I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Startveiledning for produktlager i butikk

Opprett en feed for produktlager i butikk

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Dette er trinn 5b i startveiledningen for produktlager i butikk.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du oppretter en feed for produktlager i butikk som du kan bruke for annonser for varer i butikk og kostnadsfrie lokale produktoppføringer. Du finner fullstendige detaljer om selve feeden i spesifikasjonen for feed for produktlager i butikk.

Hvis du er interessert i å sende inn produktinformasjon via API, kan du finne ut mer om Google Content API.

Feeden for produktlager i butikk er en liste over alle produktene du selger i hver butikk. Noen attributter er obligatoriske for alle varer, noen kreves bare for bestemte typer varer, mens andre attributter bare anbefales.

Merk: Hvis du ikke sender inn et obligatorisk attributt, kan det føre til at det aktuelle produktet ikke vises i resultater.
Hvis du har utstilt vareprøver fra produktlageret ditt i butikken, men selve varen må bestilles (f.eks. store møbler), må du følge fremgangsmåten for å bekrefte nettadressen for retningslinjene for varer som er tilgjengelige for bestilling.

Opprett feeden for produktlager i butikk

Trinn 1: Opprett en tekstfil med skilletegn, eller bruk API

For å komme i gang kan du enten opprette en tekstfil med skilletegn (anbefalt) eller bruke API-et.

Merk: Det er nå mulig å bruke XML-filer for feeden for produktlager i butikk.

Trinn 2: Fortell oss hvilke produkter som selges i hvilke butikker

Send inn attributtene for ID [id], butikkode [store_code], tilgjengelighet [availability] og pris [price] for alle produkter du selger i minst én butikk.

Se et eksempel på en feed for produktlager i butikk.

Attributtet for pris [price] er obligatorisk enten i hovedfeeden med nasjonal standardprissetting eller i denne feeden for eventuelle butikkspesifikke overstyringer.

Trinn 3: Last opp feeden for produktlager i butikk

For å opprette en feed for produktlager i butikk kan du gå til Feeder-delen under «Produkter» i Merchant Center. Klikk på Legg til en feed for produktlager i butikk øverst i ekstrafeedtabellen. Følg veiledningen og oppgi følgende opplysninger om informasjonen din:
  • Type: Produktlager i butikk.
  • Språk: Språket som brukes i innholdet i feeden din. Alle oppføringsland har godkjente språk. Dette språket må samsvare med språket i hovedfeeden din.
Viktig: Hvis oppføringslandet ditt har flere godkjente språk, må du sende inn både en hovedfeed og en feed for produktlager i butikk for hvert enkelt språk.
  • Feedetikett: Velg feedetiketten for hovedfeeden som denne feeden for produktlager gjelder for. Hvis du har mer enn én hovedfeed med samme feedetikett, brukes denne feeden for alle.
  • Feednavn: Skriv inn et beskrivende navn for å gjøre det enklere å finne feeden. Navnet på feeden trenger ikke å samsvare med navnet på filen du skal sende inn.
  • Opplastingsmåte: Velg om du vil laste opp feeden manuelt eller legge til en planlagt henting. Vi anbefaler at du laster opp feeden for produktlageret minst én gang om dagen.
Tips: Nå er gjennomsøking med automatiske feeder tilgjengelig for annonser for varer i butikk. Dermed kan du automatisk generere en feed for produktlager i butikk basert på informasjonen om produkttilgjengelighet på nettstedet ditt. Finn ut mer om gjennomsøking med automatiske feeder for annonser for varer i butikk.

Mer hyppige oppdateringer av produktlageret

Prisene og tilgjengeligheten i produktlageret kan endres hyppig og fra butikk til butikk. Du kan øke feedfrekvensen, slik at informasjonen om produktlageret oppdateres oftere. Kontakt brukerstøtteteamet vårt via dette skjemaet hvis du støter på problemer med feedfrekvensen. Vær også oppmerksom på at det kan ta opptil 24 timer før bedriftsbeliggenhetene synkroniseres med Merchant Center-kontoen. Derfor anbefaler at du laster opp feeden for produktlageret 24 timer etter at du har knyttet sammen kontoene, eller etter at en butikkode er endret eller oppdatert i bedriftsprofilene.

Hvis du vil sende inn produktinformasjon via API, kan du lese mer om Google Content API.

Linker til beslektet innhold