor feeds met lokale productvoorraad voor volledige informatie over de feed zelf.

Als u productgegevens via de API wilt indienen, vindt u hier meer informatie over de Google Content API.

De feed met lokale productvoorraad is een lijst met de producten die u in elke winkel verkoopt. Sommige kenmerken zijn vereist voor alle artikelen, sommige voor bepaalde soorten artikelen en andere kenmerken zijn aanbevolen.

Opmerking: Als u een vereist kenmerk niet opgeeft, wordt het betreffende product mogelijk niet weergegeven in de resultaten.
Heeft u voorraad waarvoor u voorbeeldproducten in de winkel heeft staan, maar klanten het product moeten bestellen om het te kopen (bijvoorbeeld grote meubelstukken)? Voer dan de stappen uit om de URL te verifiëren voor uw beleid voor producten die alleen kunnen worden besteld.

De feed met lokale productvoorraad maken

Stap 1: Maak een tekstbestand met scheidingstekens of gebruik de API

Als u aan de slag wilt gaan, maakt u een tekstbestand met scheidingstekens (aanbevolen) of gebruikt u de API.

Opmerking: XML-bestanden worden nu officieel ondersteund voor de feed met lokale productvoorraad.

Stap 2: Laat ons weten welke producten in welke winkels worden verkocht

Vermeld de kenmerken ID [id], winkelcode [store_code], beschikbaarheid [availability] en prijs [price] voor elk product dat u in minimaal één winkel verkoopt.

Bekijk een voorbeeld van een feed met lokale productvoorraad.

Het kenmerk prijs [price] is vereist in de primaire feed voor nationale standaardprijzen of in deze feed voor prijzen die specifiek voor een winkel gelden.

Stap 3: Upload uw feed met lokale productvoorraad

Als u een feed met lokale productvoorraad wilt maken, gaat u in Merchant Center naar het gedeelte Feeds onder Producten. Klik bovenaan de tabel voor aanvullende feeds op Feed met lokale productvoorraad toevoegen. Volg de aanwijzingen en voer de volgende informatie over uw gegevens in:
  • Type: De lokale productvoorraad.
  • Taal: De taal van de content in uw feed. Voor elk doelland zijn er geaccepteerde talen. De taal in uw primaire feed moet overeenkomen met de geaccepteerde taal van uw doelland.
Belangrijk: Als er voor uw doelland meerdere geaccepteerde talen zijn, dient u voor elke afzonderlijke taal een primaire feed en een feed met lokale productvoorraad in.
  • Feedlabel: Kies het feedlabel van de primaire feed waarop deze voorraadfeed van toepassing is. Als u meer dan één primaire feed met hetzelfde feedlabel heeft, wordt deze voorraadfeed op alle feeds toegepast.
  • Feednaam: Voer een beschrijvende naam in waaraan u de feed makkelijk kunt herkennen. De naam van de voorraadfeed hoeft niet overeen te komen met de naam van het bestand dat u indient.
  • Uploadmethode: Kies of u uw feed handmatig wilt uploaden of gepland wilt laten ophalen. We raden u aan om uw voorraadfeed minimaal één keer per dag te uploaden.
Tip: Automatische feeds crawlen is nu beschikbaar voor advertenties met lokale voorraad. Zo kunt u automatisch een feed met lokale voorraad genereren met de informatie over productbeschikbaarheid op uw website. Vind meer informatie over automatische feeds crawlen voor advertenties met lokale voorraad.

Regelmatigere voorraadupdates

Voorraadprijs en beschikbaarheid kunnen regelmatig en per winkel worden gewijzigd. U kunt de frequentie van uw feed verhogen om vaker updates van uw voorraadgegevens uit te voeren. Neem contact op met ons supportteam via het contactformulier als u problemen ondervindt met de frequentie van uw feed. Houd er ook rekening mee dat het 24 uur kan duren voordat de bedrijfslocaties zijn gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Daarom raden we u aan uw voorraadfeed 24 uur na het koppelen van de accounts of nadat de winkelcode is gewijzigd of geüpdatet in uw Bedrijfsprofielen te uploaden.

Als u productgegevens via de API wilt indienen, vindt u hier meer informatie over de Google Content API.